Galeria

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

:shock: Jak na polskie warunki, to zajawka naprawdę świetna! :)
cmk

Post autor: cmk »

A to my nie mamy w Polsce "warunków" do tworzenia świetnych zajawek ? :) Wystarczy tylko chcieć :)
Wiem, czepiam się...
Grisza

Post autor: Grisza »

Wybuch na lotnisku, bardzo bardzo fajnie :) może zobaczę :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2012-09-18, 22:04 przez Grisza, łącznie zmieniany 1 raz.
Grisza :)
Grisza

Jestem po 2 odcinkach nowego sezonu Galerii.
WOW bardzo dobrze, nareszcie były wątki godne do konkurowania z hitami jak M jak Miłość, czy Barwy Sczęścia.
Wybuch- świetny wątek
Róża bita przez męża- też na +
Serial widzę , ze się rozkręcił, nie oglądałem odcinków przed wakacjami , ale to się chyba zmieni, o ile scenarzyści będą pisali ten serial, jak te 2 odcinki
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Obejrzałem przed chwilą 95 odcinek i jest on jeszcze lepszy od poprzedniego! Po prostu był świetny!
Co do fabuły - zaskoczyła mnie śmierć Laury, była to jedna z czołowych postaci w pierwszym sezonie. Ciekawie zapowiada się wojna między Karoliną a Anitą, która obwinia przyrodnią siostrę o kalectwo Woydatta.
Część aktorów ma nowe fryzury. :D Zmodyfikowano też czołówkę, postacie są podpisywane imionami bohaterów, a nie nazwiskami aktorów (co nie jest dobrym pomysłem). Pojawią się nowe postacie.

Jestem teraz ciekawy, czy w innym polskim serialu obyczajowym/soapce pokazano tak spektakularną scenę jak eksplozja?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Dawidek pisze:Jestem teraz ciekawy, czy w innym polskim serialu obyczajowym/soapce pokazano tak spektakularną scenę jak eksplozja?
W "Samym życiu" był wybuch redakcji kiedyś, ale chyba nie aż tak spektukularnie przedstawiony jak w Galerii, jednak też ciekawie.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Grisza

Nie możliwe, jestem uradowany tym serialem. Zapowiadał się kiepsko i nudno. Teraz jest naprawdę na dobrym poziomie. Ciekawe czy pora emisji, tym razem okaże się strzałem w 10
Grisza

No i się okazało ze 3 serii Galerii nie będzie! To jest skandal jak tak można traktować widza! I to pewnie tylko dla tego aby zrobić miejsce Wszystko przed nami, bo prawdę mówiąc ten serial lata po ramówce i nie zagrzeje w niej długo miejsca. TVP skoro nie chciała 3 sezonu , to po jaką cholerę produkcja dalej pracowała? To nie normalne ::kwasny:: Sami sobie plują w twarz tymi decyzjami z dupy wyjętymi!
To prawda Serial nie miał dobrego wyniku, ale który serial by miał nadawany o 18:45?? co to za pora?! Na polsacie Wydarzenia i pierwsza miłość, na TVN Ukryta prawda ! Serial nadal powinien być nadawany o 17:30
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Nie oglądam Galerii, ale też uważam, że to skandaliczne ze strony TVP ::kwasny::
Kompletny brak szacunku dla widza, nie mówiąc już o pracy aktorów na planie. Ciągle zmieniają godzinę emisji, a potem się dziwią, że oglądalność jest słaba. :roll:

Za to nachalne promowanie kolejnego serialu pani Łepkowskiej pozostawię bez komentarza :evil:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ja też Galerii nie oglądam, ale z tego co mi wiadomo to jedna z lepszych polskich nowych soapek.
TVP1 naprawdę skandalicznie postępuje. Najpierw miało nie być II serii. Potem nagle się okazało, że jednak będzie, teraz jak ruszyły prace nad 3 serią to też nie będzie emitowana...

Już nie wspomnę jak Plebanię kiedyś potraktowano...

Żenada. ::kwasny::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Niech dranie oddadzą Plebanię, która została zastąpiona przez Galerię. Plebania miała wielu wiernych fanów i niezłą oglądalność. Ale to tylko moje naiwne oczekiwanie.
Awatar użytkownika
DeaconFan

No właśnie. Plebania do końca trzymała poziom. :) Trudno nie czuć niedosytu i rozgoryczenia po ostatnim odcinku...
Dawidek
Administrator

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/be ... rii-w-tvp1 - fajne zdjęcie. :lol:

Dla mnie ta decyzja jest niezrozumiała. Nie tylko z powodu, że oglądałem "Galerię", bo serial naprawdę trzymał bardzo wysoki poziom (chwilami wyższy niż "MnS"), ale także z powodu braku strategicznego i długofalowego planowania przez TVP. Władze naszego nadawcy publicznego wykazały się kompletną niekompetencją. I powiem to także w przypadku, jeśli podobny los spotka inny program, którego nie lubię.

Szkoda "Galerii", podobny los spotkał "Linię życia"....
Dawidek
Administrator

Żeby nie robić off topu w wątku w "Pierwszej miłości", to pociągnę wątek tutaj:
Mareczek pisze:Dodam, że w kieszeni płaszcza znalazłem kartkę ze scenariusza jednego z odcinków "Galerii" ::rad::
Jeżeli możesz, to możesz napisać coś więcej o tym, jak taki scenariusz wygląda? I co tam było - bo podejrzewam, że fragment odnosił się albo do odcinka, który TVP pokazała, lub scen, które zostały zrobione, ale nie pokazane.

O ile wiem, Pierwszą Miłość" produkuje ATM Grupa, ta sama firma, która zajmowała się "Galerią".
Ostatnio zmieniony 2013-11-28, 22:20 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ