Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

No zajebiste, co tu dużo gadać...

Wątek mafijny z Rajmundem, Andrzejem, Pawłem i Hubertem jest prześwietny, bardzo emocjonujące odcinki. Podoba mi się też postać Igora grana przez Rafała Mohra. W ogóle on ma fajny głos, taki charakterystyczny. Niejednoznaczna postać... Jeszcze do obsady dołącza Andrzej Grabowski w roli jego ojca. Super. :)
Same pozytywy generalnie... Nawet w Wadlewie (które dla mnie przynudzało ostatnio) ciekawsze rzeczy... Polubiłem Ryśka w końcu. Śmieszną parę stanowi z Wiktorią. :lol: Bartek i Emilka też fajni są razem.
No i młodzież, tzn. dwudziestolatkowie też nieźle rozkręcają serial. Radek i Jowita nawet podobają mi się razem, choć liczę, że to chwilowe, bo Radek powinien być z Sabiną. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tomasz Ciachorowski (ex-Igor, Linia Życia) dołącza do obsady PM. Na razie nic więcej nie wiadomo na temat jego postaci, ale możliwe, że będzie miał jakiś wątek miłosny z Marysią...

http://superseriale.se.pl/seriale/pierw ... 68074.html

Podoba wam się ten news?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Narazie nie wiem, czy mi się podoba, czy nie - zobaczymy z czasem. Ale dobrze, że będzie kolejna nowa postać, to właśnie lubię w Pierwszej Miłości :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Wiadomo już, że Tomek Ciachorowski nie będzie miał wątku z Marysią jak donosiły plotki, a z... Dagą.
Jego postać nazywa się Oskar Bill i jest bogatym i przystojnym właścicielem sieci sklepów odzieżowych. Prawdopodobnie połączą go z Dagą sprawy zawodowe, jednak dziewczyna wpadnie mu też w oko i będzie się zachowywał wobec niej uwodzicielsko.
Czy Oskara i odmienioną Dagę (aktorka schudła 20 kilo!) połączy romans i co na to Mikser? Tego dowiemy się po wakacjach. :D

Imię Oskar pasuje do aktora, tylko nazwisko dziwne. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

PM wraca w poniedziałek z nowymi odcinkami!

Polecam zobaczyć najnowszy zwiastun.
http://www.youtube.com/watch?v=H2RU-JfHnD0&feature=plcp

Co sądzisz Mareczku? :P
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

Czego Andrzeja nie ma w tym promo?? Znowu zniknął?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Andrzej wyjechał na koniec poprzedniego sezonu. Musi się ukrywać przed ludźmi Rajmunda, bo pomógł w jego schwytaniu. Pożegnał się z matką, dostarczył dowody na jego przestępczą działalność i ludzi z nim powiązanych i zniknął.
Po prostu wątek Andrzeja i Rajmunda się skończył.
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:Polecam zobaczyć najnowszy zwiastun.
http://www.youtube.com/wa...D0&feature=plcp

Co sądzisz Mareczku?
Zwiastun jak zawsze świetny, jednak ta muzyka mnie troche denerwuję :P

Tutaj kolejny zwiastun :D :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=7Z1ERFI_ ... re=g-all-u
Awatar użytkownika
Mandy

Post autor: Mandy »

No i Król rozstał się z Renatą... i całował z Grażyną, hmm... wcześniej już jak oglądałam, to tak coś czułam, że może będzie wątek między Królem, a Grażką :P no ale... może wróci jeszcze Grzegorz do Renaty.

Zbyszek - bardzo sympatyczny, hyhy. Szkoda mi go jak Hubert traktuje jego. A Szymon mi się spodobał, bardzo fajny. Mam nadzieję, że zostanie już na stałe i nie zepsują tej postaci : )
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Szymon wydaje się być fajny. Podoba mi się też wątek choroby jego brata. Jednak całym sercem jestem za tym, żeby Marysia była nie z Pawłem, nie z Szymonem, a Hubertem. Hubert jest wkurzający ze swoim zachowaniem odnośnie Zbyszka, ale trzeba przyznać, że ma trochę racji. :wink:

Podobają mi się też nowe perypetie Kingi i Adama. Brakowało mi Kingi w serialu. Ogólnie nawet polubiłem Adama. :) Scena z tym tańcem w klubie przy Anecie, Kindzie i Marysi była świetna. :P

Ciekawie zapowiada się też wątek Igora. Wg mnie jest dobrze napisaną postacią, taką niejednoznaczną. Sądzę, że to pobicie da mu dużo do myślenia odnośnie bronienia takich bandziorów przed sądem.

Grzegorz i Grażyna - spodziewałem się tego. Jednak chciałbym, żeby Król wybaczył Renacie i znów byli razem. Nie wiem czy dobrze by było gdyby Grażyna zeszła się z Błażejem. Jestem jedynie pewien tego, że nie cierpiałem Ewy i dobrze, że już jej nie ma.

Nudzi mnie lekko wątek Dagi, Miksera i Oskara. Ciachorowski to fajny aktor, mógłby przyciągnąć nowych widzów jakby wplątało się go w wątek ważniejszych bohaterów, niż Daga, czyli np. Marysi, lub Kingi.

Aaa, jeszcze Wadlewo we Wrocławiu. Marian i jego ekipa (Seweryn, Roman i Łazanek) są przekomiczni. :mrgreen: Jednak co za dużo to niezdrowo. Dobrze, że się tam na stałe do Pawła nie przenieśli. Dziwnie też było widzieć ich w Barbarianie.

Ogólnie mamy wiele wątków ostatnio, jest w czym wybierać. Żal mi jedynie marnowania postaci Artura (który niedługo jednak dostanie wątek, bowiem zaangażuje się w problemy Kingi i Adama, będzie chrzestnym ich syna Maciusia, będzie go przez to rozpieszczał, a potem załatwi Adamowi u siebie pracę, co będzie irytować Adama). Ciekawe też kiedy powróci Paweł.
Awatar użytkownika
Mandy

Post autor: Mandy »

To prawda, dobrze, że Hubert ma obawy i chroni swoją rodzinę.. ale jednak uważam, że trochę inaczej powinien się zachowywać. Co oczywiście nie oznacza, że go nie lubię. Lubię Huberta i też kibicuję jemu i Marysi : ) Mam nadzieję, że Marysia nie zdradzi go z Szymkiem. Szymkowi niech znajdą inną kobietę ;)

Oo, tak! Mnie też się podobała scena jak Adam tańcował, a tam była Kinga, Marysia i Aneta, te ich miny :D Ale jednak nie lubię Adama zbytnio... na początku jakoś go znosiłam, ale coraz bardziej mnie irytuje, jest strasznie nieodpowiedzialny. Ok, fajnie "coś" się dzieje, że taki jest... ale jednak coraz mniej go lubię.

Jestem ciekawa właśnie z Igorem... chociaż coś czuję, że jednak wcale nie zmieni się jakoś drastycznie na lepsze przez ten incydent.
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Mandy pisze: no ale... może wróci jeszcze Grzegorz do Renaty.
A po co? Żeby go kolejny raz zdradziła? To tylko kwestia czasu przecież, ona lubi chodzić na boki, pierwszego męża też przecież waliła po rogach.

No a co z problemami długów Dagi? Czy przeoczyłam zakończenie wątku z kredytami i ratami branymi na jej nazwisko czy po prostu ni w pięć ni w dziewięć temat się urwał?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Mareczek

Tiril pisze:No a co z problemami długów Dagi? Czy przeoczyłam zakończenie wątku z kredytami i ratami branymi na jej nazwisko czy po prostu ni w pięć ni w dziewięć temat się urwał?
Dzisiaj była o tym mowa. Daga spłaca sama ten dług :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Oglądacie najnowsze odcinki? Trzeba przyznać, że scenarzyści PM ewidentnie czerpią już nie tylko pomysły z MnS, ale np. wzorują się tez na filmie "Sala samobójców" wprowadzając wątek Fabiana. Całkiem to wszystko ciekawe. A do tego "rzeczy, o których się fizjologom nie śniło" - arabski szejk zainteresowany Anetą, Błażej rzuca studia, żeby zostać... taksówkarzem, Grzegorz zakochany w Grażynie! Teraz do obsady dołączył dodatkowo Michał Milowicz w roli nowej postaci w Wadlewie - Cypriana. Naprawdę sporo ciekawych pomysłów i wątków niespotykanych w innych polskich serialach!

Polecam najnowszy zwiastun, a zwłaszcza końcówkę :twisted: (widziałbym przy tym takie promo na wzór dawnych zwiastunów MnS: Hubert... Marysia... Sandra... Rajmund - teraz może się zdarzyć WSZYSTKO! :P ).

https://www.youtube.com/watch?v=b9KpQBeIkL0

Przygotowałem też ciekawą dawkę spoilerów na najbliższe odcinki dla zainteresowanych:

- Cyprian Novak oferuje Marianowi odkupienie od niego jego gospodarstwa
- Sandra opuszcza więzienie
- Hubert dowiaduje się, że Rajmund także może opuścić więzienie
- Licytacja gospodarstwa Śmiałka przybiera nieoczekiwany obrót
- Grzegorz próbuje pomóc Robertowi w odzyskaniu Oli
- Hubert, Marysia i Szymon wybierają się razem w góry na skałki
- Cała szkoła dowiaduje się o tym, że Patrycja była galerianką
- Patrycja spotyka się w realu ze swoim Picassem/Fabianem
- Hubert zazdrosny o Marysię w górach
- Hubert jest wściekły kiedy odkrywa, że Szymon kocha Marysię
- Malwina czuje, że nadal kocha Wojtka
- Malwina rozpacza po nagłym wyjeździe Wojtka
- Igor udaje się z Sabiną na imprezę do Miksera, jednak nie zamierza integrować się z jej przyjaciółmi
- Hubert spada podczas wspólnej wspinaczki z Szymonem na skałkach
- Szymon podejrzewany o celowe zepchnięcie Huberta i przesłuchiwany przez policję
- Grzegorz i Renata idą razem do baru po zakończonej rozprawie rozwodowej
- Mieszkańcy Wadlewie z Ryśkiem na czele postanawiają sprowadzić Wojtka z powrotem do Wadlewa
- Grzegorz wyznaje miłość Grażynie
- Sandra i Marysia zbliżają się do siebie po tragicznym wypadku Huberta
- Hubert wybudza się ze śpiączki farmakologicznej
- Wojtek powraca do Wadlewa z tęsknoty za Malwiną i z miłości do niej
- Grażyna odrzuca Grzegorza i proponuje mu przyjaźń
- Szymon wspomina tragiczny wypadek Zbyszka przed paroma laty
- W Wadlewie pojawia się młoda para z osiołkiem, w czym Śmiałek dostrzega znak z nieba
- Trzech mężczyzn w tym jeden czarnoskóry zjawia się z podarunkami dla młodej pary
- Aurelia i Emilka drwią z wybujałych teorii Mariana na temat nowych gości w Wadlewie
- Szymon przeprasza Zbyszka za wypadek sprzed lat, przez który ten drugi stał się kaleką
- Robert i Ola zaczynają pracę w jednej firmie
- Szef Oli - Eryk zainteresowany młoda Królówną
- Narasta konflikt na linii Adam/Wroński w firmie Artura
- Adam dostaje od Artura premię
- W efekcie kłótni z Wrońskim Adam traci kontrolę nad sobą, wybucha i niszczy drukarkę
- Wojtek chce odzyskać Malwinę i przygotowuje dla niej romantyczną niespodziankę
- Marta (ponownie w serialu gościnnie Beata Kawka) doradza Grażynie w sprawie jej relacji z Grzegorzem
- Kinga broni Adama przed Arturem
- Artur próbuje ośmieszyć Adama w oczach Kingi marząc jednocześnie o tym by Kinga do niego wróciła
- Do Wadlewa powraca Kazik Florek - mąż Malwiny
- Bartek i Marian ostrzegają Wojtka przed Florkiem
- Florek wpada z bronią do domu Śmiałka
- Trzynastoletni Jakub zostaje nowym lokatorem Sandry
Awatar użytkownika
Mareczek

Spoilery są bardzo ciekawe, wielki dzięki DeaconFanie :: bow ::

Jeśli chodzi o bieżące odcinki, to podoba mi się wątek Patrycji i Fabiana. Nie oglądałem "Sali samobójców", więc nie mogę sie wypowiadać w sprawie ewentualnych podobieństw. Jakoś nie specjalnie podoba mi się wprowadzenie Milowicza do serialu - pierwsze sceny jakieś naciągane, ale zobaczymy jak się wszystko dalej rozwinie. :wink: Strasznie nudzi mnie para Marysia & Hubert - dobrze, że scenarzyści wrócili do wątku Sandry :)
ODPOWIEDZ