Sunset Beach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
livi

Post autor: livi »

mailo pisze:
livi pisze:
Adex-fan Brooke pisze:Jak wrażenie po pierwszym odcinku? :) Zaraz o 1 w nocy powtórka
Miło powspomniać, choć inaczej będzie się oglądać znając fabułę :) Szkoda, że nie ma napisów, bo lektor kiepski. No i jakość mogłaby być lepsza, ale i tak świetnie, że puścili serial.
Jeśli chodzi o lektora to przeszkadza mi, że lektor jest jakoś tak zbyt głośno nagrany do oryginalnego podkładu. Np słabo słychać muzykę w scenach, chyba, że się zgłośni a wtedy to właśnie lektor głośno wyje. A muzyka akurat fajna i bardzo ważna. Może to wina mojego kina domowego, że tak jest? Może coś w opcjach pozmieniać?
Nie wiem kto był lektorem,jakiś Kijanowski? Moze na kasecie mam koncowke nagrana z dawnych lat i mowiliby jaki lektor, choc chyba raz byl zmieniony i byl tez fatalny.

Co do muzyki, to w SB jest swietna :) Ale faktycznie za cicho slychac j. angielski. Fajnie jak sie przelaczy na sam jezyk angielski, ale wtedy troche przydalyby sie napisy nawet angielskie :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

W RTL7 też głos był jakby zbyt wyciszony w stosunku do lektora, miałem nadzieję że tu będzie lepiej. Sporo ładnych piosenek pojawi się w SB a więc przydałaby się lepsza jakość dźwięku.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Grisza

Post autor: Grisza »

Oglądałem i nawet takie sobie. Wiem ze później dopiero będzie ciekawiej. Ale zerknę później aż akcja będzie lepsza. Na razie żadna postać nie wywarła na mnie zadnego wrażenia. Wszyscy bardzo statyczni i ostrożni. Nawet Annie trochę mdła... ::kwasny::
Grisza :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Obejrzałem drugi odcinek i tam była taka ładna piosenka i faktycznie była ona nieco wyciszona. Zwróciłem na to, co pisaliście wyżej i niestety, ale muszę się zgodzić z Wami. W chwilach kiedy lektor nic nie mówi, to dźwięk mógłby być lepszy.
livi pisze:Nie wiem kto był lektorem,jakiś Kijanowski?
Chyba wiem o kogo chodzi. Dziękuję.
Awatar użytkownika
livi

Lektorem w ostatnim odcinku był Ryszard Radwański.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Po 3 odcinku mogę stwierdzić, że serial raczej mi się podoba :wink: Nie mam pojęcia co wydarzy się dalej, ale na razie postacią, którą najbardziej lubię jest Tiffany - nie wiem, być może dlatego, że przypominają mi się stare dobre czasy z B&B, gdy widzę tak młodą Adrienne Frantz :) Również Annie miło się ogląda, scena z "niby" napadem była zaskoczeniem pod koniec drugiego odcinka, takie właśnie rzeczy lubię w operach mydlanych. ::chytry::
Dziwi mnie tylko jedna krótka scena z Lesley Anne Down, myślałem, że skoro jest pierwsza w czołówce to będzie jej najwięcej :P
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Wszystko się rozkręci, LAD i tak już była a jeszcze sporo osób z czołówki nadal nie było, pamiętajcie tylko że to soap opera codzienna i akcja nie może iść jeszcze szybciej, ale i tak idzie dynamicznie, nadal trwa ta sama doba :mrgreen:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

Ktoś mógłby nagrywać odcinki i wrzucać do internetu ? :)
Awatar użytkownika
livi

W dzisiejszym odcinku powinna być LAD. Na początku może nie jest jakąś super postacią, moją ulubioną została dopiero po jakimś czasie, najpierw była nią Meg. Tiffany najbardziej mnie irytuje, aktorka idealna na taką bezdomną, a i wygląd kiepski.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dzisiejszy odcinek super. Ten strzał na końcu i postać w kapturze. Chyba wszystko ma wskazywać na Annie ale to pewnie by było zbyt proste;) Dziwna rozmowa Meg z Timem. Myślałem, że będzie ją chciał zmusić do powrotu a oni tylko "Bye" i koniec heh.
Awatar użytkownika
livi

Szkoda, ze Dela zastrzelili, bo on moglby odwalac kawal dobrej roboty w serialu (ogladalam juz serial). Mialam nadzieje zawsze ze jakos go przywroca, udawana smierc itp.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Czemu w sumie podjęto decyzję o zakończeniu Sunset Beach?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Chyba w ostatnim roku nie radził sobie z konkurencją w USA mimo, iż w Europie był bardzo dobrze przyjęty, ale może były też jakieś inne powody(?).
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Też mi się tak wydawało, że w rankingach oglądalności serial plasował się prawie na końcu stawki. Gdzieś w necie są ratingi oglądalności soap oper na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Kiedyś pobieżnie je przeglądałem i "SB" było pod koniec listy. I to chyba zadecydowało, a w USA oglądalność odgrywa dość dużą rolę.
Awatar użytkownika
livi

Najważniejsza była oglądalność w USA, a tam widzowie wolą taką MnS albo jakieś inne zwykłe, mniej emocjonujące soap opery jak Days of or Lives itp.
ODPOWIEDZ