Jest jeszcze TVP Kultura, TVP Historia TVP ABC i TVP Powtórka yyy to znaczy Rozrywka i TVP Regionalna. Naziemnie nie ma TVP Sport a szkoda. Więc takie wydarzenia, jak na przykład skoki narciarskie z ogólnodostępnych anten nie znikną.B@r pisze:Wydaje mi się, że w podstawowym pakiecie ludzie mają tylko TVP1, TVP2, TVP INFO i TVP POLONIA.
"MnS" w Polsce
Oczywiście, że oburzenie jest zrozumiałe. Coś takiego w przypadku innych seriali TVP byłoby napiętnowane. A tak wszyscy się przyzwyczają, że Modą można pomiatać bo i tak nikomu to nie przeszkadza. Przy emisji 4 odcinków w tygodniu, każdy brak jest rażący. To prawda, że ten 2010 ciągnie się jak flaki z olejem. Ostatni odcinek świąteczny mieliśmy w połowie listopada w 2012 roku, to chyba stanowczo za długo. Pamiętacie jak długo oglądaliśmy ciężarną Jennifer Gareis? Wątek Pose Pose ciągnął się w nieskończoność. Teraz odcinki są całkiem ciekawe, ale przy takim tempie można się zniechęcić. Moją babcię, która ogląda nieprzerwanie od 1994, Moda strasznie już nudzi
Nic dziwnego, skoro przez 3 tygodnie potrafimy mieć na TVP1 bohaterów ubranych w te same ciuchy. Dlatego w pełni rozumiem oburzenie i sam jestem oburzony, bo puszczenie paska informacyjnego nie kosztuje. Na profilu Jedynki na FB też mogliby napisać choć jedno zdanie, ale nie, po co 
-
Dawidek
- Administrator
Ja rozumiem TVP, że chciała pokazać ważne wydarzenie sportowe na ogólnopolskiej antenie. Nasza tenisowa mistrzyni gra i jednym z elementów misji jest pokazanie pojedynku naszego sportowca. Więc nie mam tu zbytnio pretensji do TVP w tej kwestii.
Za to muszę skrytykować indolencję w kwestii układania ramówki. TVP nie ma jasnego planu, co robić w przypadku nagłej zmiany w programie a pozycja ma powtórkę. Obserwowaliśmy cyrk z premierowym odcinkiem w porze powtórki. Dobrze, że TVP zmieniła decyzję, żeby nie emitować dziś o 10.30 5959 odcinka i kolejnego o 14.30. Od początku krytykowałem taką postawę, bo to afront w stronę widza! Ale też krytykuję za zmiany w ostatniej chwili! To świadczy o tym, że w publicznej TV nie pracuje FACHOWIEC od układania ramówki! I takie kwiatki nam wychodzą. Każdy kanał sobie rzepkę skrobie i wszyscy konkurują ze sobą - bo nie ma jasnego pomysłu na codzienny program - to już temat do dyskusji w innym wątku. I to odbija się też na "MnS", widzowie są zaskakiwani zmianami w ostatniej chwili. Kierownictwo dostaje "małpiego rozumu" kiedy wychodzi jakaś ważna transmisja i efekt mamy taki, jaki mieliśmy ostatnio z "MnS". Na to nakłada się jeszcze niechęć do naszego serialu.
Wydaje mi się, że poprawią jeszcze numerację odcinka i w piątek będzie 5960 odcinek. Nie wyobrażam sobie, by go celowo pominęli - to już byłaby totalna kompromitacja.
I taki apel do TVP - chyba na forumowym fan page'u to napiszę - żeby zmienili podejście i do serialu i do telewizyjnej ramówki w ogóle.
I tak całkiem na marginesie - mam wrażenie, że po dwóch wpisach dotyczących emisji "MnS" na FB forum, coś się zmieniło. Najpierw skrytykowałem za emisję każdego odcinka o innej porze - wygląda na to, że tę kwestię uporządkowali. No i druga rzecz - ta nieszczęsna premiera o 10.30.
Czytają nas?
Zgadzam się z Tobą Mareczku odnośnie paska, czy info na FB. Tak naprawdę to my za nich odwalamy tę robotę.
Za to muszę skrytykować indolencję w kwestii układania ramówki. TVP nie ma jasnego planu, co robić w przypadku nagłej zmiany w programie a pozycja ma powtórkę. Obserwowaliśmy cyrk z premierowym odcinkiem w porze powtórki. Dobrze, że TVP zmieniła decyzję, żeby nie emitować dziś o 10.30 5959 odcinka i kolejnego o 14.30. Od początku krytykowałem taką postawę, bo to afront w stronę widza! Ale też krytykuję za zmiany w ostatniej chwili! To świadczy o tym, że w publicznej TV nie pracuje FACHOWIEC od układania ramówki! I takie kwiatki nam wychodzą. Każdy kanał sobie rzepkę skrobie i wszyscy konkurują ze sobą - bo nie ma jasnego pomysłu na codzienny program - to już temat do dyskusji w innym wątku. I to odbija się też na "MnS", widzowie są zaskakiwani zmianami w ostatniej chwili. Kierownictwo dostaje "małpiego rozumu" kiedy wychodzi jakaś ważna transmisja i efekt mamy taki, jaki mieliśmy ostatnio z "MnS". Na to nakłada się jeszcze niechęć do naszego serialu.
Wydaje mi się, że poprawią jeszcze numerację odcinka i w piątek będzie 5960 odcinek. Nie wyobrażam sobie, by go celowo pominęli - to już byłaby totalna kompromitacja.
I taki apel do TVP - chyba na forumowym fan page'u to napiszę - żeby zmienili podejście i do serialu i do telewizyjnej ramówki w ogóle.
I tak całkiem na marginesie - mam wrażenie, że po dwóch wpisach dotyczących emisji "MnS" na FB forum, coś się zmieniło. Najpierw skrytykowałem za emisję każdego odcinka o innej porze - wygląda na to, że tę kwestię uporządkowali. No i druga rzecz - ta nieszczęsna premiera o 10.30.
Zgadzam się z Tobą Mareczku odnośnie paska, czy info na FB. Tak naprawdę to my za nich odwalamy tę robotę.
Dawidek pisze:Na to nakłada się jeszcze niechęć do naszego serialu.
Nie wszyscy są przeciwko nam, czasami zdarzają się "ludzie" odpowiedzi ze strony przedstawicieli TVP. Problem chyba naprawdę leży w oszczędnościach, ale nie przesadzajmy, przecież te odcinki nie są drogieDawidek pisze:żeby zmienili podejście i do serialu i do telewizyjnej ramówki w ogóle.
Nie wiem czy czytają forum, ale wiadomości na fejsie na pewno. Na profilu TVP1 już od dawna nie doczekałem się żadnej odpowiedzi, ale przyznaję, męczę tą panią bardzoDawidek pisze:Czytają nas?
Ten kanał to jest żenada, nie ma tam nic ciekawego. Zamiast inwestować w niego, lepiej zrobiliby jeden porządny kanał. To samo TVP Seriale, od Rancza, Ojca Mateusza i rodzinki.pl niedobrze mi się robi. Czy naprawdę jego ideą są tylko powtórkiBeLieF pisze:TVP Powtórka yyy to znaczy Rozrywka
-
Dawidek
- Administrator
Mareczku, chodziło mi o zbieżność działań z moimi wpisami na FB Forum, bo po wpisie coś się zmieniało.
Zgadzam się też z głosami że te przesunięcia emisji odcinków są dość uciążliwe z powodu małej liczby odcinków w tygodniu.
Sytuację poprawiłaby wymuszenie, by wszystkie kanały TVP były powszechnie dostępne, ale TVP nic nie robi by zwiększyć zasięg TVP HD, TVP Seriale i TVP Sport. Ale to już temat na inny wątek, pociągnę go w najbliższych dniach.
Zgadzam się też z głosami że te przesunięcia emisji odcinków są dość uciążliwe z powodu małej liczby odcinków w tygodniu.
Sytuację poprawiłaby wymuszenie, by wszystkie kanały TVP były powszechnie dostępne, ale TVP nic nie robi by zwiększyć zasięg TVP HD, TVP Seriale i TVP Sport. Ale to już temat na inny wątek, pociągnę go w najbliższych dniach.
Był
Teraz to mnie już nawet śmieszy, bo włączyłem przez przypadek na TVP1 żeby zobaczyć jak idzie tej Radwańskiej. Ale były reklamy, więc pomyślałem "no tak, a podobno na TVP nie przerywa się audycji reklamami i tak sobie trwają te reklamy i nagle o 14:39 zaczyna się Moda! Obejrzałem ją naprawdę przez przypadek, gdyby nie to to nikt by nie wiedział o emisji tego odcinka, bo przecież profil TVP na facebooku milczy
Teraz to mnie już nawet śmieszy, bo włączyłem przez przypadek na TVP1 żeby zobaczyć jak idzie tej Radwańskiej. Ale były reklamy, więc pomyślałem "no tak, a podobno na TVP nie przerywa się audycji reklamami i tak sobie trwają te reklamy i nagle o 14:39 zaczyna się Moda! Obejrzałem ją naprawdę przez przypadek, gdyby nie to to nikt by nie wiedział o emisji tego odcinka, bo przecież profil TVP na facebooku milczy
- bosskicinu
Tak jednak był dowiedziałem się na fanpage'u na FB, że był dziś 5960 odcinek. Więc straciliśmy tylko 1 odcinek, to jeszcze nie tragedia na szczęście. Choć też po raz kolejny wkurzony na TVP jestem, że nie poinformowali widzów znowu o nagłej zmianie przez co oglądalność pewnie była dzisiaj tragiczna.
Błagam ! Niech oni nie robią więcej takich numerów ;/ Oni mają wielki bałagan a przecież to najważniejsza państwowa telewizja.
Błagam ! Niech oni nie robią więcej takich numerów ;/ Oni mają wielki bałagan a przecież to najważniejsza państwowa telewizja.
Samo to że wyemitowali mimo że nie było w planach emisji nie jest złe, bo to się pamiętam już zdarzyło jak mieliśmy odcinki z roku 2004. Wtedy odwołali skoki i nie mieli co puścić i też przypadkiem trafiłem na dwa odcinki. Żałosne jest to, że w dobie dostępu do internetu TVP nie chciało się poinformować na swoim facebookowym profilu np. " Z powodu przesunięcia się meczu A. Radwańskiej na godzinę 15.00, o 14.40 zostanie wyemitowany nieplanowany dzisiaj 5960 odcinek serialu "Moda na sukces" " Wtedy byłoby okej, mieli też czas żeby sklecić napisy i puścić jej na ekranie.