"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

B@r pisze:Wydaje mi się, że w podstawowym pakiecie ludzie mają tylko TVP1, TVP2, TVP INFO i TVP POLONIA.
Jest jeszcze TVP Kultura, TVP Historia TVP ABC i TVP Powtórka yyy to znaczy Rozrywka i TVP Regionalna. Naziemnie nie ma TVP Sport a szkoda. Więc takie wydarzenia, jak na przykład skoki narciarskie z ogólnodostępnych anten nie znikną.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Oczywiście, że oburzenie jest zrozumiałe. Coś takiego w przypadku innych seriali TVP byłoby napiętnowane. A tak wszyscy się przyzwyczają, że Modą można pomiatać bo i tak nikomu to nie przeszkadza. Przy emisji 4 odcinków w tygodniu, każdy brak jest rażący. To prawda, że ten 2010 ciągnie się jak flaki z olejem. Ostatni odcinek świąteczny mieliśmy w połowie listopada w 2012 roku, to chyba stanowczo za długo. Pamiętacie jak długo oglądaliśmy ciężarną Jennifer Gareis? Wątek Pose Pose ciągnął się w nieskończoność. Teraz odcinki są całkiem ciekawe, ale przy takim tempie można się zniechęcić. Moją babcię, która ogląda nieprzerwanie od 1994, Moda strasznie już nudzi ::kwasny:: Nic dziwnego, skoro przez 3 tygodnie potrafimy mieć na TVP1 bohaterów ubranych w te same ciuchy. Dlatego w pełni rozumiem oburzenie i sam jestem oburzony, bo puszczenie paska informacyjnego nie kosztuje. Na profilu Jedynki na FB też mogliby napisać choć jedno zdanie, ale nie, po co :evil:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja rozumiem TVP, że chciała pokazać ważne wydarzenie sportowe na ogólnopolskiej antenie. Nasza tenisowa mistrzyni gra i jednym z elementów misji jest pokazanie pojedynku naszego sportowca. Więc nie mam tu zbytnio pretensji do TVP w tej kwestii.
Za to muszę skrytykować indolencję w kwestii układania ramówki. TVP nie ma jasnego planu, co robić w przypadku nagłej zmiany w programie a pozycja ma powtórkę. Obserwowaliśmy cyrk z premierowym odcinkiem w porze powtórki. Dobrze, że TVP zmieniła decyzję, żeby nie emitować dziś o 10.30 5959 odcinka i kolejnego o 14.30. Od początku krytykowałem taką postawę, bo to afront w stronę widza! Ale też krytykuję za zmiany w ostatniej chwili! To świadczy o tym, że w publicznej TV nie pracuje FACHOWIEC od układania ramówki! I takie kwiatki nam wychodzą. Każdy kanał sobie rzepkę skrobie i wszyscy konkurują ze sobą - bo nie ma jasnego pomysłu na codzienny program - to już temat do dyskusji w innym wątku. I to odbija się też na "MnS", widzowie są zaskakiwani zmianami w ostatniej chwili. Kierownictwo dostaje "małpiego rozumu" kiedy wychodzi jakaś ważna transmisja i efekt mamy taki, jaki mieliśmy ostatnio z "MnS". Na to nakłada się jeszcze niechęć do naszego serialu.

Wydaje mi się, że poprawią jeszcze numerację odcinka i w piątek będzie 5960 odcinek. Nie wyobrażam sobie, by go celowo pominęli - to już byłaby totalna kompromitacja.

I taki apel do TVP - chyba na forumowym fan page'u to napiszę - żeby zmienili podejście i do serialu i do telewizyjnej ramówki w ogóle.

I tak całkiem na marginesie - mam wrażenie, że po dwóch wpisach dotyczących emisji "MnS" na FB forum, coś się zmieniło. Najpierw skrytykowałem za emisję każdego odcinka o innej porze - wygląda na to, że tę kwestię uporządkowali. No i druga rzecz - ta nieszczęsna premiera o 10.30. :zeby: Czytają nas?

Zgadzam się z Tobą Mareczku odnośnie paska, czy info na FB. Tak naprawdę to my za nich odwalamy tę robotę.
Awatar użytkownika
Mareczek

Dawidek pisze:Na to nakłada się jeszcze niechęć do naszego serialu.
Dawidek pisze:żeby zmienili podejście i do serialu i do telewizyjnej ramówki w ogóle.
Nie wszyscy są przeciwko nam, czasami zdarzają się "ludzie" odpowiedzi ze strony przedstawicieli TVP. Problem chyba naprawdę leży w oszczędnościach, ale nie przesadzajmy, przecież te odcinki nie są drogie :roll:
Dawidek pisze:Czytają nas?
Nie wiem czy czytają forum, ale wiadomości na fejsie na pewno. Na profilu TVP1 już od dawna nie doczekałem się żadnej odpowiedzi, ale przyznaję, męczę tą panią bardzo :P
BeLieF pisze:TVP Powtórka yyy to znaczy Rozrywka
Ten kanał to jest żenada, nie ma tam nic ciekawego. Zamiast inwestować w niego, lepiej zrobiliby jeden porządny kanał. To samo TVP Seriale, od Rancza, Ojca Mateusza i rodzinki.pl niedobrze mi się robi. Czy naprawdę jego ideą są tylko powtórki ::kwasny::
Dawidek
Administrator

Mareczku, chodziło mi o zbieżność działań z moimi wpisami na FB Forum, bo po wpisie coś się zmieniało. :zeby:

Zgadzam się też z głosami że te przesunięcia emisji odcinków są dość uciążliwe z powodu małej liczby odcinków w tygodniu.

Sytuację poprawiłaby wymuszenie, by wszystkie kanały TVP były powszechnie dostępne, ale TVP nic nie robi by zwiększyć zasięg TVP HD, TVP Seriale i TVP Sport. Ale to już temat na inny wątek, pociągnę go w najbliższych dniach. :wink:
Awatar użytkownika
BeLieF

To jednak był odcinek???! :shock: :shock: A nastawiłem się że nie będzie... ::kwasny::
Zwyczajne gardzenie widzami i tyle. Wczoraj nie dało się puścić odcinka o 10.30, a dzisiaj nagle już tak, bo mecz się przesunął?! Skandal. Jutro powinni wyemitować ten sam odcinek o 14.30.
Awatar użytkownika
Mareczek

Był ::loll::
Teraz to mnie już nawet śmieszy, bo włączyłem przez przypadek na TVP1 żeby zobaczyć jak idzie tej Radwańskiej. Ale były reklamy, więc pomyślałem "no tak, a podobno na TVP nie przerywa się audycji reklamami i tak sobie trwają te reklamy i nagle o 14:39 zaczyna się Moda! Obejrzałem ją naprawdę przez przypadek, gdyby nie to to nikt by nie wiedział o emisji tego odcinka, bo przecież profil TVP na facebooku milczy ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Tak jednak był dowiedziałem się na fanpage'u na FB, że był dziś 5960 odcinek. Więc straciliśmy tylko 1 odcinek, to jeszcze nie tragedia na szczęście. Choć też po raz kolejny wkurzony na TVP jestem, że nie poinformowali widzów znowu o nagłej zmianie przez co oglądalność pewnie była dzisiaj tragiczna.
Błagam ! Niech oni nie robią więcej takich numerów ;/ Oni mają wielki bałagan a przecież to najważniejsza państwowa telewizja.
Awatar użytkownika
BeLieF

Samo to że wyemitowali mimo że nie było w planach emisji nie jest złe, bo to się pamiętam już zdarzyło jak mieliśmy odcinki z roku 2004. Wtedy odwołali skoki i nie mieli co puścić i też przypadkiem trafiłem na dwa odcinki. Żałosne jest to, że w dobie dostępu do internetu TVP nie chciało się poinformować na swoim facebookowym profilu np. " Z powodu przesunięcia się meczu A. Radwańskiej na godzinę 15.00, o 14.40 zostanie wyemitowany nieplanowany dzisiaj 5960 odcinek serialu "Moda na sukces" " Wtedy byłoby okej, mieli też czas żeby sklecić napisy i puścić jej na ekranie.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Oglądalność mogła być dzisiaj wyższa bo pewnie wielu czekało na mecz Radwańskiej i mogło już zostać przy odbiornikach. ::chytry::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
BeLieF

Pewnie tak, co nie zmienia faktu iż powinni poinformować o zmianie w programie.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

BeLieF pisze:Pewnie tak, co nie zmienia faktu iż powinni poinformować o zmianie w programie.
Nie mówię przecież, że nie powinni. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Jutro o 13.55 w Jedynce rozpocznie się transmisja ćwierćfinałowego pojedynku z udziałem A. Radwańskiej. Więc "MnS" prawdopodobnie (z akcentem na "prawdopodobnie") nie będzie!

Info za "Sport Telegram" w TVP2.

Nie nadążam za TVP...
bartosz34

Post autor: bartosz34 »

Ale zawsze można przypadkiem włączyć telewizor o 14-30 :D A nuż widelec :D
Fan SB.
Awatar użytkownika
BeLieF

Przed meczem Agnieszki będzie jeszcze jeden ćwierćfinał, więc może nastąpić identyczna sytuacja jak dzisiaj, że mecz Agi opóźni się a w oczekiwaniu na mecz, puszczą odcinek.
Niemniej TVP zachowuje się skandalicznie, jeśli chodzi o MNS.
ODPOWIEDZ