Post autor: wiwi »

A mi się wydaje, że Amber inaczej zachowuje się przy Ricku a inaczej przy jego rodzicach. Tzn. z Brooke i Ericiem jest bardziej bezczelna i nieznośnie pewna swego! Nie mogłam znieść jak tak pyskowała do Eric'a, już nie mogła wytrzymac by powiedzieć mu że złapała Ricka na dziecko. Gdybym była na jej miejscu to bałabym się strasznie, że w tak młodym wieku mam mieć dziecko. Ona jednak podeszła do tego inaczej - jak do przepustki do bogactwa :(

Post autor: livy »

Amber zachowuje się tak jak mała przebiegła żmija :evil: Nie wiem czy kiedykolwiek ją zaakceptuję! Beszczelna do potęgi, że aż szkoda słów.

Post autor: Roxi »

Brooke i Eryk wykazują się wielką niewdzięcznością i zapatrzeniem w siebie. Amber dała ich synowi dar życia, czyli najcenniejsi z darów i powinni jej być dozgonnie wdżieczni.
Czy nie pomyśleli, że bez niej ich syn by umarł ? W świetle tego co oni wiedzą (nie wiedzą, że Amber przyczyniła się do wypadku) wykazują się wyjatkową niewdziecznością.

A to co Amber powiedziała Erykowi to było tylko w odwecie. Przecież by tak nie powiedziała sama z siebie, tylko z rozgorzyczenia, że cokolwiek zrobi i tak nie zostanie zaakceptowana.

Eryk naprawdę się zachowuje potwornie. Czy rodzice Ricka myślą, że jakie motywy kierowały Amber przy oddaniu nerki ich synowi, chęć uwiedzenia? Skoro nie wiedzą o przyczynieniu się Amber do wypadku, to tylko chyba miłość w chodzi w grę?

Uczepili się dziewczyny i tyle i jest to całkowicie zrozumiałe, ze jest w takiej sytuacji Amber rozgoryczona, a że walczy o swoje prawa i szacunek to właśnie jest godne pochwały, wymaga odwagi w gronie bogaczy, a Rickiem więcej zajmowała się Stephanie niż Eryk.

I przecież Brooke nie musiałaby dawać Amber pieniędzy, gdyby mogła ona zostać w jej domu, choć i tak powinna jak wesprzeć finansowo, ale żadne pieniądze nie będą wystarczająco gratyfikacją za tak szlachetny gest.

Odnośnie określenia "dziwka" o Amber.
Amber nie jest żadną dziwką - z Raymondem, zgadza się - zbłądziła, ale sama jest jeszcze młodziutka - 18 lat to nie tak dużo. Alkohol, piosenki, kłótnia z Rickiem, oczywiście, że tego nie pochwalam, ale przecież Amber nie chce powtarzać takich zachowań, a w końcu o co innego chodzi, niż o to żeby się poprawić.

Jeśli chodzi o Ricka, to jak już się wypowiadałam, była to jego inicjatywa, Amber go na początku wstrzymywała, ostatecznie uległa, ale jest w nim zakochana. Skoro podajecie takie argumenty za Rickiem jak „hormony itp.” to etyczną przewagę nad Rickiem ma Amber, ponieważ zakochała się w nim (czy ona nie ma tych „hormonów”?). Nie mniej jednak nie mówię, że Rick się w niej nie zakochał. Ale wobec tego argumentu hormonów etyczna przewagę nad Rockiem ma Amber,

Było widać w dzisiejszej fantazji Amber o co naprawdę jej chodzi. Pierścionek z gigantycznym brylantem, nowy ekskluzywny samochód, rezydencja... Rozchodzi się o kasę, niestety... I jeszcze ten banan na jej twarzy jak skończyła marzyć. Ta dziewczyna jest puściutka :nie:

Post autor: livy »

wiwi masz całkowitą rację, Amber chodzi tylko i wyłącznie o kasę a dziecko to po prostu przepustka do bogactwa to widzieliśmy w jej marzeniach i w tej "rozbrajającej" mince po nich! Oddanie nerki to była po prostu czysta kalkulacja co się jej opłaci, poza tym sama była winna temu co stało się z Rickiem! Nie chciałabym mieć takiej dziewczyny w rodzinie. Powinna sobie jeszcze przypomieć o nocy z Raymondem i tak też uderzyć bo on też ma kasę!

Post autor: Roxi »

Wyobraźnia Amber... Czy można jej się dziwić? Pierwsza wybrażnie: wizja zajętej samotnej matki; druga: wspólne życie z mężem jako pani Forrester. To bardzo mądra dziewczyna. Dlaczego ma poprzestawać na tej pierwszej wizji? Zdecydowana większość ludzi chce być zabiezpieczona finansowo, chce zabezpieczyć finanosowo swoja rodzine, dzieci.

Czy Amber ma być hipokrtytką?
Dlaczego ma nie marzyć o samochodzie?
Dlaczego ma nie marzyć o stabilizacji materialnej, czy nawet o bogactwie?

Dlaczego ma nie marzyć o pozywywnej relacji z teściami?

Przecież o tym też marzyła, prawda?
O rodzinie.
Trójpokoleniowej.

Ma nie chieć zabezpiczenia finansowego dla sibie i dziecka? Ma z tego zrezygnować mając do tego prawo i poddać się, mogąc to osiągnąć (nie do końca, wszak niedoszli teściowie wiedzą i tak to co chcą wiedzieć i widzą to co chcą widzieć)?

Tak samo jak kiedyś Brooke marzyła o akceptacji Stephanie i była gotowa przebaczyć jej krzywdy, tak jak teraz Amber. Jednakże Stephanie dręcząca Brooke
nie zawdzęczała jej życia syna.

Oddanie nerki chlodną kalkulacją? To jak powiedzieć na "białe" "czarne", a dobro nazwać złem. Opłacało jej się, tak? I co zyskała? Tak jej się to oplaciło, że i tak Brooke i Eryk nią gardzą.

Jak widać oddanie nerki "nie opłacało jej się", gdyż i tak cokowiek zrobi jest odtrącana przez nich.

Jest winna temu, że jest w ciazy? A jaka to wina? Ciąża to "wina"....? A dziecko zrobiła najwyrażniej sama ze sobą, widać jakieś nowe prawa biologii są w MNS, niestety, a może stety bylo pokazana jak powstało to dziecko i jaki udział miał w tym jego ojciec, którego chyba Amber (uwiedziona pierw przez Raymonda) "zgwaciła". Tylko że z inicjatywą - bylo dokładnie odwrotnie.

Post autor: Ireth »

Ja za Amber nie przepadam-ani aktorka mi nie pasuje(masakra!!!)ani postać mi się od początku nie podobała.Ale wydaje mi się,że niektórzy za surowo jednak ją oceniają.Wg mnie Amber jest po prostu naiwną,prosciutką dziewczynką która najpierw coś robi a potem myśli.Zakochała się w Ricku więc dała mu się zaciągnąć do łóżka.Jest w ciąży więc chciałaby aby wszystko było jak w bajce.Nie ma chyba w niej takiego wyrafinowanego wyrachowania w stylu Sheili,Stefy czy innych intrygantek.Tak mi się wydaje.Te jej kombinacje z naszyjnikiem Brooke który ukradła czy początkowe uwodzenie Ricka dla własnych celów było na takim niskim poziomie.Ona by chyba chciała żeby wszystko było dobrze tylko jej tak nier wychodzi :twisted: .

Oddanie nerki nie opłacało jej się? W jakich to kategoriach teraz to rozpatrujemy? Ja rozumiem, ze Amber jest wyrafinowana, ale chyba nawet ona wtedy nie myślała o jakimkolwiek zysku. Przez nią był ten wypadek i czuła się winna. Oddała nerkę by zagłuszyć wyrzuty sumienia. Brooke i Eric nie znają prawdy o wypadku, ale my znamy i to pozwala nam oceniać Amber dokładniej. Jak dla mnie jest bezmyślną pannicą, która gdy zaszła w ciążę z szesnatolatkiem uzmysłowiła sobie ile może od niego kasy wydoić. Ta jej jej wizja przyszłości była absolutnie żałosna. Nie chodziło w niej o rodzinę, tylko o prezenty od bogatych Forresterów. Takie jest moje zdanie i szanuję Roxi Twoje. Pozdrawiam!

Na szczęście nie widziałam tego odcinka,bo pewnie by,m się wkurzyła na Amber.Jakoś ta aktorka mi nie pasuje do niczego,szkoda że taką wybrali do tej roli:(

Post autor: Alice »

To, że ktoś pragnie jak najlepiej dla swego dziecka to nic złego. Myślę, że ona i Foresterowie są siebie warci. Oni ją wygnali, zapłacili i sprawili ból Rickowi. Później z tej okazji wydali przyjęcie, na którym królewicz Eryk II miał znaleźć swoją księżniczkę. Ale nie przewidzieli jednej drobnej rzeczy, że paniczyk Rick zrobił dzidziusia Kopciuszkowi. A nasz Kopciuszek jest naprawdę głupi, że godzi się na seks bez zabezpieczenia szczególnię, że w US kampania przeciw HIV jest dużo większa niż u nas. Nie mówiąc już o zabezpieczeniu przed ciążą.
Podobało mi się jak Amber dogryzła Erykowi, nie powinnien tak się wywyższać, prawie nosem niebo chaczył. I teraz czekam jak dalej się rozwinie historia bajecznie bogatych i niezwykle pięknych Forresterów.
Psy mają właścicieli, koty służących...

Post autor: Adex-fan Brooke »

No wreszcie się doczekałem! Amber już budzi kontrowersje :)
A ja w tej sprawie rozumiem i Brooke i Amber -ale zdanie mam takie jak Roxi - to bogactwo Forresterów Amber się podoba i imponuje -sama była całe życie bardzo biedna i zaniedbana -czy mozna się dziwić że rozmarzając się uwzględnia to bogactwo? ale na koniec tej fantazji powiedziała że przecież ta akceptacja liczy się dla niej najbardziej (jakoś tak to powiedziała) -gdybyście wczuli się w uczucia tej młodej naiwnej czasem zbyt zuchwałej dzieczyny zobaczycie że ma dobre serce i Ricka pokochała szczerze.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: mailo »

Szkoda mi było Granta w dzisiejszym odcinku. Wszyscy bawili się na przyjęciu nie wiedząc o jego chorobie.........

Mi też jest bardzo szkoda Granta. Jest taki smutny, a tylko Darla wie o jego chorobie :( A dzisiaj jak jechał samochodem z Sally, to śmiesznie to wyglądało, bo tło było "nałożone" :)

Post autor: Adex-fan Brooke »

Właśnie to nakładanie tła mnie denerwuje bo psuje jakość serialu.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Adex-fan Brooke pisze:Właśnie to nakładanie tła mnie denerwuje bo psuje jakość serialu.
Niestety oni zawsze nakładają tło,czasem to wygląda aż żenująco.Nawet jak pokazują domki przy plaży(np dom Taylor albo Macy)to tło wygląda tak sielankowo że aż śmiesznie.Szkoda,bo to chyba nie zwiększyłoby aż tak drastycznie budżetu a ile by dało!Myślę,że w tej kwestii oni troche idą na łatwiznę bo wiedzą że i tak serial będzie miał oglądalność.A szkoda.
Zablokowany