Twoja twarz brzmi znajomo

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Basia Melzer mnie dziś nie przekonała. Zupełnie inny głos, w ogóle nie przypominała faceta w tym wykonaniu. Zobaczymy, jak tam następne występy.

Mam nadzieję, że 3. edycja powstanie, nawet jeśli mieliby być w niej sami mało znani aktorzy/piosenkarze.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Bartus610

Post autor: Bartus610 »

Tylko mogliby wymienić jury ... Na czele z Królikowskim
Awatar użytkownika
DeaconFan

Zdecydowanie. Królikowski już się przejadł, Skrzynecka też nic nie wnosi (tylko wiecznie jej się wszystko podoba). Przekonałem się już do Adamusa. Walewska jest ok.

Mogliby przywrócić Kwiatkowską i dodać kogoś zupełnie nowego.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Bartus610

Post autor: Bartus610 »

Dokładnie , Kwiatkowska była super :D Ale Skrzynecka - jako uczestniczkę ją lubiłem ale teraz ? Masakra
kamilabuziaczek

Post autor: kamilabuziaczek »

Odcinek wygrał Jacek Kawalec a do finału weszli Basia Melcer,Joanna Liszowszka,Marin Przybylski i Marek Kaliszczuk.
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Po obejrzeniu dzisiejszej powtórki już mam swoich 2 faworytów do wygranej: Marek Kaliszuk albo Marcin Przybylski. Bez wątpienia jeden z nich powinien wygrać bo obaj panowie mają świetne talenty. Najbardziej niedocenieni uczestnicy tej edycji to Maja Bohosiewicz, Kuba Molęda i Jacek Kawalec - choć ten ostatnio dostawał najwyższe noty.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Może już to pisałem więc powtórzę, że obrzydzają mnie nieco te wszystkie programy gdzie celebryci robią różne wygłupy aby coś dla siebie ugrać a ludzie zachwycają się tymi bzdurami...ale TTBZ to bardzo miła odmiana! Tutaj aktorzy/piosenkarze mogą pokazać trochę swojego talentu... a co najważniejsze zyski idą na szczytne cele... i inny duży plus: dużo fajnych piosenek/teledysków dostaje jakby nowe życie przez te covery a więc jest to pewna promocja oryginalnych dzieł... Miło się też ogląda te wszystkie charakteryzacje i wcielenia, niektóre są bardzo udane mimo, że tych celebrytów niektórych to nawet nie znałem... Wygrał jakiś Kaliszuk a ja raczej kibicowałem nijakiemu Przybylskiemu bo oczarował mnie super wcieleniem w Połomskiego... Świetnie jeśli będzie 3 edycja bo to program, który na prawdę miło mi się ogląda w szerszym rodzinnym gronie podczas niedzielnej powtórki...ale dziś wyjątkowo zerkałem nawet na finał (na żywo?). Ciekawe kto będzie w 3 edycji...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan

Adex, Kaliszuk w pełni zasłużył na to zwycięstwo. Jak to ujął Mareczek w rozmowie prywatnej ze mną na facebooku, on dzisiaj postawił kropkę nad i. To co dzisiaj wykonał, to było po prostu mistrzostwo świata. Liszowska i Melzer nie mogły się z nim równać. Tylko Przybylski mógł. I tu się bardzo cieszę jego drugim miejscem. Chociaż moja sympatia do niego jest tak wielka, że po cichu nawet liczyłem, że pokona Kaliszuka. :)

Świetna była ta edycja. Wykonań Kaliszuka i Przybylskiego będę jeszcze słuchał wiele razy. Jerzy Połomski, George Michael, Iggy Pop, Hanka Ordonówna... Cóż to były za wcielenia. Czekam na III edycję (oby powstała). :P Tylko wymienić Skrzynecką i Królikowskiego w jury na kogoś innego. :P
Ostatnio zmieniony 2014-11-23, 00:49 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja nie mówię, że Kaliszuk były zły :) Faktycznie on i Przybylski (nawet ich wcześniej nie znałem) zasłużyli na swoje miejsca.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
bosskicinu

III edycja będzie bo nawet na fb na swoim profilu na jednym z komentarzy odpisali komuś, że będzie :)

Marek Kaliszuk zwycięzcą ! Ogromnie się cieszę z tego powodu, w pełni zasłuzył sobie na to. Od początku programu pokazywał swoje ciekawe metamorfozy. W finale zagrał perfekcyjnie jak tylko mógł. Podsumowując wszystkiego jego występy to najbardziej mi się podobał jako: Michał Wiśniewski, Usher, Nicki Minaj, Aretha Franklin i George Michael.

Marcin Przybylski moim zdaniem jest na tym samym poziomie co Kaliszuk. Tak samo jak tamten świetnie w każdego się wcielał, ma facet talent do tego. Przy tym jest wesoły a także poważny. Z resztą dziś w finale pokazał tą powagę jako Frank Sinatra. Ogólnie ze wszystkich metamorfoz Marcina najbardziej przypadł mi do gustu jako: Jerzy Połomski, Urszula Dudziak, Iggy Pop i Irena Kwiatkowska.

Co do Liszowskiej i Melzer to absolutnie się zgadzam. Wypadły także świetnie, ale powyżsi panowie o wiele lepiej dziś zagrali. Jeśli chodzi o duety to bardziej mi się spodobał występ Molędy i Steczkowskiej, może dla tego że znam tą piosenkę. Drugiego duetu piosenki w ogóle nie kojarzyłem.

Z niecierpliwością czekam na 3 edycję :)

Adex - Kaliszuk jest aktorem znanym z Pierwszej Miłości i M jak Miłość. Chociaż w obu serialach już nie gra. Przybylski faktycznie jest mniej znanym aktorem, bo tylko w jednym serialu chyba go gdzieś kiedyś widziałem.

Ogólnie w tej edycji znałem jedynie Liszowską, Kawalca, Bohosiewicz i Kaliszuka.
Ostatnio zmieniony 2014-11-23, 22:29 przez bosskicinu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Nie będę się rozpisywał, bo chwaliłem obu panów przez ostatnie tygodnie i mogę się tylko cieszyć, że pierwsze dwa miejsca zajęli moi faworyci :D Brawo Kaliszuk! I wielkie uznanie dla Przybylskiego :wink:
Awatar użytkownika
bosskicinu

Jeszcze trochę czasu pozostało do emisji 3 sezonu Twoja Twarz Brzmi Znajomo a już w tej chwili znane są nazwiska 2 pierwszych uczestników nowej edycji: są to Katarzyna Cerekwicka oraz Stefano Terrazzino. Cieszę się bardzo bo lubię i jego i ją. O Kasi nie było słychać przez parę lat i fajnie, że znowu będzie o niej głośno. :)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Fajne nazwiska. Czekam na kolejne i oby nie były mniej znane od tych, które już są podane. :wink:
Awatar użytkownika
bosskicinu

Z pewnością za jakiś czas poznamy resztę uczestników. Chciałbym, aby w nowej edycji ponownie znalazł się aktor/aktorka z Pierwszej Miłości tak jak mieliśmy już Kaliszuka :). Fajnie by było zobaczyć np. Łukasza Płoszajskiego (Artura) czy Mateusza Banasiuka (Radka).
Awatar użytkownika
DeaconFan

Fajnie byłoby zobaczyć kogoś z PM, ale Łukasz Płoszajski nie śpiewa niestety aż tak dobrze , tzn. trochę za niski poziom wokalny jak na TTBZ. Mateusz Banasiuk z tego co mi wiadomo gra tylko na perkusji (raczej nie śpiewa). Z obsady PM najlepszy głos ma chyba Ola Zienkiewicz (Kinga). :)
ODPOWIEDZ