Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Spodziewałem się trochę czegoś innego na tej wyspie. Że psychopata nie będzie się aż tak krył i dojdzie do jakiejś większej konfrontacji, że bohaterowie będą bardziej uwięzieni. Wątek jednak dosyć ciekawie rozegrany. Na uwagę zasługują relacje między bohaterami w tych kryzysowych momentach, te kłótnie, stresy i próba trzymania się razem. Moją ulubioną sceną był pojedynek w kuchni Virginii i Meg z zamaskowanym facetem.
Też nie wiem, co sądzić o tym, że tym zabójcą jest Ben. Brałem go pod uwagę, lecz nie w ankiecie. Przecież on spalił te rzeczy po Marii, fałszował wyniki badań i poszedł do kapitana. Też brałem pod uwagę kapitana, szczególnie na początku wątku, kiedy wszystko wskazywało na niego. Czekam na w miarę racjonalne wyjaśnienie wątku z Benem. Nie zdziwię się, jak dojdzie tu do jakiegoś zwrotu akcji. Na razie wszystko wskazuje na Evansa.
Wielka szkoda, że Mark nie żyje. Toi jedna z moich ulubionych postaci.... :cry: Taka pozytywna, liczyłem na to, że mu się z Gabi.
Czy była dziś czołówka? Bo jej nie zauważyłem.

Post autor: bartosz34 »

Tak była :D

Ale po czymś takim to teraz można pomyśleć że Ben naprawde miał coś wspolnego ze śmiercią żony :shock

Choć niektorzy porownywali ten wątek z Wyspą Harpera bo tam także prawdziwym mordercą okazała sie osoba po ktorej przez całe chyba 13 odc.nie podejrzewałbym . :shock: :x
Fan SB.
Administrator
Administrator

Na facebookowym profilu fanów "Sunset Beach" podano informację o wycięciu kolejnej sceny, tym razem w środowym odcinku. W Polsce wycięto kilka sekund w scenie osunięcia się rannego Marka na ziemię. Porównałem i faktycznie kilka sekund ucięto: https://www.facebook.com/sunsetbeachpoland

Jeśli chodzi o ostrzeżenia, że program jest nieodpowiedni dla dzieci, to je popieram. Odcinków "wyspiarskich" dzieci nie powinny oglądać.

Post autor: Mareczek »

Mogę oficjalnie powiedzieć, że wróciłem do Sunset Beach :D
Jestem świeżo po maratonie odcinków z całego tygodnia - świetnie się je ogląda tak jednym ciągiem. Mimo, że przegapiłem 3 miesiące, to nie odczułem jakoś specjalnie tej przerwy. Sprawdza się jednak słynne powiedzenie przeciwników oper mydlanych :lol:

Jeśli chodzi o wątki, to Terror Island jest rewelacyjne. Świetny klimat, choć momentami przedłużanie danej sceny (przez przerwanie inną) było trochę śmieszne. Najbardziej przedłużali chyba bójkę w kuchni - nie zmienia to jednak faktu, że lubię takie rzeczy i z chęcią oglądam. Żałuję Marka, no ale ktoś musiał zginąć, żeby było ciekawiej. Zaciekawił mnie też bardzo wątek Vanessy i tej matki. Nie widziałem co prawda scen ze szpitala z udziałem Virginii, ale sceny wspomnieniowe i streszczenia trochę rozjaśniły mi sytuację. Czekam na dalszy rozwój tej historii :)

Zdziwiły mnie nowe fryzury Annie i Olivii, obie wyglądają bardzo atrakcyjnie. Śmieszne, że obie mieszkają teraz razem, uwielbiam ich sprzeczki ::rad:: Annie jest jak zwykle niemożliwa w swoich intrygach, padłem kiedy usłyszałem, że chce wyjść za Gregorego ::ysz:: ::loll:: Trzymam kciuki, zdecydowanie wątek z potencjałem! No i to całe pomaganie Caitlin, która swoją drogą nadal jest irytująca i gra jedną miną. Swoją drogą, dobrze, że teraz ona kłamie i oszukuje, a nie Cole. A przy okazji - nie widzieliście podobieństwa między tańcem erotycznym Cole'a, a tańcem Dylana z B&B? Mam dziwne wrażenie, że scenarzyści inspirowali się trochę "Modą..." bo wątek Dylana był jakoś w połowie 1996 :P

Nie mogę oczywiście pominąć gościnnego występu Aarona Spellinga - bardzo sympatyczne i zabawne sceny. Dialog o dynastii jaką zbudował (i stracił), apartamencie w Melrose Place i willi w Beverly Hills 90210 był świetny. Oglądałem z uśmiechem na ustach. Przy okazji, widać, że serialowy Sean jest bardzo podobny do prawdziwego ojca ::chytry::

Nie mogę się doczekać soboty i kolejnej porcji odcinków :serce:

Post autor: Adex-fan Brooke »

No to super, że nadrobiłeś ten ważny wątek i ogólnie, że będziesz już oglądać dalej :) Czekamy na kolejne komentarze. Oglądając maraton odcinków jest nawet lepiej bo tak to ma się niedosyt :) a jeszcze lepiej nagrane aby irytujące reklamy przewinąć. Wyobraźnia Cole'a o tańcu też mi się skojarzyło z tańcem Dylana z B&B :lol: Wątpię jednak aby twórcy SB sugerowali się... Bardziej podejrzewam Bella o małe zgapienie kilku rzeczy z SB... ale to już inny temat...tymczasem odcinki z wyspy terroru za nami, były świetne a najlepsza walka w kuchni i całą ucieczka Meg od mordercy... Czekałem na wasze reakcje co powiecie na to aby Ben okazał się mordercą :twisted: ::chytry:: Prawie główna postać serialu więc dla niespoilerowców musiał to być szok... :twisted: Powiem tylko, że jak się domyślacie wyspa była tylko rozgrzewką sezonu 2 bo pomijając masę innych akcji i wątków jakie nas czekają to sam wątek mordercy z wyspy przecież nie jest zakończony skoro to nie Grogan. Ciekaw też jestem jak myślicie niespoilerowcy co może być dalej w wątku Caitlin? Można się już sporo domyślać... Dialog A. Spellinga z Bett świetna rzecz :D W ogóle sam jego udział w jednym ze swoich seriali to zaszczyt dla serialu... do tego jeszcze jego scenka z synem Randym (Seanem). Szkoda Marka, biedak miał tyle marzeń i planów i skończył tak strasznie... ale macie rację Ci co mówicie, że stał się trochę nudnawą postacią. Podobną postacią jest Casey (chodzące dobro) i on wystarczy, jest ogólnie fajny. Poza świtnymi dialogami Annie i Olivii nadal rewelacyjna jest dwulicowa Virginia :twisted: Na prawdę jeszcze nikt nie podejrzewa tajemnicy matki Vanessy? ::chytry::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: mailo »

Mareczek pisze:Mogę oficjalnie powiedzieć, że wróciłem do Sunset Beach :D
Super! Liczymy na rozległe komentarze:)
Adex-fan Brooke pisze: Na prawdę jeszcze nikt nie podejrzewa tajemnicy matki Vanessy? ::chytry::
Mareczek pisze: Nie widziałem co prawda scen ze szpitala z udziałem Virginii, ale sceny wspomnieniowe i streszczenia trochę rozjaśniły mi sytuację. Czekam na dalszy rozwój tej historii :)
W snach Vanessy i w szpitalu nigdy nie pokazują tej matki. Może to ma więc związek z jej wyglądem tzn na przykład została poparzona w jakimś pożarze (jak Angela z MNS)? Często tacy ludzie nie chcą żeby na nich patrzeć, odrzucają bliskich itp. To takie moje luźne przemyślenia.

Co do Bena to trochę dziwne, że przez dwa odcinki chodził normalnie, a w ostatniej scenie utyka. Widocznie tak dobrze się ukrywa. Trochę jestem rozczarowany, że on jest mordercą bo dla mnie Ben i Meg to główna para serialu. Będę musiał zmienić avatar !!!!! ::rad::

Annie stawała się trochę męcząca z tym nagabywaniem Caitlin, Gregorego i Seana jak tak chodziła i im marudziła. Ale dzisiejsza scena w szpitalu wynagrodziła wszystko - szalona Annie powróciła :D

Co myślicie o "wyparowaniu" Pauli? Ja bardzo ją lubiłem, była sympatyczna i ładna. Mogliby pociągnąć jeszcze jej wątek z Ricardo i Gaby. Jako policjantka tez miała ciekawe akcje. Ciekawy był wątek jej porwania, którego nigdy niestety nie wyjaśniono . Moim zdaniem to wpadka scenarzystów, że Eddie nigdy za to nie zapłacił.
Administrator
Administrator

Ta ankieta w połowie ub. tygodnia była już nieaktualna. Oto wyniki głosowania, gdzie było pytanie, kto Waszym zdaniem terroryzuje mieszkańców na wyspie. Najwięcej Waszych głosów zdobyła opcja "ktoś inny" - z 8 forumowiczów, wskazało tę opcję aż 6 (75%) osób. Dwie osoby obsstawiły, że ta osobą jest kapitan statku (25% głosujących)
. Nikt nie wskazał pozostałych możliwości, czyli Marka i "brak zdania". Dziękuję za udział w głosowaniu, niebawem kolejne. :wink:
Adex-fan Brooke pisze:Oglądając maraton odcinków jest nawet lepiej bo tak to ma się niedosyt
Nie lubię maratonów. Wolę oglądać ratami, codziennie jeden odcinek, dzięki temu mój apetyt na kolejne odcinki nie spada. :wink:

Jeśli chodzi o Caitlin i wątek wokół Virginii, to ja się mniej więcej domyślam, czego się spodziewać. Zdaję sobie sprawę, że "SB" jest dość nieprzewidywalnym serialem i spodziewam się kilku niespodzianek.
mailo pisze:Co myślicie o "wyparowaniu" Pauli? Ja bardzo ją lubiłem, była sympatyczna i ładna. Mogliby pociągnąć jeszcze jej wątek z Ricardo i Gaby. Jako policjantka tez miała ciekawe akcje. Ciekawy był wątek jej porwania, którego nigdy niestety nie wyjaśniono . Moim zdaniem to wpadka scenarzystów, że Eddie nigdy za to nie zapłacił.
Z dostępnych na Youtube czołówek, które dopiero zobaczymy, wynika, że Paula jeszcze wróci. Podejrzewam, że dopiero w 3 sezonie. Przez przypadek przeczytałem gdzieś, że nie zobaczymy już Elaine (nie dam głowy, czy to prawda).

Post autor: mailo »

Dawidek pisze: Jeśli chodzi o Caitlin i wątek wokół Virginii, to ja się mniej więcej domyślam, czego się spodziewać. Zdaję sobie sprawę, że "SB" jest dość nieprzewidywalnym serialem i spodziewam się kilku niespodzianek.

]
A ja się domyślam o co chodzi w tym, że to Ben morduje:P(nie znam spoilerów, ale sam się domyśliłem). jest nawet jedna scena , która sugeruje co to może być, ale podam ją dopiero jak rozwiąże wątek;)

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dawidek pisze:Jeśli chodzi o Caitlin i wątek wokół Virginii, to ja się mniej więcej domyślam, czego się spodziewać.
Ciekawe czy dobrze podejrzewasz ::chytry::
Co do Pauli Dawidku to mylisz się bo to nie ją widziałeś w czołówce ostatniego sezonu, pewnie pomyliłeś ją z Gabi ::chytry::
Virginia i Annie fajnie nakręcają serial, warto śledzić ich wątki :mrgreen:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Mówcie co chcecie, ale nie mogę teraz patrzeć na dwulicowość Bena :twisted:

Virginia jest jedyna teraz jako pielęgniarka, chce pracować w szpitalu, gdzie przebywa matka Vanessy :roll:.

Annie prawie miała nagranie w ręku i mogła wcielić swój plan w życie ale przeszkodziła jej Olivia :lol:
Fan SB.

Post autor: livi »

Już się można domyślić, co Annie wyknuje. Virginia za wszelką cenę chce się dowiedzieć na co choruje matka Vanessy.
Co do Bena... była pewna scena na wyspie, która może coś sugerować.
Zauważył ktoś, że już zmienili Jimmy'ego ?

Tak ja zauważyłem innego Jimmego.
Co zobaczyła Virginia za parawanem u matki Vanessy że tak zareagowała?
Także intrygujące jest po co Benowi to obskurne miejsce czyżby chciał tam coś zrobić Meg?
Fan SB.
Administrator
Administrator

W tej chwili najbardziej ciekawi mnie to, jaką tajemnicę skrywa Vanessa i co tak zszokowało Virginię. Dobrze, że dziewczyna Michaela chce podzielić się swoimi traumatycznymi przeżyciami, którymi się z nikim nie dzieliła. Mam nadzieję, że teraz Gabi chociaż spróbuje się zrewanżować za swoje wcześniejsze działania (Paula i Ricardo).
Odnoszę wrażenie, że Caitlin, próbując zjednoczyć rodzinę, ma jakiś plan, by zemścić się na familii. Ona szybko nie zapomni o upokorzeniu, jakie doznała ze strony rodziców. Dziewczyna powinna zaufać Cole'owi oraz bratu i powiedzieć im, że straciła dziecko.
Od dawna Ben mi się nie podoba, ostatnie odcinki świadczą o tym, że to on stoi za tym, co działo się na wyspie. Mam pewne obawy, co do przeznaczenia rudery, którą wynajął i to w ekspresowym tempie. :?

Za chwilkę rozpocznie się duże głosowanie w tym temacie. Wybierzemy najciekawszy wątek pierwszego sezonu serialu (do odcinka 247 włącznie). Starałem się zachować chronologię, ale nie wszędzie jest ona zachowana. Pod wieloma opcjami kryje się kilka wydarzeń rozłożonych w czasie (Virginia i jej intrygi np. - pożar w domku, ciasto w czasie Święta Dziękczynienia itp.). Mogło się zdarzyć, że pominąłem jakiś duży wątek. Proszę w takim przypadku oddać głos w formie posta - zostanie potem doliczony. Głosowanie potrwa dwa tygodnie i każdy głosujący ma do dyspozycji maksymalnie 8 głosów. Wyniki - po zakończeniu zabawy. Zapraszam do licznego udziału w głosowaniu - ciekawe, co Wam się najbardziej podobało w odcinkach z 1997 roku. :)

Post autor: Annie Douglas »

Nawet się nie zorientowałam kiedy zabrakło mi głosów. Trudny był wybór w ankiecie. Na palcach jednej ręki można policzyć wątki, które mi się nie podobały. Co ciekawe te gorsze zostały usunięte z serialu przed końcem pierwszego sezonu.

Post autor: Mareczek »

Rzeczywiście trudno wybrać tylko 8, ale jakoś sobie poradziłem :D
Ciekawe jakie wątki zwyciężą, żeby było ciekawiej - nie ujawniam swojego wyboru :P
ODPOWIEDZ