Złotopolscy

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Mareczek

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mareczek »

Bardzo smutna wiadomość :( Lubiłem go w "Złotopolskich" był taki swojski na sympatyczny :(
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

Naprawę bardzo szkoda go. Mimo, że nie był zawodowym aktorem, super grał rolę nieśmiałego i trochę głupawego Grzesia. Obsada "Złotopolskich" rzeczywiście wykrusza się co raz bardziej, tylko czemu tak młodzi ludzie odchodzą? :(
Forrester

Post autor: Forrester »

A teraz jeszcze zmarła Ania Przybylska :( To takie straszne. Młoda, piękna kobieta, taka urocza i sympatyczna. Najpierw męczyła się z paparazzi, a potem jeszcze ta okropna choroba. Osierociła trójkę dzieci :(
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Ona już jest w tych odcinkach co właśnie powtarzają? :( Zerknąłbym.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Pierwsza scena Ani, czyli Marylki Baki w Złotopolskich - https://www.youtube.com/watch?v=dyGpBJh ... yIHsZKq3gg
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Właściwie jak się zakończyli Złotopolscy? Często zerkałem na ten serial... Teraz go powtarzają?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 62

A tu ostatnia scena Ani w "Złotopolskich" zaledwie na kilka odcinków przed końcem serialu - https://www.youtube.com/watch?v=6z_gSrqMe8k

Adex, w ostatniej scenie Wiesiek chyba przeszedł na emeryturę.

Tutaj streszczenie ostatniego odcinka:
Kleczkowska mówi Grzesiowi, że zginęło 1500 złotych z kubka. Zaskoczony Grzesio zarzeka się, że nic na ten temat nie wie. Kleczkowska spotyka się z Froteckim i mówi mu o swoich podejrzeniach. Uważa, że podczas jej nieobecności u Grzesia była jakaś kobieta, która mogła ukraść pieniądze. Następnego dnia Kleczkowska ma złożyć doniesienie. Kiedy Kwaśniewska przychodzi do sklepu, Kleczkowska mówi jej o kradzieży. Frotecki uprzedza Zalewskiego, że Kleczkowskiej zginęło z kubka 1500 zł, a podejrzenie padło na Katarzynę. Zalewski zapewnia Froteckiego, że żona tego wieczora pracowała przy wystąpieniu Biernackiego. Frotecki upewnia się tylko, że Katarzyna kłamie i postanawia załagodzić sytuację na drodze dyplomatycznej, wtajemniczając w sprawę Biernackiego. Zalewska uświadamia sobie, że jej spotkanie z Grzesiem powoli przestaje byc tajemnicą. Stanisław Gwis odwiedza Julię w Kamienicy. Tłumaczy, że nie odzywał się z powodu Józefa. Teraz jednak, kiedy listonosz nie żyje, zdecydował się na wizytę. Poza tym zamierza kupić dom w okolicy. Julia jest mile zaskoczona. Nagle przybiega Andżelika z wiadomością, że jadący na rowerze wikary został potrącony. Zosia jedzie do szpitala. Franciszek leży na oddziale intensywnej terapii. Zosia dowiaduje się od pielęgniarki, że jego życiu już nic nie zagraża. Wiesiek żegna się z Rudym i Hartownym.
Trochę słabo jak na zakończenie takiego serialu. Pierwszych 500 odcinków to było coś. Później niestety serial stracił jak z obyczajowego bardziej się stał komediowym.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Czyli jak na polski serial przystało beznadzieja, właśnie przestałem na to zerkać bo zrobili jakąś parodię wiejską. ::kwasny::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Tu kilka pierwszych odcinków na YouTube https://www.youtube.com/user/brylant991 ... freload=10
Wszystkie z kolei są na chomiku. :D
Bartus610

Post autor: Bartus610 »

Ogląda ktoś powtórki na pulsie? :D Ja czasem mam okazję. Te początkowe wątki były interesujące szkoda, że tak zaprzepaścili ten serial w późniejszych latach (po śmierci Dionizego).
Ostatnio zmieniony 2015-02-25, 22:32 przez Bartus610, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek2014

Post autor: Piotrek2014 »

Wczoraj w wieku 92 lat zmarł Gustaw Lutkiewicz, znany np. z roli Karabasza, właściciela sklepu.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Wystawiłem na sprzedaż 11 pierwszych odcinków serialu. Jeśli jest ktoś chętny, to zapraszamTUTAJ.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Zmarła kolejna osoba z tego serialu - Alina Janowska, która grała Eleonorę.
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

Lubiłem tę aktorkę, szczególną sympatię zdobyła u mnie w serialu "Podróż za jeden uśmiech", gdzie wcielała się w ciocię Ulę. Wielka szkoda, z drugiej strony dalsze jej życie nie byłoby szczęśliwe przez okropną chorobę Alzheimera.
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Pamiętam ja właśnie ze "Złotopolskich". Grana przez nią postać była bardzo charakterystyczna. Zdziwiła mnie trochę informacja, że aktorka dożyła 94 lat. Myślałem, że pani Alina jest troszkę młodsza. Wielka szkoda, że aktorka zmarła, duży dorobek artystyczny i niezapomniane role zostaną zapamiętane.
ODPOWIEDZ