Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Elmoo

Post autor: Elmoo »

B@r pisze:skojarzyły z tymi Taylor i Nicka gdy swego czasu jego łódź zatonęła.
Nie kojarzę tych scen, są gdzieś w internecie?

Bardzo fajnie ogląda się te sceny i rzeczywiście kojarzą się ze słynną sceną z Titanica. :D
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Wow, co za odcinki. Mamy teraz normalnie serial katastroficzny. Świetne sceny w samolocie jak i na samym oceanie, gdzie Brooke i Thomas walczą o życie. Dawno czegoś takiego nie było w Modzie. Fajnie, że serial wrócił do Polski w tak wielkim stylu.

Jeśli chodzi o terapię to niestety nie udała się. Bill i Katie nie potrafią zrozumieć siebie nawzajem. Ona chce opanować jego gniew i sprawić, żeby przestał być taki gwałtowny gdy coś się dzieje, ale podczas terapii Billa jeszcze bardziej poniosło gdy zaczął wykrzykiwać, że to Katie powoduje te wszystkie problemy. Takim zachowaniem w sumie nie ułatwił sprawy, powinien być bardziej ustępliwy, dużo gorzej stracił w oczach żony. Na dodatek Steffy może dolać oliwy do ognia w tej sytuacji skoro nieustannie uwodzi Spencera.
cmk

Post autor: cmk »

Z jednej strony fajnie, że Moda wraca ze spektakularnym wątkiem , ale "timing" trochę niezbyt udany. Na dniach będziemy mieli bezowocne i nieco przykre "debaty" o katastrofie samolotu w Smoleńsku, społeczeństwo pamięta też wypadek w Alpach z zeszłego miesiąca... Wszystko co związane z wypadkami lotnicznymi może być obecnie niezbyt taktowne.
Nie dziwię się, że Player w opisach odcinków póki co nie używa zwrotu "katastrofa" a tylko "zaginięcie".
Elmoo

Podczas takich scen jak dziś, aktorzy mają okazję pokazać emocje, pochwalić się grą aktorską. Rozpacz bardzo dobrze było widać u Taylor i Steffy. Podobnie Katie wpadła w panikę, kiedy dowiedziała się o katastrofie i zaczęła mieć żal do siebie, że ignorowała telefony Billa. Ridge, Eric i Stephanie cały czas mają kamienne twarze, ale to są takie charaktery - nie do złamania. Poza tym Ridge musi się trzymać ze względu na RJ-a.
Co do scen na wyspie - w końcu takie sceny wyglądają realistycznie, otoczenie jak prawdziwa wyspa, nie jakaś z tektury. :P No i Thomas świetnie sprawdza się w roli mężczyzny, opiekuna Brooke. Nie zdziwię się, jeśli kobieta ulegnie mu i dojdzie między nimi do czegoś.
nołbady

Post autor: nołbady »

cmk pisze:Z jednej strony fajnie, że Moda wraca ze spektakularnym wątkiem , ale "timing" trochę niezbyt udany. Na dniach będziemy mieli bezowocne i nieco przykre "debaty" o katastrofie samolotu w Smoleńsku, społeczeństwo pamięta też wypadek w Alpach z zeszłego miesiąca... Wszystko co związane z wypadkami lotnicznymi może być obecnie niezbyt taktowne.
Nie bądźmy tacy delikutaśni, ok? ;) Może najlepiej 10 kwietnia niech żadna TV nie emituje żadnego filmu, w którym jest przedstawiona katastrofa lotnicza? Przecież to czysta paranoja, nie przesadzajmy! Ważne, że możemy oglądać Modę, a katastrofa smoleńska mi lata. Poza tym cichosza. Jakiś nadgorliwiec z TVN może to czytać i mogą pominąć albo pociąć odcinki. Przykładowo po śmierci papieża TVN wyciął z "Nagiej broni" scenkę, kiedy papież schodzi po schodach, do dziś emitują ten film w takiej wersji :lol:
Oj, coś czuję, że na tym razem Brook i Thomas bardzo się zbliżą na tym odludziu. Nie mogę się doczekać, kiedy w końcu pojawi się Amber. Chciałbym zobaczyć minę Amber, kiedy przy porodzie wyjdzie.... (usunąłem dwa ostatnie słowa z racji ewentualnego spoileru)
Ostatnio zmieniony 2015-04-08, 23:24 przez nołbady, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Dzisiejszy odcinek jeszcze lepszy od wczorajszego, głównie przez sceny plenerowe :D
Elmoo pisze:Podczas takich scen jak dziś, aktorzy mają okazję pokazać emocje, pochwalić się grą aktorską.
Zainspirowałeś mnie do stworzenia "ankiety" na Fan Page'u z pytaniem o to, kto zagrał te dramatyczne sceny najlepiej. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko :) https://www.facebook.com/modanasukces/p ... 1656431577
Elmoo

Mareczek pisze:Zainspirowałeś mnie do stworzenia "ankiety" na Fan Page'u z pytaniem o to, kto zagrał te dramatyczne sceny najlepiej. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko
Jasne, że nie! Miło, że mogłem Cię zainspirować. :D I tak jak już wyżej pisałem, Heather Tom świetnie odegrała dzisiejszą scenę. Podobnie Jacqueline MacInnes Wood bardzo dobrze ukazała rozpacz najpierw dowiadując się o wypadku, a następnie dzwoniąc do Billa. :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Takie sceny gdy dowiadują się o czymś takim zawsze są świetne, szczególnie od lat lubię podziwiać wszystkie sceny kiedy Stephanie doznaje szoku :mrgreen: w tym przypadku akurat zachowała zimną krew.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

W tak mocnych odcinkach, jakie są teraz zawsze kogoś brakuje. Tym razem zabrakło Ricka i Stephena. W końcu to syn i ojciec Brooke, powinni być z resztą rodziny.

Bill zachował się tym razem prawidłowo. Ma środki by pomóc, nawet jeśli co, którym pomaga nie darzą go zbytnią sympatią. W takich przypadkach ludzie się jednoczą.

Brooke i Thomas powinni na plaży napisać wielkie "Help". Może śmigłowiec ich zobaczy.
Karen

Post autor: Karen »

Ajj przez brak wtyczki tym razem nie moge obejrzeć w player :(
kocham M.N.S
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Super są teraz te odcinki, chociaż oczywiście śmieszne i mało realne, ale za to lubimy przecież "Modę". :) Co do reakcji na wieść o katastrofie samolotu najbardziej podobała mi sięreakcja Steffy. Aktorka świetnie gra przejętą i ona wydaje siębyć najbardziej zaniepokojona. Taylor i Ridge są dla mnie zbyt opanowani... Śmieszyła mnie też rozmowa o kanapce z masłem orzechowym, która miałaby wynagrodzić wszystko RJ-owi albo rozkmina czy może on pograć dłużej w grę komputerową bo Brooke nie pozwala. :lol:

Jeszcze co do samego wątku na wyspie lubię jak sceny są na prawdziwej plaży. Zawsze to dodaje świeżości i realności. Na szczęście scenarzyści odeszli od jakiegoś czasu od sztucznych wysp. Ciągle pamiętam straszące po oczach sztucznością Hawaje gdzie Brooke była z Nickiem i Hope. :lol:

Thomas wykazuje sięteraz dojrzałością i dobrze opiekuje się Brooke. Bez niego Logan byłoby trudniej. Ona sama przypomina mi teraz wyglądu czasy jak oszalała na Barbados. :) I przy okazji kolejny raz dowiedzieliśmy się, że Forresterowie to ważne osoby publiczne. O katastrofie trąbią wszystkie media. :mrgreen:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

B@r pisze:Ona sama przypomina mi teraz wyglądu czasy jak oszalała na Barbados.
Ta krótka retrospekcja z Barbadosu była dziś najlepsza :D
To jeden z moich ulubionych wątków z Brooke i jeden z lepszych w serialu. Wtedy oglądałem go z wypiekami na twarzy, podobnie jak obecne perypetie rozbitków ::chytry::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Tamte odcinki były świetne jak Ridge desperacko szukał Brooke z helikopera i biegał za nią... ale ten wątek równie fajny :) Sceny szoku wg mnie najlepiej odegrała Heather Tom (Katie).
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Odcinki są fajne, i na razie nie widzę jakichś dziwacznych przekłamań. Próbują dojść do rozbitków po nitce do kłębka, wątek jest dobrze prowadzony. Wygląda na to, że Bill jest lepiej wyposażony od specjalistycznych służb. :wink:
Jeśli chodzi o odgrywanie dramatu, tu zgadzam się z Adexem, najlepiej swoją rolę zagrała H. Tom. Rozmowa z Billem jest tu dobitnym przykładem.
Chyba wcześniej nie było mowy o tym, że Thomas był skautem. Teraz te umiejętności nabyte w harcerstwie się przydają. :wink:
Elmoo

B@r pisze:Ciągle pamiętam straszące po oczach sztucznością Hawaje gdzie Brooke była z Nickiem i Hope.
Albo sceny z Owenem i Steffy na statku :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=ZcwdcMci87g
Wyglądali tu jakby byli za wielkim obrazem. :D

Dzisiejszy odcinek bardzo fajny, podobały mi się sceny z Ridge'em i Taylor. Przypomniało mi się jak kiedyś Steffy zaginęła i Taylor podobnie była spanikowana. Czyli zginęło dwóch pilotów? Ciekawe, że akurat Brooke i Thomas uratowali się. Poza tym śmieszy mnie Bill, który jednym telefonem potrafi zrobic wszystko. Przypomina mi to grę The Sims, gdzie simowie pstrykają palcem i pojawia się auto. :lol:
ODPOWIEDZ