Sunset Beach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja oglądać nie będę, poczekam na emisję w telewizji, choć liczę się z tym, że okazji do obejrzenia odcinków z 1999 roku już nie będzie.

Wczoraj zapomniałem napisać o jeszcze jednej rzeczy. :D
Ciekawa była scena, jak Gregory podsłuchiwał córkę i swoje żony, a na jego kolankach grzecznie siedział Spike i delektował się pieszczotami swojego pana, który nawet nie miał ochoty nawet na jedno kichnięcie. ::loll:: Tak na marginesie, Spike jest nawet w czołówce serialu. :wink:

Jeśli mam porównać dzisiejszy (i nie tylko dzisiejszy) odcinek do jakiegoś gatunku filmowego, to z pewnością to był horror z prawdziwego zdarzenia. Oczy fikcyjnej Caitlin rzucały się w oczy.

Wyobraźnie bohaterów w serialu są na wysokim poziomie. Wodze fantazji puściła Sara i widzi podwójny ślub Bena i Marii oraz Meg i Casey'a oraz swój koszmar - Melindę ze swoim śmiechem pełnym nienawiści i pogardy. :twisted:
Awatar użytkownika
livi

Post autor: livi »

To dopiero początek wyobraźni. Pamiętam jak nagrywałam na VHS jak tylko było widać, że Annie będzie sobie coś wyobrażać :D
Ja mam ochotę oglądnąć 3 sezon żeby przypomnieć sobie cały serial, ale mam nadzieje, że jeszcze w 2016 puszczą w CBS Drama.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dawidek pisze:Ja oglądać nie będę, poczekam na emisję w telewizji, choć liczę się z tym, że okazji do obejrzenia odcinków z 1999 roku już nie będzie.

:
No tylko pytanie jak długo czekać... Z YT też odcinki mogą kiedyś zniknąć.
Spike to najlpeszy bohater serialu !:D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja zachęcam abyśmy wszyscy oglądali na Youtube i komentowali nadal! CBS Drama prawdopodobnie nie da 3 sezonu z tego co wiem... A serial warto dokończyć! Bo w 3 sezonie czeka nas jeszcze masa ciekawych odcinków! Napiszę tylko ogólnikowo, że nawet niespoilerowcy mogą to przeczytać: Wyjaśnienie wielu spraw, kolejne wypadki, morderstwa, romanse, fantazje Annie i Sary, porwania, wybuchy, szantaże, kolejne małe trzęsienie ziemi, nowe klientki Pani Moreau, nowe postacie (Deacon i Kristen nr 2 z Mody na sukces!), no i wyjaśnienie całej tajemnicy Marii i tajemnicy kto jest ojcem Traya...
Co do wyobraźni Sary to mnie bardzo rozbawiła (oczywiście pamiętałem to), ale mimo wszystko... Najlepsza ta Melinda z drewnianą nogą i swoim śmiechem :lol:
Co do Gregorego jako szantażysty to za pierwszym razem chyba się nie domyślałem a za drugim zapomniałem kto nim jest, ale poprosiłem kogoś aby mi zdradził i zdziwiony nie byłem oraz faktycznie można było się domyślać po tym jak zjawiał się dręczyć Annie a że krzywdzi przy okazji Caitlin to nic dziwnego bo przecież cały czas chce ją skrzywdzić rozdzieleniem z Colem, nawet dziecko przecież chciał jej odebrać, to podła postać!
Oglądajcie KONIECZNIE odcinek w poniedziałek!!! Będziecie się działo, zbliża się północ i albo zamienią się wszyscy w mumie albo... No i ta fałszywa Caitlin z czerwonymi oczami chcąca zabić Cole'a :twisted: :twisted:
Ostatnio zmieniony 2015-12-20, 22:21 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
livi

Ja również zachęcam do oglądania na youtube. Były też dawniej odcinki na forum moresunsetbeach. Dużo będzie się dało zrozumieć nawet jak ktoś angielskiego dobrze nie zna. W razie czego możemy razem komentować i tłumaczyć dialogi.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

livi pisze:W razie czego możemy razem komentować i tłumaczyć dialogi.
No właśnie ja tak samo pomyślałem, że można się umówić, że wszyscy z forum oglądamy ten sam odcinek np 1 dziennie jak do tej pory i potem komentujemy razem. Ale to by musieli się wszyscy zgodzić.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Czyli tak jak z Modą na sukces w Playerze, tam też się tak komentuje. W tym przypadku nowy odcinek byłby zamieszczany na profilu SB na Fb https://www.facebook.com/sunsetbeachpoland/?fref=ts
To co wy na to? :) Bo raczej CBS Drama nie da bo podobno stacja ma przestać istnieć za jakiś czas. :(
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Czytałem tę plotkę o tym, że CBS Drama ma zostać zamknięta, ale na razie to plotka. Prawda jest taka, że nadawca sam zaniedbał zwiększanie widowni, między innymi z powodu notorycznego emitowania powtórek.

Jeśli chodzi o kontynuację oglądania "SB" - przyznam, że wolałbym oglądać z polskim lektorem, bo nie znam angielskiego. Ze względu - że nie ma na tę chwilę szans, by emisja serialu wróciła, także do innej stacji - trzeba polubić to, co się ma. Więc nie mamy wyjścia, jak dalej śledzić serial, ale proponuję, by oglądanie od 501 odcinka - jak proponujecie - zacząć od 11 stycznia, po przerwie świąteczno-noworocznej.
I mam takie pytanie i prośbę zarazem, do znawców serialu. Czy znacie jakąś dobrą stronę internetową z wiarygodnymi, szczegółowymi opisami każdego odcinka? Może być po angielsku - przetłumaczę sobie przy pomocy tłumacza Google. I po przeczytaniu dokładnego opisu odcinka oglądnę epizod. A jak nasuną się jakieś pytania, to będę je zadawać - nawet jeśli są szczegółowe. Myślę, że na tych opisach i pytaniach skorzystają wszyscy fani "SB". :wink:

Co do odcinków - mam nadzieję, że wątek przeklętych klejnotów się już skończył. Ironią było, że w czasie oglądania odcinka, dwa razy wyłączono u mnie na chwilę prąd :D .
Awatar użytkownika
livi

Dawidek pamiętam, że na tv.com był opis każdego odcinka, ale po angielsku. Jeszcze jakąś stronę znałam, ale to ponad 10 lat temu i na chwilę obecną nie pamiętam.
Miałeś dodatkowy dreszczyk emocji przy oglądaniu wątku klejnotów :)
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Wątek klejnotów dobiegł końca i oceniam go naprawdę pozytywnie. Był zakręcony, nierealny, często przesadzony, ale bardzo ciekawy! Ale wykryłem chyba jedną wpadkę - możliwe jednak, że coś przegapiłem. Dlaczego Annie się nie postarzała, skoro nosiła naszyjnik z przeklętymi rubinami? :P

Co do dzisiejszego odcinka, to był fenomenalny! Chyba nie muszę pisać, że najlepsze były sceny z gadającym Spike'm i Trey'em. Po prostu rewelacja i świetna okazja do przypomnienia sobie tego pokręconego wątku :D Bardzo cieszy mnie też to, że Francesca podsłuchała rozmowę Annie i Caitlin, bo oznacza to, że nie zniknie z serialu - czego trochę się obawiałem.
Dawidek
Administrator

Livi, opisy w tv.com istnieją nadal, ale nie są one aż takie szczegółowe, jakie bym oczekiwał. Będę szukał jeszcze bardziej precyzyjnych. Może znajdę. :wink:

Co do odcinków - wątek klejnotów nie pasował za bardzo do serialu. Więc cieszę się, że się skończył.

Najlepsi dzisiaj byli Trey i Spike. Przypomniały mi się wszystkie trzy części komedii "I kto to mówi?" z Travoltą i Alley w rolach głównych. :D
Jestem ciekaw, co Gregory wymyślił na Annie. Czy dziś Gregory podczas rozmowy telefonicznej z Annie miał przerobiony głos, by go nie rozpoznano? Chyba nie. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Dawidek pisze:Czy dziś Gregory podczas rozmowy telefonicznej z Annie miał przerobiony głos, by go nie rozpoznano? Chyba nie.
Miał przerobiony. To okrągłe urządzenie jest przyklejone do słuchawki na dole, przy mikrofonie :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Wątek klejnotów fajny i ciekawy, ale zbyt przesadzony, szczególnie odcinek z poniedziałku to był tak nierealny, że aż głupio się to oglądało. Aktorzy musieli mieć ubaw z tymi scenami jak zrywa się wichura i minutę przed północą do figurki Madonny Anotnio wkłada klejnoty :lol: a potem same cuda i jeszcze jakby wszystkiego było mało jakaś dziewczynka ozdrowiała i spadł śnieg! Cuda na żywca, przesada totalna... i faktycznie niedopracowanie bo Annie i Olivia w ogóle się nie postarzały. Cole i Caitlin w sumie też nie, więc nie wiadomo jakie reguły tego były :lol: Dobrze, że wątek się zakończył bo to wg mnie nadszarpnęło wizerunek świetnego serialu. A dziś żadnej świątecznej nudy tylko hitowa rozmowa Spika z Trey'em :D Spike nawet flashback miał oraz wspomniał o Tiffany a także tak jak my nazwał tę rodzinkę zwariowaną :lol: Teraz w pełni zasłużył na swoje miejsce w czołówce :mrgreen: a Tray wolałby aby ten z dołeczkami był jego tatą :) Masakra, że przerywają nam serial bo jeszcze tyle dobrego przed nami.
Awatar użytkownika
Mareczek

Adex-fan Brooke pisze:Teraz Spike w pełni zasłużył na swoje miejsce w czołówce
Warto dodać, że on był pierwszą postacią, którą zobaczyliśmy na ekranie w 1 odcinku "Sunset Beach" - wyjrzał ze śpiwora Tiffany, gdy nadjeżdżał samochód ratowników. Dopiero potem pokazał się Casey ::jezyk::
Adex-fan Brooke pisze:Masakra, że przerywają nam serial bo jeszcze tyle dobrego przed nami.
Nie mogę tego pojąć. Oczywiście przyłączam się do Was i będę oglądac odcinki na YT, a przynajmniej będę się starał robić to regularnie.
Dawidek
Administrator

Mareczku, dzięki za wyjaśnienie. Nie zwróciłem na to uwagi.

Ja będę oglądać tak od 11 stycznia, teraz okres świąteczny średnio umożliwia regularne oglądanie odcinków.

Co do odcinków, serial wrócił na właściwe tory. Gregory intryguje, chcąc torturować swoją niczego nieświadomą żonę. "Zmuszenie" Olivii do wyjazdu jest wg mnie nie fair. Granie na emocjach Caitlin jest wręcz chamskie i niewybaczalne. ::kwasny::
Rozumiem, że Carmen wspiera córkę i Bena - ale powinna jednak bardziej wczuć się w sytuację Marii. A ona nie jest komfortowa. Powinna wspierać córkę, a nie angażować ją po czyjejś stronie.

Przypominam, że jutro i w piątek są premierowe odcinki!
ODPOWIEDZ