Sunset Beach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dawidku jestem pewien, że im więcej będziesz oglądać tym więcej będziesz rozumiał dialogów bo przecież one wg mnie nie są trudne, to tak jak z Modą na sukces, dzięki temu można właśnie uczuć się angielskiego :) Gorzej z takim serialem jak Chirurdzy gdzie dużo medycznych gadek.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Obecny tydzień to jakiś maraton odkrytych sekretów :lol: Dzisiaj Michael dowiedział się "sekrecie" Vanessy
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Mam jakieś dziwne wrażenie, że odkąd nie ma odcinków w telewizji to akcja nabrała szalonego tempa. Tak jak wspomniał mailo "ten tydzień to jakiś maraton odkrytych sekretów" :D No bo Gregory wie o romansie Cole'a i Olivii, a Michael o domniemanym spaniu Vanessy i Tyusa. Na dodatek Gabi pocałowała Antonia, na co zanosiło się przecież już od wakacji! Aż w szoku jestem, że tyle się dzieje. Może skoro oglądalność spadła przez wątek przeklętych klejnotów, to scenarzyści chcieli maksymalnie dużo wycisnąć z odcinków i sprowadzić widzów spowrotem? Mieliśmy też kolejną wyobraźnię Annie, tym razem ruda kopała swój własny grób :serce: I jeszcze ten napis na płycie, którą zafundował jej Gregory, coś wspaniałego ::rad::

Mam jeszcze pytanie, czytacie opisy moje i Adexa na profilu SB? Staramy się, żeby były dość szczegółowe i maksymalnie ułatwiły oglądanie :wink: https://www.facebook.com/sunsetbeachpoland/
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mareczku, przed seansem czytam opisy, liczę na to, że będą jeszcze bardziej szczegółowe. Im więcej informacji, tym więcej się będzie wiedziało podczas oglądania. Mam tylko małą radę, żeby czasem robić korektę opisów, bo błędy ortograficzne się rzucają w oczy. :D
Adex-fan Brooke pisze:Dawidku jestem pewien, że im więcej będziesz oglądać tym więcej będziesz rozumiał dialogów bo przecież one wg mnie nie są trudne, to tak jak z Modą na sukces, dzięki temu można właśnie uczuć się angielskiego :) Gorzej z takim serialem jak Chirurdzy gdzie dużo medycznych gadek.
Dzięki za radę, ja będę bazował na opisach odcinków, a potem oglądał. Lektura dużo daje, potem wiem, czego się spodziewać po odcinku. Wiem, że dialogi są dosyć proste, prędzej coś załapię załapię z hiszpańskiego, niż z angielskiego. :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Dawidku nie przestajesz zadziwiać ::kwasny:: Jak można czytać dokładny opis odcinka i potem go oglądać, powinieneś na odwrót bo psujesz sobie całą radość... Ogólnie jak trochę dłużej pooglądasz to moim zdaniem będziesz rozumieć coraz więcej bo tam nie ma dużo trudnych dialogów...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Adex, właśnie czytam opisy, by potem wiedzieć, co się w serialu dzieje, a nie by zgadywać. W obecnej sytuacji, to najlepsze rozwiązanie i nie mam wrażenia, że sobie psuję przyjemność oglądania, bo zabieram się za oglądanie zaraz po przeczytaniu opisu (szukam także na innych stronach). Nie łudzę się, że przez oglądanie choć troszkę poznam język.

Mam pytania dotyczące odcinków 508 i 509.

1. Czego szukał Gregory na początku 508 odcinka. Gregory chyba nie mówił Annie, że jest szantażystą, w jaki sposób Douglasowa próbowała go powstrzymać przed pójściem do The Deep? Chyba tu musiało dojść do uchylenia jakiegoś rąbka tajemnicy, skoro oboje razem pojechali.
2. O czym rozmawiali lekarz z Virginią - jest jakiś konkret z tej rozmowy?
3. W jaki sposób Virginia nakłoniła Tyusa by poszedł do Vanessy?

Dziękuję za wyjaśnienia. :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

1. Gregory szukał listu, któy zostawił Cole'owi aby poszedł nakryć Caitlin, musiałeś przeoczyć jak wcześniej Gregory przyznał Annie, że był szantażystą, Annie nie przed pójściem tam go powstrzymywała, tylko tłumaczyła się ze swoich postępków mówiąc, że go kocha.
2. Chyba chodziło o przekazanie dokumentów aby Michael je zobaczył
3. Virginia coś zasugerowała, że Vanessa chciała skonsultować obawy o syndrom Martina.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Zauważyliście, że teraz są odcinki, w których Virginia po raz pierwszy od początku serialu naprawdę może triumfować? Ciekawe jak teraz rozegra plan zdobycia Michaela. Naskoczenie na Vanesse nie było może dobrym posunięciem taktycznym , ale dla nas widzów miło było zobaczyć, kiedy nazywa ją "obrzydliwą dziwką" XD
Dawidek
Administrator

Adex, dzięki. Mam kolejne pytania:

1. o czym rozmawiali Cole i Annie (końcówka odcinka 509 i pół 510)? Brak informacji w opisach.
2. Po co Annie przyszła do Gregory'ego, po wyjściu Francesci (jeszcze przed podsłuchaniem rozmowy telefonicznej)?

Szkoda Vanessy, ale częściowo swoje problemy ma na własne życzenie. Gdy lekarz, polecony przez Virginię, powiedział jej, że ciąża dłużej, niż jej się wydawało - to powinna była pójść do innego lekarza, by zweryfikować diagnozę poprzedniego. To być może by ją uratowało. Kobieta nie myśli racjonalnie, decydują emocje. Już wcześniej pisałem, że zaniedbała śledztwo na temat Virginii. Pozytywne gesty rywalki uśpiły jej czujność.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Czepiasz się Dawidku :P Virginia skutecznie nabiera od zawsze wszystkich jaka jest dobra, Vanessa nie miała żadnych podstaw, zwłaszcza, że nie była pewna czy z Tyusem zaszło coś czy nie. Co do pytań to już nie pamiętam tych detali, musiałbym sprawdzić ponownie te sceny, może ktoś inny odpowie tym razem?
mailo pisze:miło było zobaczyć, kiedy nazywa ją "obrzydliwą dziwką" XD
Tak to było fajne :twisted: trochę poszła na całość, powinna jeszcze się maskować.
Dawidek
Administrator

Adex, tyle, że ja oceniam całokształt działań Vanessy. Pamiętacie, jak sprawdzała Virginię, węszyła w jej pokoju? Panna Hart to dziennikarka, nic nie powinno ujść jej uwadze. Ale może też być tak, że w pracy się jest perfekcjonistą, a w życiu prywatnym nie umie się zastosować metod stosowanych poza domem. Na takie coś narzekają np. psychologowie. :D
Dawidek
Administrator

Jestem po 513 odcinku. :D

Fajne wyobrażenia miały Annie i Sara.

Domyślam się, że Tim przyszedł do Meg, by znowu płaszczyć się przed nią i prosić o wybaczenie. On z miłości się już poniża. Powinien sobie znaleźć inną kobietę i wyciągnąć wnioski ze swojego postępowania.
Ciekawa była akcja z Annie w laboratorium. Jak ona zagadała tego laboranta? Co mu naopowiadała. Gregory - o ile dobrze kojarzę z kontekstu - chciał facetowi wręczyć łapówkę, by wynik był po jego myśli. Dobrze myślę?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

I jak tam? Śledzicie SB na profilu? Dziś 516 odcinek!
Dawidek
Administrator

Widziałem 515. I mam pytanie. Co usłyszał Michael, kiedy wszedł do biura ginekologa? Tak, że schował się przed wychodzącą Virginią? :D Czyżby i tutaj szykował się jakiś potęp?

Sceny z Gregory'm i Annie są świetne. Aktorzy pokazują swoje znakomite zdolności aktorskie. Nie dziwię się wściekłości Richardsa, teraz jestem ciekaw, czy to już ostateczne info, że to Cole jest ojcem Trey'a. Wydaje mi się, że - znając "SB" - jeszcze nieraz się wątek przewróci do góry nogami. :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Michael słyszał wtedy jak Virginia drze się na lekarza a co do ojcostwa Tray'a to nadal nie jest wyjaśnione bo Annie i ten koleś majtrowali.
ODPOWIEDZ