Sunset Beach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Livi, dziękuję.

Z dużym opóźnieniem rozpoczynamy głosowanie będące podsumowaniem odcinków z 1998 roku. Mam nadzieję, że niczego nie pominąłem. Ankieta będzie aktywna przez dwa tygodnie, macie do dyspozycji po 8 głosów. Mam nadzieję, że będzie liczny udział w głosowaniu. Nie wszystkie wydarzenia sa ułożone chronologicznie. Wiele opcji skrywa w sobie kilka zdarzeń - np w intrygach Virginii są wszystkie jej aktywności. Jestem ciekaw, które wydarzenie wygra. :D

Jeśli chodzi o bieżące odcinki to mam pytania:

odcinek 543: o czym rozmawiali Ricardo i AJ, ale przed wejściem Ricarda? I dlaczego Deschanel został zatrzymany? A co do odcinka 544 - to co mówił Tim, kiedy dowiedział się, że Ben i Meg są razem - to co zwykle? I o czym rozmawiali Amy i Brad? - chyba też znane banały.

Dziekuję za odpowiedź.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dawidek pisze: Prędzej widzę związek Annie i Franceski - obie do siebie pasują idealnie. :zeby:
::loll::

livi pisze: Vanessa chciała zobaczyć Virginię ponieważ miała koszmary z nią o tym co im zrobiła i miała nadzieje, że jak ją zobaczy jeszcze raz, to koszmary miną.
No po tym co się wydarzyło w szpitalu to na pewno miną :wink:
Awatar użytkownika
livi

Post autor: livi »

AJ został zatrzymany, ponieważ Francesca zgłosiła, że jej groził (napadł na nią, udusić ją chciał - może jutro oglądnę jeszcze raz i się wsłucham, co dokładnie mówili). Jeszcze Bette go wkopała :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dzisiejszy odcinek 546 z polskim lektorem! ;) https://www.facebook.com/sunsetbeachpoland/?fref=ts
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
livi

W 544 Tim powiedział rodzicom Meg, że nic nie zrobi żeby przerwać ich ślub, już dostał nauczkę i nie muszą się martwić, bo on się trzyma z daleka od Bena i Meg. Powiedział też coś, że już go nic nie będzie łączyło z Meg.
Dawidek
Administrator

Livi - dziękuję.

Czuję niedosyt po obejrzeniu 546 odcinka. Ewidentnie brakuje serialu z polskim tłumaczeniem! Pojedyncze odcinki pomagają, ale to nie do końca to, do czego przyzwyczaił nas CBS Drama.

Mam pytanie, dotyczące odcinka 545. Co usłyszała Annie, kiedy podsłuchiwała Francescę? Mam wrażenie,że ta rozmowa może być jedną z odpowiedzi na pytanie, kto postrzelił Vargas.

Teraz wszystko zostało jeszcze bardziej pokręcone. Bohaterowie zachowują się, tak, jakby byli sprawcami zamachu na Francescę. Wszyscy, którym dziewczyna zalazła za skórę. Mam dziwne wrażenie, że za spust pociągnęła inna osoba, niż ta z kręgu podejrzanych.
Co za ironia losu. Najpierw Vargas trzymała w garści kilka osób, teraz sama stała się ofiarą nieznajomych, albo i znajomych. Najbardziej zaskoczyła mnie obecność tego laboranta ze szpitala, którego chciała poderwać Annie. Mam wrażenie, że ten facet grał Carla w "MnS". Wydaje mi się? Genialne było to, jak padła ofiarą pijanego towarzystwa, które chciało się nią zabawić, a potem przypadkiem dziewczyna została prezentem-niespodzianką. ::loll:: I jeszcze nikt się nie skapnął, że została postrzelona! Chciałoby się powiedzieć, że się doigrała.

Kolejna niespodzianka to Tess. Co skrywa Maria, że zachowuje się tak, jakby nie rozpoznawała tej kobiety i własnego dziecka, jeśli ono faktycznie jest jej. Czyżby do końca nie wróciła jej pamięć. Nie dziwi mnie to, że Ben i Meg są tacy skołowani.

Ostatnie odcinki są świetne! :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Dawidku Maria cały czas mówiła, że nie pamięta ostatnich 5 lat od wypadku, jedynie przypomniała sobie wszystko co było przed wypadkiem. Skąd wiesz jak sie pisze imię Tess? Czyżbyś jednak znał jakieś spoilery? :P
Tego laboranta gra inny aktor niż Carla z Mody na sukces, ale to bardzo podobne postacie :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
livi

W 545 odcinku Annie podsłuchała jak Francesca wynajmowała samochód tak jakby w jedną stronę. Mówiła, że nie wie kiedy wrócą i że będzie dwóch kierowców i potrzebuje też siedzenia dla rocznego dziecka.
Dawidek
Administrator

Livi - dziękuję.
Adex-fan Brooke pisze:Dawidku Maria cały czas mówiła, że nie pamięta ostatnich 5 lat od wypadku, jedynie przypomniała sobie wszystko co było przed wypadkiem. Skąd wiesz jak sie pisze imię Tess? Czyżbyś jednak znał jakieś spoilery? :P
Imię Tess padło już kilka dni temu w jednym z komentarzy na facebookowym profilu "Sunset Beach". To imię pojawiło się także w jednym z zagranicznych opisów odcinków.

Mam wrażenie, że matką została jeszcze przed wypadkiem, więc - z tego co piszesz Adex - powinna pamiętać o tym, że nią jest. Tymczasem ona się całkowicie pogubiła po tym, co mówiła Tess. Mam wrażenie, że ta kobieta podaje się za kogoś innego. Jest całkiem pewna siebie i dużo gada. I tu pojawia się pytanie - co ona mówiła o sobie, przeszłości i tej całej sytuacji. Wiem tylko z opisów, że była opiekunką chłopca, kiedy Maria i Ben mieszkali w Seattle. Wydaje mi się, że w trakcie tej trudnej rozmowy podała więcej szczegółów. Ben dostał też jakieś materiały, kartki, katalog czy coś w tym stylu - co to było? O co na to wszystko Ben? Czy on w ogóle potwierdził,m że Benji (?) jest jego synem? Czy ta kobieta mówiła, dlaczego pojawiła się dopiero teraz? W tym wątku na tę chwilę jest za dużo pytań.

Jeszcze jedno pytanie dotyczące odcinka 547. O czym rozmawiali Hank i Casey?

Wyobraźnia Annie z pogrzebem była genialna. Ta uroczystość bardziej przypominała czyjeś urodziny, niż pożegnanie kogoś. :D
Wydaje się, że Francesca na oddziale szpitalnym, mimo że była nieprzytomna - to jednak była w pełni władz umysłowych i sobie wyobraziła swoje alter ego, które ponaglało lekarzy. :D
Awatar użytkownika
mailo

Oczywiście Franceski nie mógł po prost ktoś znaleźć w tym pokoju tylko wyskoczyła z tortu :lol: Niby mógł strzelić ktoś spoza podejrzanych, ale to wskazanie palcem na kogoś z zebranych było moim zdaniem znaczące. Nie wiem kompletnie kogo obstawiać, pierwsza moja myśl to AJ, ale olivia kilkakrotnie też wspominała że chce ją zabić. Podoba mi się obłąkana Caitlin w obecnych odcinkach. Postać w końcu stała się wyrazista i aktorka jakby zaczęła lepiej grać te wszystkie emocje, nienawiść itp Zaskakujący oczywiście wątek z dzieckiem Bena i Marii, Meg po raz kolejny (jak powiedziała Sarze) obrywa po głowie. Hank już chyba stracił cierpliwość uderzając Bena, ogólnie dużo się dzieje.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Maria nie mieszkała nigdzie indziej z Benem, Tess twierdzi, że mieszkała z nią po wypadku i wtedy urodził się Benji. Francesca wskazała palcem sprawcę i znowu mamy tajemniczą sprawę jak ze strzałem do Dale'a :) wtedy chyba nikt nie obstawiał poczciwej Elaine? :) Ciekawe więc kogo teraz obstawiacie niespoilerowcy. ::chytry::
Awatar użytkownika
livi

Wychodzi na to że Maria musiałaby być w początkowej fazie ciąży jak był wypadek na łodzi, albo w ten dzień zaszła w ciążę :) Sprawdzi sobie kalendarzyk sprzed pięciu lat, to może będzie wiedzieć :)

W 547 odcinku Casey zapytał czy wszystko ok, że Hank zobaczył jego i Sare, ale ojciec Sary powiedział, że się cieszy. Rozmawiał z Caseym o tym, że czuje, iż Ben nie jest odpowiednim facetem dla Meg. Casey zaprzeczył. Hank mówił, że próbował ją wspierać, że Meg jest "dużą dziewczyną" i wie czego chce. Wspominał jak Meg opuściła Cansas dla Bena. Casey powiedział, że to przeszłość, że dzisiaj się pobierają. Hank ma nadzieje, że tym razem to się naprawdę wydarzy, bo nie wie czy wytrzymałaby kolejne rozczarowanie.
Hank potem mówił coś o definicji uczuć albo miłości, że Ben tego nie zna chyba i wspomniał o tym, że Meg prawie została zamordowana przed brata bliźniaka, o którym Ben jej nawet nie powiedział. Han powiedział, że potem go poślubiła, ale to się nie liczy, bo pojawiła się zmarła żona Bena i ten tak sobie przeskakiwał Maria Meg, Maria Meg. Han powiedział, że przydałby się Meg ktoś kto jej powie prawdę jaśniej np. taki ktoś jak Casey. Casey bronił Bena, mówił, że jest dobrym facetem tylko ma skomplikowane życie. Hank powiedział, że zbyt skomplikowane i ma nadzieje, że Ben nie ma więcej "szkieletów (trupów) w szafie".
Co do wspomnien Hanka o bracie bliźniaku Bena. Wyszło, że Maria nie przespała się z nim??? Ben ich przyłapał, ale do niczego nie doszło?
Awatar użytkownika
mailo

livi pisze:\
Co do wspomnien Hanka o bracie bliźniaku Bena. Wyszło, że Maria nie przespała się z nim??? Ben ich przyłapał, ale do niczego nie doszło?
Ze wspomnień wynika chyba, że jednak doszło.
Dawidek
Administrator

Livi, dzięki. Co do Dereka - były retrospekcje, w których widać, że Ben zastał Marię i brata w łóżku. Ona myślała, że kocha się z Benem. To było w dniu tego wypadku na łodzi kilka lat wcześniej. I ja się zastanawiam teraz, czy to dziecko przypadkiem nie jest synem Dereka. :roll:
Awatar użytkownika
livi

Ja pamiętam, że Ben zobaczył ich w łóżku, ale czy to był początek, czy już po, to tego nie wiem :)
Może go zdradziła tylko, że ona nie wiedziała, że to Derek, a Meg zdradziła, a domyślała się chyba, że Ben jest jakiś inny.
ODPOWIEDZ