Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Abec

Post autor: Abec »

Mnie najbardziej w tym odcinku podobał się... Feliks. Prawie go nie było, bodaj nic nie powiedział, ale w sposobie, w jaki obejmował Monikę pod koniec był jakiś taki kurde autentyzm. Prawdziwość. Szczerość. Wspierał ją - tyle. I wystarczy.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
paw

Post autor: paw »

Niestety dziś odcinek zawalili-sceny z Moni, Małgosią, Elą czy Agatą i Jackiem nawet OK, szkoda , że zero o Danielu, ale zapchanie odcinka najnudniejszym wątkiem sezonu Poldek i spółka -masakra.
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Ja akurat lubię Ulę i Kornela, na pewno nie jest to dla mnie najgorszy wątek w sezonie. Dużo gorsze jest odchudzanie Czesi i język angielski Darka.
Ogólnie to lubię postać Uli, jako jedna z nielicznych w Klanie jest na luzie i nawet Bożenka z Miłoszem przy niej nie są tacy drętwi. Korbas też jest spoko, z Ulą tworzą fajną parę. Gorzej jak zaczyna śpiewać. :P
Abec

SPOILERKI

- Da'an, pod wpływem Feliksa, zgodzi się współpracować z adwokatem, ale bez entuzjazmu,
- Paweł będzie brał chemię, w związku z czym wyjazd do Szwajcarii się obsunie (nie będzie Lubicza na początku dwudziestego sezonu?),
- Wreszcie ujrzymy na ekranie matkę Ramony.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
paw

Po paru nudnych odcinkach wreszcie fajny-Moni, Ela i Paweł o Danielu-rodzina się zjednoczyła, wyszło to bardzo fajnie, akcja mieszkanie-też nad wyraz dobre sceny dość realistycznie , spokojnie nie przegadane i na koniec bomba czyli znalezione dziecko Janusza w Kandzie , czy to fakt czy tylko jakieś jaja , bo aż się nie chce wierzyć , ale końcówka super.:)
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Obiektywnie uważam, że ten cały hejt i nabijanie się z tej strzelaniny w sekcie ( np filmiki na YT) jest na wyrost i trochę na siłę. Co myślicie?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Aktorstwo było totalnie beznadziejne w tej scenie i to z tego jest nabijanie się. Sztucznie to wyszło.
Tutaj dobry komentarz co mam na myśli i ja: https://www.youtube.com/watch?v=yKZx6_YIUjs
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Nie mailo, nie jest na wyrost, bo ta scena była po prostu kuriozalnie amatorska. Ale taka też miała być, bo inaczej nie trafiłaby na usta wszystkich tych internautów :D
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Ja jednak zgadzam się z Elmoo i paw. Wiem, że to nie jest aktorstwo najwyzszych lotó, ale jednak nie widziałem tam nic aż takiego smiesznego żeby robić z tego taką aferę. Były o wiele gorsze sceny o których nie powstały żadne filmiki.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Tak były gorsze, ale przecież ta akcja jest taka drewniana i nienaturalna, że to właśnie to wszystkich śmieszy.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Elmoo

Powiem tak. Sam się śmiałem jak widziałem te sceny, ale jednocześnie byłem zaskoczony, bo to była chyba najlepsza scena akcji w całym Klanie. I ten gościu z filmiku, który podesłał Adex moim zdaniem też przesadza, ale traktuję ten film z dystansem. ;)
Abec

Oglądam zbiorczo odcinki z ostatnich dni:
- Moni powiedziała: "Nie wyobrażam sobie, by Daniel trafił do więzienia". Aż się prosiło, by dodała coś w stylu: "Z jego piękną buźką nie przeżyłby tam" lub coś w tym stylu.
- Leopold, pasjonat ping-ponga, nie kojarzył ex-mistrza Polski juniorów.
- Wkurza mnie hejtowanie przez Gabi jej byłego męża, rozstali się w mniej-więcej zgodzie, nic podłego jej nie zrobił.
- Grażynka, zapytana o perspektywę bycia babcią powiedziała, że od dawna już nie miała kontaktu z małym dzieckiem. Szkoda, że wprost nie dodała: "Przecież Maciek jest już taki dojrzały".

Ale generalnie ogląda się przyjemniej, fajna atmosfera itd.
paw

No to się porobiło -próba samobójcza Małgosi to już mocne, nawet ta scena wyszła ok, choć trochę za spokojna , ale plus za to , że Jasiek i Ramona ją znaleźli. No iw reszcie coś się dzieje u Oli i Rafała-okazało się , że on umie coś grać , jak ma co:)
Elmoo

Abec pisze:"Przecież Maciek jest już taki dojrzały".
Ona powiedziała, że dawno nie miała małego dziecka na rękach. Maćka raczej nie trzyma na rękach. :P
Abec

W każdym innym sensie, niż w takim zupełnie, ale to stuprocentowo dosłownym - trzyma.
ODPOWIEDZ