Armenia - Wokal totalnie perfekcyjnie. Piosenka jak najbardziej i zasłużona na 7 miejscu.
Australia - Głos nieziemski. Jedynie mogę się przyczepić,że sukienkę miała trochę dziwną. Z początku nie przepadałem za tym utworem.
Austria - Na początku nie lubiłem tej piosenki,ale na żywo nabrało charakter. Teraz z przyjemnością słucham
Azerbejdżan - Nie było źle, tylko nie potrzebnie był złoty mikrofon.
Belgia - Występ skojarzył mi się z disco lata 80-te. Tutaj nie mam ogólnie żadnych zastrzeżeń
Białoruś - Jak Ivan chciał wystąpić nago nie wyobrażałem to sobie na scenie
Bośnia i Hercegowina - Całkiem nawet,nawet, ale do finału by nie przeszli.
Bułgaria - Świetny wykon Poli. Bardzo mnie wciągnęła piosenka. Co nie co za dużo było tych świateł.
Chorwacja - Średnia dla mnie.
Cypr - To był jedyny utwór, jeśli się nie mylę rockowy. Piosenka super, ale wizualizacje pół na pół.
Czarnogóra - Nie przypadła mi do gustu.
Czechy - Cieszę się,że pierwszy raz weszli do finału
Dania - Przypuszczałem,że Dania nie wejdzie do finału i tak się stało.Wszystko wyszło źle.
Estonia - Tragedia.
Finlandia - Mogło być znacznie lepiej.
Francja - Zakochałem się w tym utworze
Grecja - W tym roku się nie udało im wejść do finału to takim razie za rok.
Gruzja - Piosenka była w porządku. Strój to jakaś masakra. Jak zdjęła to było o wiele lepiej.
Holandia - Inny utwór niż wszystkie pozostałe.
Hiszpania - Szybki utwór, trochę przekombinowany.
Irlandia - Bez komentarza.
Islandia - Wielka mi szkoda Grety
Izrael - Głos ma,ale piosenka taka sobie.
Litwa - Totalne nieporozumienie, dlaczego w ogóle weszli do finału? Występ ani piosenka na nie.
Łotwa - Bardzo mi wpadła piosenka w ucho, nie wyobrażałem awansu do finału
Macedonia - Kaliopi miała bardzo słaby utwór, lecz stwierdzam,że głos ma i to w niej doceniam.
Malta - Nic dziwnego,że Ira przeszłą dalej.Może utwór nie był doskonały, ale słuchało się fajnie.
Mołdowa - Gorzej niż źle.
Niemcy - Nudny występ. Przypomina mi się Lena z 2010 roku.
Norwegia - Hmm.. jakoś nic specjalnego nie pokazała.Szkoda,że jednak nie udało się jej przejść dalej.
Polska - Tak! Po raz 3 ci z rzędu przeszliśmy dalej, taką wiadomość chciałem usłyszeć!
Rosja - Sergay bardzo dobry utwór miał i wokalnie nie ma co tutaj dyskutować. Niestety było odczuć,że skopiował występ z Månsa i tutaj dla mnie minus. Chciał pokazać show,ale tego było za dużo.Mógł sobie oszczędzić.
San Marino - Tak słucham,słucham i miałem wielkie nadzieję wejście do finału. Jednak fajna muzyczka
Serbia - Dla mnie niezasłużony awans.
Szwajcaria - Utwór był całkiem przyzwoity ale nad resztą to jakaś tragedia. Robiła non stop jakieś ruchy, to było nie potrzebne. Ze strojem i fryzurą też się nie popisała.
Szwecja - Nuta chwyciła mnie, tak samo piosenka. Pochwały dla Fransa!
Ukraina - Wpierw nie przekonywał mnie utwór za nim usłyszałem w II półfinale z czego zyskało wiele na żywo, brawo dla Jamali.Zasłużyła w końcu na zwycięstwo!
Węgry - Występ jak najbardziej na tak,piosenka może być.
Wielka Brytania - Nic mi się nie podobało.
Włochy - Francesca pokazała na co ją stać. Przekombinowała z wystrojem, a piosenka też nie zachwyca.
Chociaż od Eurowizji minęło ponad tydzień to tegoroczny konkurs bardzo mi się spodobał. Nie mam tutaj do czego się przyczepić. Świetna robota,praca kamer itd., a prowadzący Petra Mede i Måns Zelmerlöw byli jednym słowem the best. Rozwalili system przez 3 dni. A mi się spodobało,że żartobliwie pokazał się Måns nago z wilkiem, a mina Petry bezcenna