Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
matti05

Post autor: matti05 »

Albania - Niestety muszę stwierdzić to był najgorszy występ, wręcz trochę nudnawy. Nie dziwię się brak awansu.
Armenia - Wokal totalnie perfekcyjnie. Piosenka jak najbardziej i zasłużona na 7 miejscu.
Australia - Głos nieziemski. Jedynie mogę się przyczepić,że sukienkę miała trochę dziwną. Z początku nie przepadałem za tym utworem.
Austria - Na początku nie lubiłem tej piosenki,ale na żywo nabrało charakter. Teraz z przyjemnością słucham :). Typowałem,że nie przejdzie do finału, a jednak stało się inaczej.
Azerbejdżan - Nie było źle, tylko nie potrzebnie był złoty mikrofon.
Belgia - Występ skojarzył mi się z disco lata 80-te. Tutaj nie mam ogólnie żadnych zastrzeżeń :D
Białoruś - Jak Ivan chciał wystąpić nago nie wyobrażałem to sobie na scenie :lol: . I dobrze,że na to nie zgodzili. Szału nie zrobił.
Bośnia i Hercegowina - Całkiem nawet,nawet, ale do finału by nie przeszli.
Bułgaria - Świetny wykon Poli. Bardzo mnie wciągnęła piosenka. Co nie co za dużo było tych świateł.
Chorwacja - Średnia dla mnie.
Cypr - To był jedyny utwór, jeśli się nie mylę rockowy. Piosenka super, ale wizualizacje pół na pół.
Czarnogóra - Nie przypadła mi do gustu.
Czechy - Cieszę się,że pierwszy raz weszli do finału :) . Gabriela przepięknie śpiewała, zasługuje na wielkie brawa! :D.
Dania - Przypuszczałem,że Dania nie wejdzie do finału i tak się stało.Wszystko wyszło źle.
Estonia - Tragedia.
Finlandia - Mogło być znacznie lepiej.
Francja - Zakochałem się w tym utworze :lol: .Amir powinien coś inne zaprezentować, a nie cały czas chodzić po scenie :).
Grecja - W tym roku się nie udało im wejść do finału to takim razie za rok.
Gruzja - Piosenka była w porządku. Strój to jakaś masakra. Jak zdjęła to było o wiele lepiej.
Holandia - Inny utwór niż wszystkie pozostałe.
Hiszpania - Szybki utwór, trochę przekombinowany.
Irlandia - Bez komentarza.
Islandia - Wielka mi szkoda Grety :(. Z pewnością zasługiwała na finał. Zamieniłbym się z Chorwacją.
Izrael - Głos ma,ale piosenka taka sobie.
Litwa - Totalne nieporozumienie, dlaczego w ogóle weszli do finału? Występ ani piosenka na nie.
Łotwa - Bardzo mi wpadła piosenka w ucho, nie wyobrażałem awansu do finału :wink:
Macedonia - Kaliopi miała bardzo słaby utwór, lecz stwierdzam,że głos ma i to w niej doceniam.
Malta - Nic dziwnego,że Ira przeszłą dalej.Może utwór nie był doskonały, ale słuchało się fajnie.
Mołdowa - Gorzej niż źle.
Niemcy - Nudny występ. Przypomina mi się Lena z 2010 roku.
Norwegia - Hmm.. jakoś nic specjalnego nie pokazała.Szkoda,że jednak nie udało się jej przejść dalej.
Polska - Tak! Po raz 3 ci z rzędu przeszliśmy dalej, taką wiadomość chciałem usłyszeć! :lol: .Momentami balem się o awans,ale udało się. Jednak w II półfinale była większa konkurencja. Pomimo Michała tremy było niezauważalne, występ najlepszy do tej pory.
Rosja - Sergay bardzo dobry utwór miał i wokalnie nie ma co tutaj dyskutować. Niestety było odczuć,że skopiował występ z Månsa i tutaj dla mnie minus. Chciał pokazać show,ale tego było za dużo.Mógł sobie oszczędzić.
San Marino - Tak słucham,słucham i miałem wielkie nadzieję wejście do finału. Jednak fajna muzyczka :)
Serbia - Dla mnie niezasłużony awans.
Szwajcaria - Utwór był całkiem przyzwoity ale nad resztą to jakaś tragedia. Robiła non stop jakieś ruchy, to było nie potrzebne. Ze strojem i fryzurą też się nie popisała.
Szwecja - Nuta chwyciła mnie, tak samo piosenka. Pochwały dla Fransa!
Ukraina - Wpierw nie przekonywał mnie utwór za nim usłyszałem w II półfinale z czego zyskało wiele na żywo, brawo dla Jamali.Zasłużyła w końcu na zwycięstwo! :serce: Podczas występu dała ognia :zeby:
Węgry - Występ jak najbardziej na tak,piosenka może być.
Wielka Brytania - Nic mi się nie podobało.
Włochy - Francesca pokazała na co ją stać. Przekombinowała z wystrojem, a piosenka też nie zachwyca.

Chociaż od Eurowizji minęło ponad tydzień to tegoroczny konkurs bardzo mi się spodobał. Nie mam tutaj do czego się przyczepić. Świetna robota,praca kamer itd., a prowadzący Petra Mede i Måns Zelmerlöw byli jednym słowem the best. Rozwalili system przez 3 dni. A mi się spodobało,że żartobliwie pokazał się Måns nago z wilkiem, a mina Petry bezcenna :) . A hitem sobotniego utworu oczywiście było "Love Love Peace Peace" :serce:. Od tamtego czasu nie mogę przestać słuchać i nie obyło się słowianki z ubijaniem masła :lol: .Zaciekawiło mnie, gdy zaczęli śpiewać podczas czwartkowego wieczoru "That’s Eurovision"! :D . Nie tylko ja chciałbym,aby co roku prowadziła najlepsza para jak oni. To był niesamowity czas :serce:.
matti05

Z ostatniej chwili!
Polska potwierdziła udział w Konkursie Eurowizji w 2017! :D. Oprócz Polski potwierdziły państwa: Belgia,Estonia,Finlandia,Francja,Hiszpania,Holandia,Niemcy,Norwegia,Portugalia, Szwajcaria,Szwecja,Węgry i Ukraina.
http://dziennik-eurowizyjny.blog.pl/201 ... em-polski/
https://pl.wikipedia.org/wiki/Konkurs_P ... wizji_2017
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Fajnie się czyta te Wasze podsumowania. Fajnie, że podobała Wam się Holandia. :D

Ogólnie, jestem ciekawy, co będzie na Ukrainie. Na satkurier.pl jest informacja, że NTKU (ukraiński nadawca publiczny) ma spory dług wobec Euronews. Z materiału wynika, że budżet nadawcy jest strasznie mały (a kraj jest bardziej ludny, niż Polska). Wydaje mi się, że w najbliższym czasie będzie sporo się działo wokół ESC. Nie da się ukryć, że organizacja konkursu kosztuje. Nie mam wątpliwości, że choćby część kosztów pokryje miasto a nawet państwo i sponsorzy: http://satkurier.pl/news/129028/ntku-gr ... onews.html .

Fajnie, że Polska potwierdziła udział. Powinniśmy - jako kraj - uczestniczyć w tak istotnym wydarzeniu.
matti05

61 Konkurs Piosenki Eurowizji w Sztokholmie na całym świecie obejrzało 204 mln. :D.
http://www.svt.se/melodifestivalen/euro ... er-tittare
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Jeszcze nie wystawiałem swojej oceny, więc i ja to zrobię.
Tak jak wspomnieli przedmówcy, to była jedna z najlepiej zorganizowanych Eurowizji o ile nie najlepiej. Przeczuwam, że wkrótce może przybyć więcej fanów, również na forum. Rzadko tak się dzieje, że na jednej Eurowizji można się ubawić i wzruszyć. :) A ja właśnie miałem takie chwiejne odczucia. Szwedzi świetni wykorzystywali różne fakty, np. o nagim Białorusinie - Petra mówiła, że nagość jest zabroniona, a za nią nagi Mans. :-D Ale i tak u mnie wygrało eurovision taxi z Verką i tą babcią zakonną. :lol: Jeśli tak mają wyglądać koncerty, to ja jestem za tym, żeby Szwedzi co rok wygrywali. :roll:
Albania - Eneda popełniła błąd, zmieniając język i muzykę w piosence. Moim zdaniem utwór przez to stracił urok, a występ był taki bardzo przeciętny.
Armenia - Piosenka niezła, a wokalistka zrobiła dobre show i bez przesadyzmu. Myślę, że zasługiwała na 7 miejsce.
Australia - Nie lubię tej piosenki i nie zgadzam się z werdyktem. Cieszę się, że nie wygrała.
Austria - Najbardziej kiczowate tło występu, ale za to świetna piosenka.
Azerbejdżan - Średnio, piosenkarka z pewnością przesadziła z tym złotem.
Belgia - Piosenka spoko, ale według mnie zbyt wysoko w rankingu.
Białoruś - Bardzo lubię kawałek "Help You Fly". Żałuję, że nie udało się Ivanowi przejść do finału.
Bośnia i Harcegowina - Podbili moje serce, mega niesprawiedliwie, że nie przeszli. :cry:
Bułgaria - Na początku podchodziłem sceptycznie do piosenki, ale występ przekonał mnie. Poza tym to najsympatyczniejsza uczestniczka Eurowizji w tym roku.
Chorwacja - Polubiłem tę piosenkę, ale Nina faktycznie fałszowała w finale.
Cypr - Jeden z moich faworytów, aczkolwiek oczekiwałem więcej od ich występu. Mimo to cieszę się, że rockowy kawałek wszedł do finału, miejsce już mniej zadowalające.
Czarnogóra - Przed Eurowizją uważałem piosenkę za badziewną, ale występ powalił mnie na łopatki! Gdybym był tam przed sceną, prawdopodobnie popadłbym w ekstazę! :D
Czechy - Piękna piosenka. Bardzo dobrze, że udało im się wejść do finały. 0 od widzów trochę zabolało.
Dania - Jedna z najgorszych piosenek. Cieszę się, że zostało w półfinale.
Estonia - Piosenka bardzo fajna, wyróżniająca się. Juri mógł włożyć trochę więcej pracy w występ.
Finlandia - Chyba najgorszy występ.
Francja - Przekonałem się do tego utworu, miejsce odpowiednie dla nich.
Grecja - Niezła piosenka, ale faktycznie trochę za mało na finał.
Gruzja - Cieszę się, że weszli do finału. Lubię takie klimaty.
Holandia - Nie podoba mi się utwór. Mimo to cieszę się, że przeszli do finału - lubię różnorodność.
Hiszpania - Przeciętnie, miejsce adekwatne do piosenki.
Irlandia - Słabizna, dobrze, że nie przeszła do finału.
Islandia - Wielkie rozczarowanie, Greta z pewnością zasługiwała za finał. Tym bardziej, że chyba jako jedyna wszystko sama przygotowała - bez pomocy Szwedów!
Izrael - Występ powalił mnie, wzruszyłem się!
Litwa - Co to robi na miejscu 9? Piosenkom a'a Bieber mówimy NIE. :nie:
Łotwa - Mój faworyt. :serce: Rozczarowanie, że tylko 15 miejsce.
Macdedonia - No niestety słaba piosenka, nie zasługiwała na finał.
Malta - Bardziej podobała mi się w wersji audio, ale spoko. Mam nadzieję, że widzowie nie głosowali na nią ze względu na ciążę.
Mołdawia - Tańczący Gagarin przejdzie do historii. ::loll:: Chyba nie było opcji, żeby to przeszło do finału.
Niemcy - Zmarnowany potencjał piosenki beznadziejnym strojem i występem. Patrząc na Jamie chciało mi się śmiać. Wyglądała jak ufoludek.
Norwegia - Średnia piosenka, trochę zbyt podobna do Euphorii.
Polska - Co tu dużo mówić. Michał spisał się na medal, gratulacje!
Rosja - Przerost formy nad treścią. Piosenka całkiem niezła.
San Marino - Nie było źle, przy trochę słabszej konkurencji mogłoby przejść do finału.
Serbia - Fajna piosenka, podobało mi się. ;)
Szwajcaria - Według mnie utwór naprawdę nie jest zły, ale fryzura i przysiady wokalistki chyba wprawiły widzów w bekę.
Szwecja - Ciekawa piosenka, wyróżniająca się. Jednak za wysokie miejsce jak dla mnie.
Ukraina - Mega wzruszający występ, zasłużone zwycięstwo.
Węgry - Omg, ten facet ma wspaniały głos <3 Piosenka zacna, mógłby trochę wyżej być w rankingu.
Wielka Brytania - Słabe.
Włochy - Piosenka nie zła, ale występ mega słaby. Francesca wyglądała jak ogrodniczka.
Dawidek
Administrator

Obejrzałem sobie dzisiaj polskie selekcje do Junior Eurovision, które odbędzie się za ponad miesiąc w Valetcie na Malcie. Oglądałem z mieszkanką ciekawości jak i sceptycyzmu, bo jestem niechętny talent show z udziałem dzieci. Mali giganci" czy "Hit, hit, hurra!" są tego przykładami. I niezbyt mi się podoba to, że TVP zdecydował się na udział w dziecięcej odmianie konkursu. Powinien skupić się na majowym konkursie oraz na edycjach dla młodych tancerzy i muzyków.

Było nawet nieźle. Podobało mi się. Wygrała Oliwia Wieczorek. Nie była moją faworytką, ale piosenka jest niezła. ASMKI i Dominika Ptak - ich wykonania najbardziej mi się podobały.

Wizualnie też było fajnie, Organizatorzy postarali się. Tylko czemu musieli zorganizować show w holu głównym TVP? Nie można było wynająć jakiejś sali koncertowej i zrobić program na wyższym poziomie?

Wszystkie występy: https://eurowizja.tvp.pl/27167968/wideo?page=1 .
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dawidek pisze:Organizatorzy postarali się. Tylko czemu musieli zorganizować show w holu głównym TVP? Nie można było wynająć jakiejś sali koncertowej i zrobić program na wyższym poziomie?
Preselekcje rok temu do Eurowizji "dorosłych" z m.in. Margaret, Edytą Górniak czy Michałem Szpakiem odbywały się w tym samym miejscu. Oszczędności... :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Preselekcje rok temu do Eurowizji "dorosłych" z m.in. Margaret, Edytą Górniak czy Michałem Szpakiem odbywały się w tym samym miejscu. Oszczędności...

A czemu miałyby odbywać się gdzieś indziej? Eska Music Awards też od kilku lat co roku odbywają się w szczecińskiej hali, niekoniecznie ze względu na oszczędności.
Awatar użytkownika
Poland

Post autor: Poland »

Z preselekcjami jest podobnie - są na korytarzu siedzibybTVP od 2009 roku.
Tymczasem dzisiaj od 16:00 emitowany w TVP1 będzie finał Junior Eurowizji 2016.
Poland - aktywnie najlepszy!
matti05

Oczywiście,że będę oglądał. Trzymam kciuki za Polskę,mamy szanse być wysoko :)
Dawidek
Administrator

Dziecięca Eurowizja nie jest dla mnie tak istotna, jak ta majowa. Uważam, że EBU powinno się wycofać z organizowania konkursów dla dzieci (jestem niechętny talent shows z udziałem dzieci). Więc nie podniecało mnie to zbytnio. Obejrzałem jednak końcówkę głosowania i występ zwyciężczyni z Gruzji. Jakość transmisji zdecydowanie słabsza, niż tej majowej - brak płynności, jest to celowy zabieg producentów. Lepsze były grafiki, ale im dużo brakowało. Utworów nie znam (poza polską i zwycięską). Występ młodej Gruzinki był bardzo spontaniczny - dziewczynka nie umiała powstrzymać emocji po wygranej, podobała mi się ta naturalność, te ta radość i tłum na scenie.
matti05

Zgadzam się, niech TVP zrezygnuje z Juniora, zaoszczędzą do ESC. Obawiam się,że jednak pozostaniemy w stawce m. in. po oglądalności 2,8 mln. http://centruminformacji.tvp.pl/2786281 ... nia-w-tvp1 . Dla mnie Polska powinna być zdecydowanie wyżej, a tak jest lepiej niż w latach 2003-04 ostatnie miejsca. Nie typowałem na zwycięstwo Gruzji, ale dziewczyna miała głos i zasłużeniem.
matti05

Oficjalnie kandydaci do tegorocznych preselekcji. W drugim linku przesyłam większość utworów, bo wszystkich premier jeszcze nie ma na dzień dzisiejszy. Kto jest waszym faworytem?.
http://dziennik-eurowizyjny.blog.pl/201 ... izje-2017/
http://dziennik-eurowizyjny.blog.pl/201 ... -piosenek/

Ja bardzo trzymam kciuki za Lanberry i Kasię Moś,one mają największe szanse na krajowych eliminacjach :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Nie wiem kto to jakaś Kasia, ale mi się podoba piosenka Paulli. Za to Lanberry podoba mi się piosenka piątek a ta przerobiona na inny tekst po angielsku to jakoś tak głupio, to tak w ogóle można?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

matti05 pisze:Kto jest waszym faworytem?.
Z tej całej szóstki autentycznie nikt. Piosenki są strasznie podobne do siebie, jakieś takie nijakie, bezpłciowe. Nie mają takiej siły rażenia co Szpak. Oby pozostała czwórka miała lepsze propozycje, bo inaczej wracamy do starych, "dobrych" czasów....
ODPOWIEDZ