Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

paw pisze:Uśmierceń raczej dość , ale ja bym poszedł na całość nowa aktorka , zrzucenie habitu, nowy facet i szok u Lubiczów :)
Pamiętam jak Rafalski się w niej podkochiwał, więc dobry pomysł na trójkąt.
Abec pisze:

- Da'an będzie chciał popracować w Rosso na zmywaku, Feli i Gabi poprą ten pomysł, wiec Moni się zgodzi.

A do tego Maciek tam chce być szefem kuchni :lol:
paw

Post autor: paw »

Wczoraj ponowne oświadczyny Piotra wobec Beaty , a dziś niespodziewane info o ślubie Jaska i Ramony-masa ślubów w Klanie-czyżby dobra zmiana zakazała żyć na kocią łapę?

Kornel i Ula, Paweł i Wiga oraz Aga i Janusz też się szykują , jakiś wysyp.
Abec

Post autor: Abec »

Mnie dziś zastanowiła motywacja Feliego. Naprawdę wierzy, że Daniel powinien pozostać w kiciu, czy zwyczajnie nie chce na nowo z nim mieszkać? Mam nadzieję, że to to pierwsze, i dalej będzie bezinteresownie wspierał swoją dziewczynę.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
paw

Ciekawe co z tym Danielem-dziś jak nie on :p co scenarzyści wymyślą-a Moni jak nie ona dobrze gra ostatnio nawet.
Awatar użytkownika
mailo

Myślicie że będzie podwójny ślub matki i syna? Tego chyba nie było w żadnym polskim serialu jeszcze? Niech się jeszcze dołączą do Agnieszki:D
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Elmoo pisze:Czyli wuj Stefan jest kolejną postacią, która "wyparowała" podobnie jak Dorota czy pani Stenia. W dodatku jest to syndrom Sally Spectry, która wciąż żyje i podróżuje po świecie, a aktorka już dawno nie żyje. Chociaż ona jest jeszcze wspominana często w B&B, a tutaj w Klanie bohaterowie wymazują z pamięci członków rodziny.

no nie, no, jakiś czas temu już chyba była mowa o tym, że Stefan nie żyje. Nie pamiętam. kto z kim o tym rozmawiał, ale było coś o tym.
Ostatnio zmieniony 2016-05-22, 22:11 przez Tiril, łącznie zmieniany 1 raz.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Tiril pisze:no nie no, jakis czas temu juz chyba byla mowa o tym,ze Stefan nie zyje. Nie pamietam kto z kim o tym rozmawial ale bylo cos o tym.
Nic takiego nie miało miejsca. ;) O wuju Stefanie nikt nic nie mówił od dłuuugiego czasu.
Abec

SPOILERKI

- W ostatniej scenie tego sezonu Paweł zasłabnie na własnym ślubie. Czyli do końca wakacji nie dowiemy się, czy go zakończyli, nawiązanie do ślubu Rossa i Emily z Friends :)
- Da'an spotka się w końcu z Agatą.
- Maciek już pierwszego dnia awansuje w kuchni.

Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
paw

Dziś w serialu zobaczyliśmy po raz pierwszy nową postać -matkę Ramony. Zrobiła na mnie dobre wrażenie w tym sensie, że wpierw wydawała się miła, z czasem wyszło po co przyjechała:) Taka hulaj dusza , niepasująca do rodziny Klanu-bardzo perspektywiczna postać-choć obawiam się , że scenarzyści mogą nie pójść za ciosem ,ale samo pojawienie się na spory plus. Ciekawe czy zobaczymy też ciocię Teofilę:)
Abec

Aha, pisząc spoilery zapomniałem o jednym, mianowicie Agnieszka dostanie propozycję wiceministrowania. Sposób Klnekipy na podlizanie się nowej władzy, by przetrwać.? Że niby awansują najlepszych :) ::chytry::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Pora podsumować ostatnią ankietę. Pytanie brzmiało: Jak oceniasz wątek reaktywacji sekty Dzieci/Droga Słońca?

Zagłosowało 11 osób. Dziękuję.

Wyniki przedstawiają się następująco:

To najlepsze co przydarzyło się Klanowi od lat, tak właśnie powinno się robić ten serial. - 7 głosów (63%)
Zapowiadało się i do czasu było świetnie, ale końcówka rozczarowała. - 2 głosy (18%)
Było dobrze, ale mogło być lepiej. - 2 głosy (18%)
Przeciętny wątek, jak na Klan może być. - 0 głosów
To jakieś nieporozumienie, reakcie Internautów na scenę strzelaniny mówią same za siebie. - 0 głosów
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Abec

Nie spodziewałem się takiej przewagi pierwszej odpowiedzi, choć sam też tak zagłosowałem. Ludzie zazwyczaj nie lubią w tego typu ankietach skrajnych wersji odpowiedzi, a już zwłaszcza pozytywnych skrajnych, a tu proszę :)

Dobra, chcecie teraz ankietę:

Czy Feliks powinien oświadczyć się Monice:
a) Tak, idealnie do siebie pasują, wspierają się w trudnych chwilach, może i ich relacja była na początku zabawna, ale przekształciła się na naszych oczach w piękną, dojrzałą miłość, wiec wypadałoby to usankcjonować.
b) Dobrze jest jak jest, po co to psuć.
c) Ta, a za pół roku znów któreś zdradzi któreś, jak to mają w zwyczaju. Ślub tylko ułatwi im życie, co?
d) Nawet mieszkać razem nie powinni, przecież oni w ogóle do siebie nie pasują.

:?:
paw

W Klanie jednak czasem mają pomysły:) Porzucona kobieta, kłopoty z ciążą , wsparcie pracodawcy ,a dziś jeszcze prawdopodobnie odnaleziona siostra :)

No i Daniel i praca w Rosso, też momentami śmieszna, ale pomysł i reakcje kuchni na niby kreta , niezłe.

No i pojawienie się Leszka na plus. Zawsze niedoinformowany .
paw

Nawet fajny dziś odcinek, nowa praca Rafała, postrzyknięcie Miłosza, ich przeprowadzka,powrót Ivo i Lulu tym razem na Sadybie oraz Leszek i Bogna .
Awatar użytkownika
mailo

Leszek chyba jako jedyna postać w Klanie dostrzegł, ze romans Pawła z Wigą był niestosowny podczas gdy Krystyna leczyła się w Stanach. Fajnie, że pokazują Małgosię w tym psychiatryku, myślałem, że ją tylko wywiozą i zniknie. Mogliby tam zrobić jakiś ciekawy wątek. Tego Ivo i Lulu to nie znam, tylko widziałem, że chcą wynająć dom na Sadybie jako scenografię.
ODPOWIEDZ