Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Czytałem o tym, zmiany nastąpiły wczoraj. Dodam tylko, że w TVP brak osoby, która całościowo zajęłaby się ramówkami wszystkich kanałów. Obecnie każdy kanał jest właściwie takim udzielnym księstwem. I dochodzi do "kanibalizacji" kanałów. "Jaka to melodia" była o tej samej porze, co "1 z 10". Druga kwestia jest taka, że część widzów nie miała świadomości, że "Klan" rozpocznie się jeszcze w sierpniu - mimo, że "Barwy szczęścia" zaczęły się tydzień wcześniej. Przez lata jesienna ramówka zaczynała się w pierwszy poniedziałek września i to była taka świętość. Może dobrym pomysłem byłoby, gdyby przynajmniej jedna z soapek TVP była emitowana przez cały rok, bez przerwy wakacyjnej (idąc w ślady "Na Wspólnej"). "Klan" raczej nie odzyska widowni takiej, jaka była np. 10 lat temu - bo rynek telewizyjny, jak i sam serial ewoluował.
paw

Post autor: paw »

Pewnie, że spadająca oglądalność jest normalna, ale tu ewidentnie zawalili i to faktycznie nie chodzi tylko o Klan, tylko w ogóle, mam nadzieję, że Klan przetrwa te zawirowania :)
paw

Mała bomba, a może po prostu niespodzianka, po latach wraca legendarna postać Stjepana Vujkoviča granego przez Romana Frankla
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Legendarna... :lol:

Polecam wam ten wywiad ze "zmęczoną" Niklińską - http://www.pudelek.tv/video/Zmeczona-Ni ... YSI-17326/
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
paw

Już dawno tak dobrego odcinka nie było jak dziś, aż dziwne :)

Nagle zjawiła się Dominika, okazało się, że jej matka zmarła, Jurek zabrał ją na Sadybę, przedstawił Eli i powiedział o tragedii, zabrzmiał też stary świetny muzyczny podkład.

Tadeusz szantażowany przez złodziei, którzy chcą wyłudzić kasę za jego monety, nawet szamotał się z Anną, gdy zadzwonił telefon, ta nie chce płacić.

Kłótnia Borysa z ojcem i Kamilą, oraz zaostrzenie się kontaktów Ramony z Pauliną w walce o pracę.
Ostatnio zmieniony 2017-09-18, 22:18 przez paw, łącznie zmieniany 1 raz.
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Fakt, fajnie dzisiaj się oglądało. Było więcej emocji niż zwykle, podobała mi się dzisiaj stanowczość Borysa w stosunku do ojca. Surmaczowa zazwyczaj działa mi na nerwy, a dzisiaj podobało mi się jej zdenerwowanie i kłótnia z Tadeuszem. No i ostatnia scena zaplusowała najbardziej starą muzyką, która była ostatnio puszczana wiele lat temu.
Chmurka

Post autor: Chmurka »

Dzisiejszy odcinek według mnie był rewelacyjny. Podobało mi się, gdy Sumarczowa wyrywała Tadeuszowi telefon i nagle wybucha swoją złością na ciotce. :lol: Ostatnia scena była równie wzruszająca do tego stara muzyka, która powinna zawsze się pojawiać. :)
paw

Zdecydowanie tak. Takie powinny być odcinki, wiadomo nie codziennie, bo się nie da, ale ten jeden pokazał, że można. Nawet z wczoraj i dziś podobały mi się utarczki Eli z rodziną. Może jakiś nowy scenarzysta, muszę poszukać w napisach :)
Chmurka

Kolejny odcinek, który mi się spodobał. Coraz bardziej nakręca mnie ta akcja z numizmatami Koziełły oraz z Dominiką. Podobał mi się wątek rozmowy Michała z domniemaną córką Jerzego. Ciekawi mnie, czy Tadeusz odzyska swoją kolekcje... :D
paw

Jestem najbardziej zaskoczony grą Tadka i Anny, wiem, ze to dobrzy aktorzy, ale żeby tak nagle im kazali grać tak dobrze, może to przez ten ciekawy wątek, ale zdecydowanie na plus :)
Chmurka

Też byłam zaskoczona tak dobrą grą aktorską tej dwójki, może rzeczywiście tej jesieni "Klan" będzie ciekawszy. :)
paw

Być może, a zwykle tak było, pierwsze odcinki wrześniowe były jeszcze pisane i nagrywane przed wakacjami, a nowa transza zaczynała się po połowie września, to by się zgadzało, że wszystkie wątki są ciekawsze, ale za bardzo się cieszyć nie ma co, bo różnie już bywało, ale teraz jest dobrze :)
paw

Dzisiaj do wątku szantażu Tadeusza, doszedł kolejny ciekawy wątek ataku psychicznego Gabrieli, która jak widać za wcześnie wyszła ze szpitala psychiatrycznego, zagrała to bardzo dobrze.
Chmurka

Ostatnia scena świetnie odegrana przez Tadeusza. Wzruszyła mnie ta scena w kawiarni z Dominiką. :) Czekam na kolejny tydzień z "Klanem" i na ciekawostkę dodam, że dzisiaj mija 20 lat od emisji telenoweli. Co do numizmatów: Tadeusz zapłaci złodziejom, ale nie odzyskuje kolekcji i również pieniędzy.
paw

Żeby w jednym odcinku było aż tyle: zaginęła Gabriela, toczyły się poszukiwania i została odnaleziona, kolejne szantaże Tadeusza i końcówka ze zniszczeniem monety i głosem złodzieja oraz spotkanie Dominiki z Jurkiem i wyznanie prawdy o pieniądzach, a naprawdę wyglądało na to, że może matka żyje albo kasę ukradła, w sensie, że opowieść była taka, że do gońca nie było wiadomo o co chodzi :)

Jeszcze w tym tygodniu była bójka Maćka i groźba wyrzucenia z mieszkania, jak na Klan bardzo dużo :)
ODPOWIEDZ