Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
paw

Post autor: paw »

Tak, to był hit, ale pozytywnie zaskoczyli dobierając aktorkę i imiona, chociaż Klan słynie z tych dziwnych :)

Do serialu po przewie wraca detektyw Bogdan, który ma pomóc w poszukiwaniach Doroty w Kongo, jednak koniec tygodnia zszokował wiadomością, że Daniel oszukał rodzinę i wziął całą kasę na poszukiwania i samotnie poleciał do Afryki.
Chmurka

Post autor: Chmurka »

Niestety okaże się, że siostra Dorota umarła. :(

https://swiatseriali.interia.pl/newsy/s ... Id,2698408
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Taką niby śmierć łatwo można odkręcić w razie czego. Wystarczy, że w mogile nie będzie ciała Doroty a okaże się, że zdążyła uciec przed masakrą ale zgubiła dokumenty i utknęła gdzieś bez dostępu do kontaktu ze światem. Scenarzyści zostawili sobie tutaj ładną furtkę do powrotu do wątku. Niemniej szkoda, że wątek Doroty w taki sposób się kończy...
paw

Post autor: paw »

Ostatnio sporo się dzieje w Klanie, śmierć Doroty, która co nieco wstrząsnęła rodziną, wojna między szaloną Gabi, a Pauliną o Jacka i możliwość kontaktu z Agatką, napad na Ramonę, która ledwo przeżyła, ale wraca z nowym wątkiem, udaremnienie śmierci nowego sąsiada na Sadybie przez Dominikę, która uratowała mu życie, zapewne szykuje się romans z starszym gościem, w tle jego tragedia sprzed lat. Ponadto Bożenka zatrudniła się w Elmedzie, Barbara ma oko na nowy męski nabytek, który już sprowadziła do swojej kliniki, pies Koziełłów zginął pod kołami samochodu i Ania obwiniała Tadeusza o przyczynienie się do tego, Ola i Aga w zaawansowanych ciążach zmagają się z humorami i swoimi rodzinami, Daniel pisze książkę o Dorocie i dowiedział się prawdy o Monice i jej relacji z siostrą.
Ostatnio zmieniony 2019-01-08, 23:23 przez paw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Są gdzieś te sceny jak rodzina dowiedziała się o śmierci Doroty? Jak ogólnie to wyjaśniono? Kurde, zaraz będzie jak z Forresterami, że Lubiczów będzie mało w tym serialu, już tyle osób z rodziny wymarło ::kwasny::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

W nowych odcinkach "Klanu" zmartwychwstanie! :shock:

Powróci... Andrzej Marczyński (Wojciech Wysocki), były wspólnik Pawła i były mąż Alicji. Wszyscy myśleli, że zginął on w wypadku samochodowym, a teraz okaże się, że niczym Macy z Mody w ostatniej chwili wybiegł z auta :lol: Oczywiście nadal będzie szują i będzie knuł przeciwko Alicji i będzie od niej wyciągał kasę by ją zniszczyć ::chytry:: To też powrót Marii Winiarskiej do "Klanu", bo przez ostatnie lata jej nie było.

Poza tym skandal, że ciągle w "Klanie" ciocia Stasia żyje i nie zrobiono pożegnania godnego tej bohaterki, mimo że aktorka nie żyje od 12 sierpnia 2018 roku. ::kwasny:: Postać wyparowała jakby nigdy jej nie było. ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Smutna informacja. Dziś zmarł Krzysztof Kalczyński, odtwórca roli Edwarda Tyczyńskiego w "Klanie": https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/k ... kalczynska .
Topol
Administrator

Post autor: Topol »

Ostatnio w "Klanie" sporo się dzieje. Lutka z Krzysztofem wprowadzili się na Sadybę z powodu remontu, Witold współpracuje z Milecką i powrót Marczyńskiego. Jest to trochę sztywnie zrobione - za szybko toczy się jego wątek. Zaproponował Alicji, by wziąć kredyt pod zastaw mieszkania, a była żona jak zwykle mu ulega. :roll: Także wątek z Rafalskim i tą jego pacjentką nie był zbyt interesujący. Nie mniej jednak to dopiero początek sezonu, także wiele się może zdarzyć.
Awatar użytkownika
B@r

Tomasz Stockinger trafił do szpitala. Produkcja wydała oświadczenie, że w w związku z tym doktor Lubicz zniknie na jakiś czas z serialu. Grana przez niego postać nagle wyjedzie zagranicę, jak niegdyś jego zmarła serialowa żona.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r

Nikt już Błożesz Ty mój nie ogląda „Klanu”? Wkrótce z serialu ze względu na prywatną śmierć męża, zniknie też Małgorzata Ostrowska-Królikowska, czyli Grażynka. :(

Nie zdziwię się jak wyjedzie zagranicę, opiekować się Pawłem.
Dawidek
Administrator

Nie oglądam, ale decyzja aktorki nie jest dla mnie zaskoczeniem. Z tego co czytałem na kilku stronach, oni byli kochającą się parą i na pewno śmierć Rafała była dla Małgorzaty wielkim wstrząsem. Podejrzewam, że za jakiś cas ona wróci do grania w "Klanie".
Awatar użytkownika
B@r

Co nas czeka w najbliższym czasie... :lol:

W premierowych odcinkach "Klanu" Jerzy Chojnicki (Andrzej Grabarczyk) - ku wielkiemu zmartwieniu Elżbiety (Barbara Bursztynowicz) - wyląduje w szpitalu z poważną kontuzją kolana. Okaże się, że za jakiś czas będzie potrzebował endoprotezy. Paweł Lubicz (Tomasz Stockinger) wyjedzie do kliniki w Szwajcarii, by wziąć udział w eksperymentalnym programie leczenia białaczki. Miłosz Kazuń (Konrad Darocha) padnie ofiarą podłego oskarżenia o zdradę małżeńską.
Czy Bożenka (Agnieszka Kaczorowska), jego druga połowa, uwierzy w insynuacje telewizyjnej dziennikarki Marty Orłowskiej (Edyta Herbuś)? I co tak naprawdę wydarzy się między młodym Kazuniem a początkującą gwiazdką Weroniką (Weronika Walenciak) w Mediolanie? Dość powiedzieć, że Bolek (Krzysztof Janczar) zdecyduje się przeprowadzić męską rozmowę z dorosłym synem na temat wierności i zdrad. Wszak ma przecież na tym polu bogate doświadczenia.

Z kolei między Borysem Ostrowskim (Bartosz Waga) a jego macochą Emilią (Kinga Krasuska) dojdzie do walki o spadek po Macieju (Mariusz Daszczyński). Marek Szandota (Marcin Kaleta), nowy partner Czesi Kot-Kurzawskiej (Anna Powierza), pokaże swoją prawdziwą twarz. Twarz despoty i furiata... To tylko namiastka tego, co tej wiosny czeka wiernych fanów sagi rodu Lubiczów.

Źródło: https://media2.pl/media/160357-Przeciwn ... -Klan.html
Dawidek pisze:Z tego co czytałem na kilku stronach, oni byli kochającą się parą i na pewno śmierć Rafała była dla Małgorzaty wielkim wstrząsem. Podejrzewam, że za jakiś cas ona wróci do grania w "Klanie".
Rafał Królikowski żyje... :shock:
Ostatnio zmieniony 2020-03-05, 20:35 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

B@r pisze:Co nas czeka w najbliższym czasie... :lol:

W premierowych odcinkach "Klanu" Jerzy Chojnicki (Andrzej Grabarczyk) - ku wielkiemu zmartwieniu Elżbiety (Barbara Bursztynowicz) - wyląduje w szpitalu z poważną kontuzją kolana. Okaże się, że za jakiś czas będzie potrzebował endoprotezy. Paweł Lubicz (Tomasz Stockinger) wyjedzie do kliniki w Szwajcarii, by wziąć udział w eksperymentalnym programie leczenia białaczki. Miłosz Kazuń (Konrad Darocha) padnie ofiarą podłego oskarżenia o zdradę małżeńską.
Czy Bożenka (Agnieszka Kaczorowska), jego druga połowa, uwierzy w insynuacje telewizyjnej dziennikarki Marty Orłowskiej (Edyta Herbuś)? I co tak naprawdę wydarzy się między młodym Kazuniem a początkującą gwiazdką Weroniką (Weronika Walenciak) w Mediolanie? Dość powiedzieć, że Bolek (Krzysztof Janczar) zdecyduje się przeprowadzić męską rozmowę z dorosłym synem na temat wierności i zdrad. Wszak ma przecież na tym polu bogate doświadczenia.

Z kolei między Borysem Ostrowskim (Bartosz Waga) a jego macochą Emilią (Kinga Krasuska) dojdzie do walki o spadek po Macieju (Mariusz Daszczyński). Marek Szandota (Marcin Kaleta), nowy partner Czesi Kot-Kurzawskiej (Anna Powierza), pokaże swoją prawdziwą twarz. Twarz despoty i furiata... To tylko namiastka tego, co tej wiosny czeka wiernych fanów sagi rodu Lubiczów.

Czyli nudy. Nie wiedziałem, że Edyta Herbuś wciąż gra w "Klanie".

Monika ma jakiś wątek obecnie?
Ostatnio zmieniony 2020-03-05, 20:36 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

B@r pisze:
Dawidek pisze:Z tego co czytałem na kilku stronach, oni byli kochającą się parą i na pewno śmierć Rafała była dla Małgorzaty wielkim wstrząsem. Podejrzewam, że za jakiś cas ona wróci do grania w "Klanie".
Rafał Królikowski żyje... :shock:

Przepraszam, pomyliły mi się imiona. Chodziło oczywiście o Pawła Królikowskiego. Ogólnie, mylą mi się imiona obu braci.
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Ostatnio oglądam "Złotopolskich" i "Plebanię" na Stopklatce rano i byłem pewny na 100%, że w programie w telewizorze widziałem tam też Klan odc. 1 i miałem włączyć, ale z tego co widzę teraz, to chyba tylko mi się to śniło :P
ODPOWIEDZ