Plebania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
sharkinator

Post autor: sharkinator »

No i za dużo się nie naoglądałem, obejrzałem kilkanaście odcinków i konto wrzucającego zostało już zablokowane z powodu naruszenia praw autorskich.
Elmoo

Post autor: Elmoo »

http://www.filmweb.pl/ranking/role/seri ... le#rank_11
Janusz Tracz jest na 11 miejscu w rankingu aktorów serialowych na filmwebie. Pokonał między innymi Madsa Mikkelsena (Hannibala), Iana Somerhaldera czy też Evana Petersa. Popularność aktora/postaci wzrosła ostatnio głównie za sprawą scen wstawianych na YT z genialnymi dialogami i sytuacjami przedstawiającymi Tracza jako chama i sukinsyna. Powiem szczerze, że sam zacząłem ostatnio przypominać sobie te sceny. W niektórych momentach zwijam się ze śmiechu. ;)
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

W pełni zasłużona pozycja! Tracz w jego wykonaniu był rewelacyjny. Czuję się staro, bo uwielbiałem go, zanim stało się to modne :mrgreen:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mareczek pisze:Czuję się staro, bo uwielbiałem go, zanim stało się to modne
Ja również. :mrgreen: Janusz Tracz to jedna z najlepszych postaci w historii polskich soapek i ogólnie seriali. Bardzo żałuję, że "Plebania" nie jest już emitowana. Pewną jej namiastkę stanowi obecność Proboszcza (to właściwie ta sama postać) w Wadlewie, w "Pierwszej Miłości". :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Chmurka

Post autor: Chmurka »

Od 7 stycznia w godzinach porannych (niestety zmiennych, ale w okolicach 7.10 i 7.40), Stopklatka TV emituje po dwa odcinki "Plebanii" od początku.
sharkinator

Na YT można oglądać od pierwszego odcinka + wszystkie sceny z Januszem Traczem, ja kończę wlaśnie ostatni sezon :mrgreen:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Swego czasu było tu troschę fanów tego serialu, więc może jeszcze kogoś zainteresuje ta wiadomość.

Już jutro, tj. 5.10. o godz.21:55 niespodziewanie w "Magazynie Ekspresu Reporterów" pojawi się materiał o "Plebanii". W reklamie, która śmiga na TVP1, pojawia się jakaś pani (reporterka?) przed tytułową plebanią w Tulczynie, Tracz, kościelny Zbyszek i scena z pierwszego odcinka, jak Tracz pobił się z księdzem Adamem w gospodzie. :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

To fajnie, że robią taki materiał o tym świetnym serialu. Dzięki za te screeny, B@r. :)

Szkoda, że pewnie nie ma szans na kontynuację serialu. Aktor grający Proboszcza Antoniego raczej nie chciałby występować w TVP, a znowu babcia Józia nie żyje... No chyba że kontynuować to np. z księdzem Adamem jako nowym proboszczem w Tulczynie/Hrubielowie i inną gospodynią.
Ostatnio zmieniony 2021-10-04, 20:57 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 2 razy.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
sharkinator

Kontynuacja nie ma już teraz sensu, ostatnie dwa lata serialu już były wyraźnie słabsze. Jeszcze lata temu były plotki o powrocie, ale niestety na tym się skończyło. Żaden inny serial nie miał takiego klimatu. Jak się obejrzy dziś tamte odcinki to bardzo widać jak przez te kilkanaście lat zmieniła się polska wieś, już nie ma takiej biedy jak kiedyś. Z ekranu biła wtedy dziwna melancholia, serial bardzo wciągał, czasem śmieszył, czasem wzruszał. Nawet te odcinki o niczym - typu babcia Józia gotująca obiad miały to coś, co sprawiało, że żyło się losami bohaterów. Do tego świetna czołówka i kultowa wciąż postać Janusza Tracza sprawiły, że Plebania na zawsze pozostanie mi bardzo bliska.
Awatar użytkownika
DeaconFan

To można byłoby chociaż zrobić epilog w postaci filmu telewizyjnego. Serial urwano bez zamknięcia wątków, zresztą tak samo jak "Złotopolskich"...
Ostatnio zmieniony 2021-10-05, 21:58 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dobra wiadomość dla fanów tego serialu. VOD TVP kilka dni temu wzięło się za rekonstrukcję cyfrową "Plebanii" i wrzucają codziennie pierwsze odcinki, których nigdy legalnie u nich nie można było obejrzeć. Na chwilę obecną są już te 1-90 https://vod.tvp.pl/seriale,18/plebania-odcinki,279302

Ktoś będzie oglądać? Jakość jest super. :) Co śmieszniejsze, lepsza niż w powtórkach na TVP3 czy Stopklatce.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ