Bieżące odcinki "Mody na sukces"
-
Martin Rode
Wątek z Mayą oczywiście szokujący, ale no właśnie - warto się zastanowić nad tym, jak może zostać poprowadzony dalej w epoce wszechobecnej poprawności politycznej.

Zgadzam się z Bartkiem - wątek z Brooke nudny, w ogóle się nie rozwija. Tyle dobrego, że chociaż jest teraz w serialu sporo Deacona.
Przenoszenie się do kuchni na jedną scenę to widocznie byłby już zbyt duży wysiłek dla ekipy realizacyjnej, która chciała koniecznie zwrócić uwagę widzów na ten moment. A pamiętacie, jak swego czasu Taylor miał w salonie domu w Bel Air zlew?Bartek pisze:Brooke nie ma kuchni/toalety ?
Zgadzam się z Bartkiem - wątek z Brooke nudny, w ogóle się nie rozwija. Tyle dobrego, że chociaż jest teraz w serialu sporo Deacona.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
Martin Rode
Ich wątek został w sposób żenujący zakończony, jeśli można tak powiedzieć. W ciągu dwóch odcinków, Jackie i Owen pogodzili się i w zamyśle - żyją długo i szczęśliwie. Czasem Eric lub Bridget wspominają o tym, że mieszkają w Nowym Jorku i pomagają w wychowywaniu małego Logana - to syn Bridget i Owena. Natomiast Nick po prostu wszedł na piętro i już nigdy więcej go nie widzieliśmy, ani nawet nie usłyszeliśmy o nimBartek pisze:Teraz mi tak przyszło do głowy. Gdzie są Dominick i Jacky ?
-
Dawidek
- Administrator
Dzisiejszy odcinek sporo wyjaśnił. Maya przeszła sporo operacji, które upodobniły ja do kobiety.Bartek pisze: Ja nie wiedzę akurat w niej faceta, ale może ja się nie znam.
Moim zdaniem, trochę to uproszczenie. Pod koniec odcinka Maya przyznała się, że przeszła operację zmiany płci, więc Rick nie miał tutaj możliwości, by poznać, że sypia z facetem.Bartek pisze:Rick sypia z facetem.
To jest trudna sprawa. Osoby takie czują psychicznie, że są nie w swoim ciele i pragną zmiany. Moim zdaniem, należy takim osobom pomóc, ale operacyjna zmiana płci powinna byc ostatecznością.Bartek pisze:A co Wy myślicie w ogóle o osobach, które zmieniły płeć?
Popieram większośc postulatów środowisk LGBTQA, ale jestem niechętny poprawności politycznej, bo ona zawęża pole do dyskusji, a pewne środowiska chciałyby, by o pewnych rzeczach się nie mówiło. Poprawność polityczna działa na wiellu płaszczyznach i nie dotyczy tylko spraw mniejszości seksualnych.Bartek pisze:Dokładnie - zgadzam się z w/w odnośnie do poprawności politycznej. Opera mydlana nie jest od tego.
Teraz w tym domu mieszkają Katie i Bill. Czy tam w salonie nadal jest zlew? Coś mi świta, że coś tam kiedyś było. Teraz tej części salonu nie pokazują, bo by pokazano.DeaconFan pisze:Przenoszenie się do kuchni na jedną scenę to widocznie byłby już zbyt duży wysiłek dla ekipy realizacyjnej, która chciała koniecznie zwrócić uwagę widzów na ten moment. A pamiętacie, jak swego czasu Taylor miał w salonie domu w Bel Air zlew?
Nie do końca. Maya zawsze wydawała mi się mało kobieca i zonk - okazało się, że wcześniej była facetem. Co jak co, ale świetnie dobrano aktorkę.Dawidek pisze:Maya przeszła sporo operacji, które upodobniły ja do kobiety.
Miał prawo jednak wiedzieć, że sypia z facetem, który stał się kobietą. To przykre, że został pozbawiony tego prawa. Zapewne większość mężczyzn wolałaby wiedzieć, z czym ma do czynienia.Dawidek pisze:Moim zdaniem, trochę to uproszczenie. Pod koniec odcinka Maya przyznała się, że przeszła operację zmiany płci, więc Rick nie miał tutaj możliwości, by poznać, że sypia z facetem.
Właśnie sobie sprawdziłem, od czego jest to Q i A. Już z tym nie nadążam, jeszcze niedawno było LGBTDawidek pisze:Popieram większość postulatów środowisk LGBTQA, ale jestem niechętny poprawności politycznej, bo ona zawęża pole do dyskusji, a pewne środowiska chciałyby, by o pewnych rzeczach się nie mówiło. Poprawność polityczna działa na wiellu płaszczyznach i nie dotyczy tylko spraw mniejszości seksualnych.
Ostatnio zmieniony 2019-01-09, 22:55 przez nołbady, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Martin Rode
Prawda, ostatni odcinek wiele wyjaśnił. Gratulacje dla lekarzy, którzy jej w tym pomogli - dla mnie jest ona kobieca. Nawet mi jej trochę szkoda.
Denerwuje mnie natomiast Katie. Klepie coś tam o zaufaniu, ostrożności i - skrótowo rzecz ujmując - o tym, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, a sama, jak wnioskuję po Waszych postach i wypowiedziach postaci, ponownie wychodzi za Billa lub nawet już wyszła.
Oglądając sceny z nią i Rickiem miałem ochotę jest strzelić w głupi pysk, że aż by przeleciała tam przez biurko. Rick dobrze jej tam parę razy przygadał.
Niech spada umoralniać męża lub psa/kota - o ile ma. Ciotka klotka.
Brooke/Deacon/Quinn - nudy

Nołbady - czuje, że myślimy dokładnie tak samo:)
Denerwuje mnie natomiast Katie. Klepie coś tam o zaufaniu, ostrożności i - skrótowo rzecz ujmując - o tym, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, a sama, jak wnioskuję po Waszych postach i wypowiedziach postaci, ponownie wychodzi za Billa lub nawet już wyszła.
Oglądając sceny z nią i Rickiem miałem ochotę jest strzelić w głupi pysk, że aż by przeleciała tam przez biurko. Rick dobrze jej tam parę razy przygadał.
Niech spada umoralniać męża lub psa/kota - o ile ma. Ciotka klotka.
Brooke/Deacon/Quinn - nudy
Nołbady - czuje, że myślimy dokładnie tak samo:)
Ostatnio zmieniony 2019-01-09, 22:36 przez Martin Rode, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dawidek
- Administrator
Zgadzam się, Rick powinien znacznie wcześniej poznać prawd3 o tak istotnym szczególe, jak zmiana płci. Teraz Maya jest w gorszej sytuacji, bo nie wiadomo, jak on zareaguje na tę rewelację. Widzę też, że Mayi nie było łatwo zmierzyć się z tym, co przeszła, także ze względów rodzinnych. Ona musiała mieć tego świadomość, podejmując decyzje o zmianie płci.nołbady pisze:Miał prawo jednak wiedzieć, że sypia z facetem, który stał się kobietą. To przykre, że został pozbawiony tego prawa. Zapewne większość mężczyzn wolałaby wiedzieć, z czym ma do czynienia.Dawidek pisze:Moim zdaniem, trochę to uproszczenie. Pod koniec odcinka Maya przyznała się, że przeszła operację zmiany płci, więc Rick nie miał tutaj możliwości, by poznać, że sypia z facetem.
Nie zmienia to jednak faktu, że lekarze odwalili tu kawał dobrej roboty, podejmując się tak trudnego zabiegu.
Nołbady, przepraszam Cię za stworzone prze ze mnie zamieszanie. Zamiast Cię zacytować, to edytowałem Twój post.
-
Martin Rode
Muszę trochę ponarzekać:
- co za tępe dialogi Rick/Maya/Nicole. Nagle, jak powstała tajemnica, to Rick mówi, ze kocha w w niej jej kobiecość, szczerość. Reszta [postaci też nagle zastanawia się, co mogłoby ich rozdzielić.
- Liam, kim on jest, że wbija sobie na zebrania FC, wtrąca i gada głupoty strzelając głupie miny jak pajac.
Na plus sceny Bill/Ridge. Ładnie pyknęli se piweczko.
- co za tępe dialogi Rick/Maya/Nicole. Nagle, jak powstała tajemnica, to Rick mówi, ze kocha w w niej jej kobiecość, szczerość. Reszta [postaci też nagle zastanawia się, co mogłoby ich rozdzielić.
- Liam, kim on jest, że wbija sobie na zebrania FC, wtrąca i gada głupoty strzelając głupie miny jak pajac.
Na plus sceny Bill/Ridge. Ładnie pyknęli se piweczko.
-
Martin Rode
Na przykład stąd: https://www.imdb.com/title/tt0092325/episodes?year=2015Bartek pisze:Mam pytanko:) Skąd wiecie w jakim dniu dany odcinek był wyemitowany w USA?
Uwaga: Link zawiera treści spoilerowe w języku angielskim.
Ostatnio zmieniony 2019-01-13, 22:06 przez Hedge, łącznie zmieniany 1 raz.
Widać, że ominąłeś (i tym lepiej dla Ciebie) odcinki z 2012 roku. Otóż, Liam jest pępkiem świata i najważniejszą męską postacią w tym serialu, więc nikogo nie powinno dziwić, że pojawia się nawet w scenach, w których teoretycznie nie powinno go być. Podobnie jest z Katie, na którą po prostu nie mogę patrzeć. Ale niestety... aktorzy grający te irytujące postacie to ulubieńcy Bella, dlatego są zawsze i wszędzieBartek pisze:Liam, kim on jest, że wbija sobie na zebrania FC, wtrąca i gada głupoty strzelając głupie miny jak pajac
Jeśli chodzi o dialogi i to nagłe podkreślanie przez Ricka walorów Mai, to też mnie rażą. Ale nie jest to nic nowego, w operach mydlanych zawsze tak jest, dlatego nie jestem specjalnie zdziwiony. Do dziś pamiętam, jak w 2002 albo 2003, przy okazji nieoczekiwanego powrotu Sheili, nagle Sally zaczęła dyskutować z Darlą, jak to była kiedyś taka Sheila, która wyrządziła tyle zła rodzinie Forresterów
Sekret Mayi rzeczywiście okazał się szokującym. Myślę, że Nicole będzie to wykorzystywała do osiągnięcia korzyści materialnych od siostry, ale pewnie jak to w Modzie, prawda wkrótce wyjdzie na jaw, i tak jak ktoś pisał, Rick zapewne dowie się ostatni - ale dobrze mu tak
Swoim zachowaniem wobec wszystkich zasłużył sobie na to, podobnie jak Maya, która powinna być wywalona z domu Forresterów i z firmy.
Oby Nicole miała różne wyszukane zachcianki, a Maya wtedy będzie musiała je spełniać.
Wątek Brooke/Deacon/Quinn faktycznie trochę się zamulił, ale może jeszcze to nadrobią. W końcu Brooke mówiła Katie, że zrobi wszystko żeby nie doszło do ślubu.
Wątek Brooke/Deacon/Quinn faktycznie trochę się zamulił, ale może jeszcze to nadrobią. W końcu Brooke mówiła Katie, że zrobi wszystko żeby nie doszło do ślubu.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
- bosskicinu
No i nareszcie u nas nastały te odcinki, kiedy poznaliśmy tą szokującą tajemnicę Mayi
.
Wątek z pewnością jeden z najbardziej kontrowersyjnych jakie mieliśmy. Postać Nicole bardzo na plus, wprowadziła wielkie zamieszanie w życiu starszej siostry/brata, której się wydawało że ma wszystko poukładane mieszkając z Rickiem w wielkiej rezydencji Forresterów. Sekret zapewne wkrótce wyda się i też czekam aż Nicole będzie stawiać swoje żądania, które Maya musiałaby spełniać.
Jeśli chodzi o wątek alkoholowy Brooke to jakoś tak faktycznie przymulił. Ja tam czekam na jakiś bardziej groźny konflikt Logan vs Quinn jeśli faktycznie ta pierwsza nie zamierza dopuścić do ślubu Fuller z Deaconem.
Wątek z pewnością jeden z najbardziej kontrowersyjnych jakie mieliśmy. Postać Nicole bardzo na plus, wprowadziła wielkie zamieszanie w życiu starszej siostry/brata, której się wydawało że ma wszystko poukładane mieszkając z Rickiem w wielkiej rezydencji Forresterów. Sekret zapewne wkrótce wyda się i też czekam aż Nicole będzie stawiać swoje żądania, które Maya musiałaby spełniać.
Jeśli chodzi o wątek alkoholowy Brooke to jakoś tak faktycznie przymulił. Ja tam czekam na jakiś bardziej groźny konflikt Logan vs Quinn jeśli faktycznie ta pierwsza nie zamierza dopuścić do ślubu Fuller z Deaconem.