Big Brother

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
gzymi

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gzymi »

Tak więc nasze typy się sprawdziły i program BB wygrała Madzia. Kolejne miejsca odpowiednio zajęli Bartek, Igor i Radek. :)
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Utworzyłem nowy wątek poświęcony programowi "Big Brother", którego druga edycja zacznie się w najbliższy piątek, 13 września. Z przyczyn technicznych, musiałem usunąć dwa posty - B@ra i gzymiego. Zostały one zachowanie w postaci cytatów w kolejnym poście napisanym po wpisie autora. Temat ten rokuje na przyszłość, może być spora dyskusja na temat uczestników domu Wielkiego Brata. I to był powód założenia nowego wątku. Mamy - co prawda - wątek poświęcony programom typu "reality show", ale dopiero w przyszłości nowy wątek zostanie włączony do ogólniejszego tematu.

Potwierdzenie daty nowego sezonu: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/b ... ta-gorniak .

Zmiana prowadzącej "Big Brother": https://dziendobry.tvn.pl/a/nowa-edycja ... drzewiecka .
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Jedna z tych trzech osób będzie nowym uczestnikiem. Ruszyło głosowanie – https://dziendobry.tvn.pl/a/wybierz-ucz ... g-brothera
Byli w weekend w DDTVN.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Widać, że produkcja wyciągnęła wnioski z poprzedniej edycji, gdzie w pierwszych odcinkach prawie nic się nie działo. Tu od pierwszych minut mają zadanie za zadaniem, a uczestnicy dzięki temu bardziej wyluzowani. Przez te zadania sprawiają już wrażenie jakby byli paczką już od dawna. Strasznie irytuje mnie Karolina, co uznała się za najładniejszą.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jak wam się podoba nowa edycja?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Artur
x 21

Post autor: Artur »

Wkurza mnie ten mitoman w podtaci Jezusa. Ma ciekawą biografię aktorską, dużo odbył podrózy a i tak wymyśla niestworzone rzeczy. Bohaterowie Mody na sukces przez 30 lat nie przeżyli tyle dramatów co on.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Post autor: PetroPython »

Oglądam i myślę, że twórcy za bardzo nawymyślali z doborem uczestników, multum narodowości, ale ogólnie ok, postacie są barwne, najbardziej rządziły się i wkurzały bliźniaczki, dobrze, że jedna już wyszła. Rzeczywiście historie Kamila są nie do uwierzenia, ogólnie na plus, choć po jednej edycji trochę się znudziło, oglądalność chyba jest też mniejsza niż w tamtym sezonie
Awatar użytkownika
BeLieF
x 84

Post autor: BeLieF »

Nie żyje Janusz Dzięcioł, zwycięzca pierwszej polskiej edycji Big Brothera.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/201 ... ref=slider
Dawidek
Administrator
x 85

Smutna informacja. Doskonale pamiętam jego triumf w 2001 roku. Nie był on moim faworytem (była nią Manuela), ale dało się go lubić. Wydaje się, że sukces w programie ułatwił mu polityczną karierę. Szkoda. Ciekawe, czy i jak go wspomną w samym programie.

Co ciekawe, o jego śmierci wspominało dziś sporo mediów. Mówiono o tym nawet w Polskim Radiu czy Radiu Katowice, czego się nie spodziewałem.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Ah... Jak wczoraj pokazali migawkę na TVN7 jego to pomyślałem, że to może zapowiedź jego wejścia do Domu Wielkiego Brata na chwilę a to chodziło o to... Chyba nawet były na szaro rzeczywiście te sceny z BB
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Nowa edycja BB mimo fajnego startu, jest tragiczna, nie tylko jeśli chodzi o poziom, ale i oglądalność. Następnej nie będzie, a w miejsce tego programu wiosną na TVN7 wejdzie jakaś zgapka z "Love Island" Polsatu. :lol: ::plask wczolo: Dom B&B jest wystawiony na sprzedaż. :lol:
cmk
x 12

Post autor: cmk »

Zgadzam się z B@r! Wiosenną edycję oglądałem z zaciekawieniem, ponieważ interesowało mnie jak będzie wyglądała realizacja formatu powracającego do polskiej TV po wielu latach. Przy okazji doszedłem do wniosku, że to reality-show faktycznie jest w stanie pokazać jakiś wycinek zmian, które zaszły w naszym społeczeństwie w ostatnich dwóch dekadach, co wielokrotnie moja ulubienica Gosia Ohme wspominała.

Młodzi instagramowicze pierwszej edycji mieli pewien "wdzięk". Obecnej ekipie chyba go zabrakło... Ostatecznie zaprzestałem oglądania gdzieś w październiku. Zniechęcająca była ilość momentów "negatywnych", t.j. kłótni, spin, zadań które prowokowały do konfliktów. Zabrakło pozytywnych bohaterów, których chce się oglądać.
Nie dziwię się, że nie będzie kolejnej edycji.

TVN7 mógłby zainwestować w wiecie co --- B&B zamiast BB :)))
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

B@r pisze: Dom B&B jest wystawiony na sprzedaż.
Madzia będzie smutna, chyba że kupi bo tak kocha ten dom :lol:
Zgadzam się, że ta edycja nowa "BB" to aż boli patrzeć, źle dobrani ludzie, za dużo fałszu, gry, rażącego słownictwa i niesmacznych zagrywek produkcji aby grać na tanich emocjach.
Ten Kamil to jakiś koszmar, gra, obraża, kłamie, manipuluje, nie kryje się nawet, wygląda jak lump, ewidentnie jakieś grono na niego głosuje i ktoś taki ma wygrać? To ja już wolę mało barwną Martynę...a Wiktor to też taki lis, cwaniaczek przekombinowany. Jak dla mnie dość ciekawi byli w tej edycji Łukasz, bliźniaczki, Karolina, trochę Malwina i Natalia zwana Natan, która powinna wygrać za swoją szczerość. Ja wiem, że ten program to gra, ale nie powinien wygrać ktoś kto jest krętaczem, zawsze wygrywali właśnie Ci szczerzy więc już lepiej aby tę edycję zakończyć z godnością i oddać głos na Martynę...
BeLieF pisze:Nie żyje Janusz Dzięcioł, zwycięzca pierwszej polskiej edycji Big Brothera.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/201 ... ref=slider
Nigdy nie byłem jego fanem, ale to straszne jak nagle zginął w taki sposób. :( Żal mi go.
Ostatnio zmieniony 2019-12-13, 22:56 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator
x 85

Nie oglądałem tego programu, planowałem obejrzeć sobie tylko finał, który ponoć będzie w najbliższą niedzielę. Najprawdopodobniej zrezygnuję, są ciekawsze rzeczy do roboty. Tak jak cmk, trochę tez podpatrywałem z ciekawości, jak program będzie wyglądał po tych ponad 10 latach. Zaspokoiłem swoją ciekawość i to mi wystarczy.
cmk pisze:TVN7 mógłby zainwestować w wiecie co --- B&B zamiast BB :)))
Fajnie by było, chociaż przyzwyczaiłem się do player.pl . Taki już trend mamy, że treści telewizyjne ogląda się w serwisach streamingowych, tak samo jest z "Big Brotherem", który można było oglądać na okrągło w płatnym pakiecie playera. Coś mi majaczy w pamięci, że podczas pierwszych edycji "BB" istniał dodatkowo płatny kanał telewizyjny, emitujący na okrągło to, co dzieje się w domu Wielkiego Brata.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Zgadzam się kompletnie, że Martyna jako jedyna zasługuje już w tym momencie na tą wygraną, Wiktor jest dokładnie jak mówisz Adex, lis cwany, a Kamil przyznał się, że pozbył się każdego, kogo chciał i ustawił się z Ewką, żeby weszła i jeszcze mu splendoru dodała, mało, próbował oszukać wariograf i tutaj to wyszło właśnie, paskudny dziad :evil: Martyna jest jedyną szczerą osobą i naturalną, niech wygra, ma prawo do tego :!: Nie zgadzam się trochę jednak z mówieniem, że źle dobrani ludzie. A w wiosennej edycji to byli jakoś super lepsi?? I w ogóle dlaczego dali Łukasza, który był znany z tych szitowych produkcji TVNu jak "19+" i inne, to było już samo w sobie dla mnie mega żenujące :roll: i owszem poza fajną i barwną Madzią, plus może jeszcze hmmm nie wiem kim w sumie, były tam same takie gwiazdki, zero tej naturalności znanej z pierwszej edycji z początku stulecia. Radek był równie dla mnie fałszywy co obecny Wiktor, Iza nie była sympatyczna, tutaj Sara jakoś była lepsza wg mnie, i co tam jeszcze homofob i świr Maciek, a potem gada że ma wielu przyjaciół gejów, haha obraza inteligencji widza to się nazywa, no kto tam taki lepszy był niż w tej edycji :roll: Juszes - w miarę ok, a teraz to nawet ta nowa Sanderka wyglądała na miłą, sympatyczną, a tu jednak nagle wyrachowana i tak to psiapsiółka z Martyną najlepsza, w momencie kiedy wyleciała, kibicuje żeby wygrał Wiktor ::plask wczolo: Bartek był ok - to za byle co go wywalili.... Może to jest tak, że musi być na siłę ta chamówa i inaczej TVN sobie nie życzy, reszta jak bez wyrazu i nudna to wypad poza LGBT+ i jakimiś słodziaczkami jak Madzia których z kolei faworyzują. Też zgadzam się, że Natanka była ok, za szybko wyleciała, podobnie jak Łukasz. Anka lisica ukraińska powinna była wylecieć tygodnie temu kiedy wszystko jednoznacznie wskazywało na wypad nagle ją ocalono - pytanie kto, widzowie czy sam TVN :| Mateusz tragiczny pajac, Dawid minimalnie lepszy. Oglądałem wszystkie odcinki tej edycji jak i pierwszej i owszem więcej było tej chamówy, ale z ubiegłej edycji na palcach jednej ręki mogę, albo z trudem mogę wymienić osoby które były jakoś sympatyczne bądź pozytywnie ciekawe. Ewa Kępys na początku wyglądała na wrażliwą i spoko a potem jakoś nienaturalnie zaczęła się zachowywać i też jakaś krętaczka, "Kleszczysław" porażka, Malwina w miarę ok. Najlepsze jest to, że Kamil to świetny aktor i sam dałem się nabrać na to jaki to on jest poszkodowany i hejtowany, a sam robił wszystko tak, żeby sprowokować na siebie ten hejt i współczucie widzów i przepychanie go z nominacji na nominację, po czym z uśmiechem na ustach wyglądać jak niewiniątko. Dałem się nabrać, jeśli wygra to porażka choć sam mu kibicowałem do momentu poddania go wariografem :roll: Wiktor - co do niego to sam nie wiem kto jest brzydszy on czy ta jego dziewczyna hmm Ale jaki wygląd, takie i wnętrze. Dobrze, że nie będzie w sumie nowej edycji, już na początku tej oglądalność była licha, ale szkoda z drugiej strony, że zastąpi ten program jeszcze pewnie większy kicz "Paradise Island". Najlepsze, jak te stacje się ścigają ze sobą, bo mi to wyglądało tak, że ten Polsatowski jakiś tam "Island" to była odpowiedź stacji na "Big Brother", teraz TVN odpowiada Polsatowi już w zasadzie kalką tamtego "programu" ::ysz:: Tak w ogóle, to kto wie czy gdyby Daniel nie zdecydował się opuścić programu to czy by nie rywalizował z Madzią o finał, ale widać zobaczył jaki to szajs i się wypisał. Istnieją głosy że to wszystko reżyserka zarówno ta jak i poprzednia edycja. Faktycznie, zero jakiejś autentyczności w tych ludziach. Telewizja owszem ewoluowała, ale czy aby na pewno w dobrą stronę... ? Czasy też się zmieniły.

Admin: poprawiono literówki i interpunkcję.
Ostatnio zmieniony 2019-12-14, 23:30 przez PetroPython, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ