Post autor: Bert2021 »

B@r pisze:TVP pod niebiosy wychwala PiS, a TVN PO. Jedno i drugie jest dla mnie odrażające, bo to nachalna agitacja i propaganda.

Najbardziej neutralny i najmniej kontrowersyjny stara się być serwis informacyjny Polsatu. Zauważcie, że w całej medialnej przepychance to jest tylko narracja TVP vs TVN. Polsat jest w tym taką Szwajcarią i wizerunkowo wychodzi na tym najlepiej.
Nie wiem na jakiej planecie żyjesz, ale jeśli stawiasz znak równości między TVP a TVN to chyba nie jest z Tobą dobrze.

TVN przez wiele lat był telewizją mocno prawicową, której też mam wiele do zarzucenia, np. zapraszanie jako "ekspertów" księdza OKO, Janusza Korwina-Mikke, Cejrowskiego i lansowanie ich haniebnych tez oraz ich samych. I obecnie widzę duży progres i to w jakim kierunku poszła stacja. Można je zarzucać w wielu kwestiach stronniczość, ale nie jest to poziom kłamstw szczujni TVP. Litości

Polsat mocno przytulił się w ostatnich latach do partii rządzących. Ostatnio mile zaskakuje, ale to powinna być oczywistość, a nie coś nad czym prawimy zachwyty.

Post autor: Adex-fan Brooke »

Bert2021 pisze:
B@r pisze:TVP pod niebiosy wychwala PiS, a TVN PO. Jedno i drugie jest dla mnie odrażające, bo to nachalna agitacja i propaganda.

Najbardziej neutralny i najmniej kontrowersyjny stara się być serwis informacyjny Polsatu. Zauważcie, że w całej medialnej przepychance to jest tylko narracja TVP vs TVN. Polsat jest w tym taką Szwajcarią i wizerunkowo wychodzi na tym najlepiej.
Nie wiem na jakiej planecie żyjesz, ale jeśli stawiasz znak równości między TVP a TVN to chyba nie jest z Tobą dobrze.

TVN przez wiele lat był telewizją mocno prawicową, której też mam wiele do zarzucenia, np. zapraszanie jako "ekspertów" księdza OKO, Janusza Korwina-Mikke, Cejrowskiego i lansowanie ich haniebnych tez oraz ich samych. I obecnie widzę duży progres i to w jakim kierunku poszła stacja. Można je zarzucać w wielu kwestiach stronniczość, ale nie jest to poziom kłamstw szczujni TVP. Litości

Polsat mocno przytulił się w ostatnich latach do partii rządzących. Ostatnio mile zaskakuje, ale to powinna być oczywistość, a nie coś nad czym prawimy zachwyty.
Zgadzam się, dobrze napisane, aczkolwiek aż mocno prawicowego dawniej TVN bym nie nazwał.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Lol, po co te wycieczki typu: „nie jest z Tobą dobrze”? Idąc takim tokiem myślenia Bert2021 musiałbym napisać, że z tobą nie jest dobrze, skoro pozwalasz sobie na takie wstawki.

Nie postawiłem znaku równości między serwisami info TVP czy TVN. Mówię tylko, że żadna z tych stacji nie jest święta, bo każda z nich ma swoje za uszami i nie jest ok. :lol: Serwisy TVN to mniejsze zło o czym też pisałem, nie oznacza to, że z nimi problemu nie ma żadnego.

Ciekawi mnie czy teraz do „Faktów” wróci Piotr Kraśko, który od czerwca jest na L4, bo jednak jego przekręty z prawem jazdy czy podatkami mocno nadszarpnęły jego wizerunek.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Bert2021, jeszcze jedna wycieczka osobista pod adresem któregokolwiek forumowicza, to będą konsekwencje. Krytyka czyjejś wypowiedzi - jak najbardziej, ale szanujmy naszych rozmówców, nawet jeśli z nimi się nie zgadzamy. Zapraszam do lektury regulaminu forum.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Warto odnotować, że od kilku dni Jacek Kurski nie jest już prezesem TVP.

Mimo to nie spodziewam się wielkiej rewolucji w serwisach info i publicystycznych, które tak wzbudzają emocje.

Ciekawe natomiast jest, że jego następca chce więcej kultury, a mniej disco polo i już zdążył odwołać jeden z koncertów Kurskiego, gdzie miało być dużo disco polo. Ciekawe na ile będzie w tym wytrwały i co wyjdzie w praniu.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: Mariush »

Kurski dorwie się do innego koryta. Świnia zmienia chlew po prostu.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Administrator
Administrator

Mariush, bardzo ostro pojechałeś, Na Twoim miejscu nie użyłbym aż takich dosadnych słów na określenie nielubianej osoby. To aż zakrawa pod hejt. Nie hejtujemy tutaj na forum. Mimo, że sam nie lubię Kurskiego. Zgodnie z regulaminem upominam Cie tutaj w związku z używaniem obraźliwego słownictwa.

Wydaje mi się, że Jacek Kurski dostanie nowe stanowisko. Dziś przeczytałem w serwisie upday na moim telefonie (za Radiem Zet) sugestie, że może zostać ministrem kultury bądź premierem. On jest dobry w marketingowe klocki, więc może zająć się kampanią wyborczą, tym bardziej, że za rok wybierzemy nowych posłów i senatorów i być może samorząd terytorialny. A w 2024 roku jeszcze będą wybory do Parlamentu Europejskiego.

Mateusz Matyszkowicz może wprowadzi jakieś zmiany w TVP, głównie na niwie kulturalnej, zmieni nieco akcenty. Disco polo nie zniknie całkowicie - będzie go mniej (uważam, że ten gatunek muzyczny jest częścią szeroko pojętej kultury i nie powinno się tego typu muzyki całkowicie rugować z telewizji publicznej). Sądzę, że za rządów nowego prezesa w TVP się niewiele zmieni. Będzie trochę mniej agresywnej propagandy - ale tylko trochę.
Administrator
Administrator

Post autor: Topol »

W wieku 94 lat zmarł jeden z najwybitniejszych polskich aktorów Franciszek Pieczka. :(

https://www.onet.pl/film/onetfilm/franc ... m,681c1dfa
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Topol pisze:W wieku 94 lat zmarł jeden z najwybitniejszych polskich aktorów Franciszek Pieczka. :(

https://www.onet.pl/film/onetfilm/franc ... m,681c1dfa
To wpis do tematu o polskich aktorach i aktorkach - viewtopic.php?t=522&start=195
Administrator
Administrator

Tak, ten wpis bardziej pasuje do tematu zaproponowanego przez B@ra, ale skoro już tu jest to niech zostanie, ale jeśli dyskusja o zmarłym aktorze się rozwinie, to posty zostaną przeniesione.

Wielka szkoda aktora, wielkiego zasłużonego dla polskiej kultury. :cry:
Administrator
Administrator

Post autor: Topol »

B@r pisze:To wpis do tematu o polskich aktorach i aktorkach - viewtopic.php?t=522&start=195
Ale ze mnie gapa, nie zauważyłem. Dziękuję za poprawkę. :)
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Niezłą gafę strzeliła Ewa Wachowicz w krótkiej audycji na temat 30-lecia Polsatu. Nazwała "Zbuntowanego anioła" pierwszą operą mydlaną emitowaną na antenie Polsatu. Ta, ze "Zbuntowanego anioła" taka opera mydlana jak z "Klanu" telenowela... :lol:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Elmoo »

Bez przesady, żeby od razu nazywać to gafą, zwyczajnie nie wiedziała tak jak i pewnie 90% innych ludzi nie widzi różnicy w nazywaniu tego telenowelą a operą mydlaną. No chyba że ona prowadziła tę galę i zwyczajnie źle przygotowała się?

Post autor: Artur »

Ale "Zbuntowany Anioł" nie był nawet pierwszą telenowelą latynoamerykańską wyemitowaną przez Polsat. Przed nią była m.in. "Paloma", a z oper mydlanych "The Young and the Restless" oraz "General Hospital". Chyba nawet jakaś brytyjska i australijska była też krótko emitowana.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Chciała się po prostu popisać fajnym wyrażeniem, a może najpierw należałoby sprawdzić? Mogła powiedzieć "serial".
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ