Nie wiem na jakiej planecie żyjesz, ale jeśli stawiasz znak równości między TVP a TVN to chyba nie jest z Tobą dobrze.B@r pisze:TVP pod niebiosy wychwala PiS, a TVN PO. Jedno i drugie jest dla mnie odrażające, bo to nachalna agitacja i propaganda.
Najbardziej neutralny i najmniej kontrowersyjny stara się być serwis informacyjny Polsatu. Zauważcie, że w całej medialnej przepychance to jest tylko narracja TVP vs TVN. Polsat jest w tym taką Szwajcarią i wizerunkowo wychodzi na tym najlepiej.
TVN przez wiele lat był telewizją mocno prawicową, której też mam wiele do zarzucenia, np. zapraszanie jako "ekspertów" księdza OKO, Janusza Korwina-Mikke, Cejrowskiego i lansowanie ich haniebnych tez oraz ich samych. I obecnie widzę duży progres i to w jakim kierunku poszła stacja. Można je zarzucać w wielu kwestiach stronniczość, ale nie jest to poziom kłamstw szczujni TVP. Litości
Polsat mocno przytulił się w ostatnich latach do partii rządzących. Ostatnio mile zaskakuje, ale to powinna być oczywistość, a nie coś nad czym prawimy zachwyty.