Glee

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Adex-fan Brooke »

Kto ogląda najnowszy sezon? Mimo, iż to dziwaczne, że Rachel i Kurt zajmują się szkolnym chórem to jest dość ciekawie. Bardzo się uśmiałem na odcinkach 4 i 5 tego nowego 6 sezonu. Sue przeszła samą siebie :lol: zwłaszcza gdy zamknęła w windzie Kurta i Blainea i ta lalka na jej wzór wjechała na rowerku :lol: Ja wcale nie chcę aby oni się zeszli, są dla mnie irytujący, nowy gej sportowiec jest fajny. Inna sprawa lekko szokująca, że trenerka zmienia płeć na faceta :shock: a w sumie zawsze była takim babo-chłopem więc to nawet pasuje, aż się dziwię, że ta aktorka gra taką postać i tak jakoś przerażająco przekonującą w swojej męskości. Szkoda, że nie ma Emmy pokazywanej, zawsze ją lubiłem. Przynajmniej Will jest i zabawne było jak Sue mściła się za zostawiony widelec i ogólnie ten jej garaż gdzie ma lalki wszystkich :lol: albo zabawne są jej różne teksty jak podsumuje kogoś :lol:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
misiek12345

Post autor: misiek12345 »

Szósty sezon to trochę pastisz najlepszych sezonów serialu, i najlepsze jest to, że taka formuła się sprawdza! Częste puszczanie oka do fanów, zabawne teksty, jest naprawdę okej, na pewno lepiej niż przez sezon 4 i 5 :)
Ale faktycznie, wątek trenerki jest po prostu słaby. Gdyby dotyczył kogoś innego - okej, ale ona zawsze podkreślała, że w środku jest kobietą, małą dziewczynką potrzebującą uczucia, a tu nagle w szóstym sezonie, jakby postać napisana od nowa, szkoda.
Trochę głupio rozwiązany jest wątek tego sportowca który dołącza do Glee - niby ma to być zerwanie ze stereotypami (dotychczasowy zarzut że każdy gej w serialu po prostu musiał kochać śpiewać, być fabulous i w ogóle :P ), a tu i tak ostatecznie pokazuje się, że miłość do śpiewu drzemie w nim głęboko w środku, tylko ukrywa to żeby nie mieć łatki cioty... więc to raczej utwierdziło stereotyp :P
'Diversi nihil a me alienum puto'

http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B :)
Dawidek
Administrator
x 75

Post autor: Dawidek »

6 sezon "Glee" w Polsce od 3 sierpnia 2015 na Fox Comedy: http://naekranie.pl/aktualnosci/sierpie ... edy-726297

Teraz oglądam sezon piąty, widziałem już wcześniejsze 4. Fajnie się to ogląda. :wink:
Dawidek
Administrator
x 75

Rok temu obejrzałem cały serial, aż wstyd przyznać, że dopiero teraz komentuję :D

Przede wszystkim trzeba pochwalić za pomysł. To idealne połączenie kilku gatunków - musicalu, komedii, dramatu, romansu. Szkoda, że nie powstały kolejne sezony, ale z drugiej strony nie można niczego ciągnąć na siłę. Moim ulubionym bohaterem jest Will - nauczyciel hiszpańskiego i opiekun zespołu. On świetnie radził sobie z grupą indywidualności. A każdy z młodych to osobna, interesująca historia. No, i piosenki, nie każda mi się podobała, ale - subiektywnym okiem - nie można żadnemu z bohaterów odebrać talentu. Kto nie widział - niech żałuje.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Lepiej późno niż wcale :) no, ale powiedz więcej: Jak podobało Cię się rozwiązanie losów postaci? Dla mnie największy dramat to Finn bo aktor zmarł :( a to był mój ulubieniec...
Jakie masz zdanie o Sue? Rachel? Który sezon najlepszy?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator
x 75

Nie mam ulubionego sezonu. Każdy na swój sposób był fajny i miał swoją specyfikę, dlatego ciężko tutaj coś powiedzieć.

Jeśli chodzi o zakończenia wątków, to ja uważam, że gdyby serial byłby kontynuowany, to wątki mogłyby zostać rozwinięte. Kurtowi i Blaine'owi zawsze kibicowałem, Rachel mi się trochę kojarzy ze Steffy z "MnS". Sue - ta niejednoznaczna postać potrafi nieraz irytować, ale ją właściwie nic nie interesuje poza sportem, nawet w telewizji występowała w dresie. Jej złośliwości pod adresem Willa i jego zespołu potrafią być głupie. Ona nie za grosz umiejętności pedagogicznych, nie powinna być nauczycielką. Ciekawą postacią jest także dyrektor szkoły - facet, któremu Sue dała się w kość i z wzajemnością. Oryginalna jest też druga żona Willa - ta bojąca się wszystkiego pedantka jest na swój sposób urocza.
Jeśli chodzi o Finna, lubiłem tę postać, szkoda, że Cory zmarł. Bardzo mi się podobał odcinek jemu poświęcony. Nie wyobrażam sobie jednak innego aktora w roli Finna. W "Glee" lubiłem też odcinki świąteczne, zawsze na nie czekałem. :D
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Glee od lipca jest na polskim "Netflixie". ::chytry:: ::jezyk:: Świetna okazja do powtórki czy "premierowego" obejrzenia tego serialu. Akurat na wakacje. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Re: Glee

Post autor: mailo »

Po Ulgly Betty przyszła kolej na Glee. Słyszałem sporo o tym serialu i nadrabiam na Disney+. Jestem na 1 sezonie i nawet mi się podoba. Wątki uczniów , nauczycieli i rodziców ciekawe i fajnie się łączą ze sobą. Do tego można posłuchać przebojów z dawnych lat. Przypomina trochę szalone Asy z klasy ("Popular")
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Dobrze mi się oglądało ten serial, chociaż im dalej tym bywały częściej irytujące, głupawe odcinki, warto jednak je przetrwać aby znowu były te lepsze.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Post autor: mailo »

To fakt wiele rzeczy przerysowanych, ale widać że to zamierzone. Trochę parodia seriali dla nastolatków jak w "Popular".
Dawidek
Administrator
x 75

Pamiętam "Glee", mimo że oglądałem serial ponad 10 lat temu. Fajni bohaterowie, chwilami świetna muzyka. Nie zwracałem aż tak uwagi na wątki w serialu, chociaż one tez są ważne. Najważniejsze było tutaj co innego - pozytywna historia plus muzyka.
ODPOWIEDZ