Oglądacie "Klan" na kanale FAST?
Ja zerkam. Lubię zwłaszcza sezony "środkowe", czyli odcinki 2000-3000. Człowiek się zapatrzył w ten "stary" i "nowy" Klan, a ile można ciekawych rzeczy wyłapać w tych odcinkach "środkowych". Ja np. zapomniałem już prawie o rodzicach Norberta, związku Julii z Krzysztofem.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Czasem zerkam, dzisiaj akurat trafiłem na końcówkę starego Klanu (odcinki 46 i 47) i tam były dobre sceny z pijaną a potem skacowaną Elżunią.
W tych odcinkach uderzyło mnie, że Maria do Ryśka (na oko już pod 40) używała zwrotów typu "masz jeszcze dużo czasu", "oddasz jak się dorobisz", czyli toksyczność relacji (w tym przypadku Maria traktująca Rysia jakby nadal był dzieckiem, który dopasowywuje się do życia w realu) i bekowość serialu były już nawet w pierwszym sezonie, ale sprytniej napisane przez scenarzystów.
W tych odcinkach uderzyło mnie, że Maria do Ryśka (na oko już pod 40) używała zwrotów typu "masz jeszcze dużo czasu", "oddasz jak się dorobisz", czyli toksyczność relacji (w tym przypadku Maria traktująca Rysia jakby nadal był dzieckiem, który dopasowywuje się do życia w realu) i bekowość serialu były już nawet w pierwszym sezonie, ale sprytniej napisane przez scenarzystów.
Nie macie wrażenia, że serial zrobił się ciekawszy? Czworokąt Junior/Tola/Tomek/Jasiek, Magda i Miłosz, Wacek i Heniutka, Michał vs. Beata, Aleks... Dzieje się. Chat GPT zaczął pisać scenariusz? 
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.