Alf
- Adex-fan Brooke
Re: Alf
Bardzo to smutne
To był cudowny serial, który tak na prawdę tworzyli właśnie aktorzy, Alf w Alfie był dla mnie tylko dodatkiem, to interakcje postaci z nim były najzabawniejsze. Poza serialową Lynn może żyje jeszcze Jake siostrzeniec Ochmanków?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
Dawidek
- Administrator
Smutna informacja.
Ogglądałem ten serial w dzieciństwie. Leciał on w Jedynce najpierw w wersji angielskiej (bez lektora), a później z lektorem - był nim chyba Maciej Gudowski. Powtórek w innych stacjach nie śledziłem.
A czy wiadomo, kto wcielał się w rolę samego Afla? Mam głównie na myśl, czy wiadomo było, kto podkładał głos bohaterowi.
Ogglądałem ten serial w dzieciństwie. Leciał on w Jedynce najpierw w wersji angielskiej (bez lektora), a później z lektorem - był nim chyba Maciej Gudowski. Powtórek w innych stacjach nie śledziłem.
A czy wiadomo, kto wcielał się w rolę samego Afla? Mam głównie na myśl, czy wiadomo było, kto podkładał głos bohaterowi.
Było cos takiego chyba na początku lat 90-tych. Pamiętam, że czasem oglądałem serial bez lektora, było to faktycznie, jak pisze @Adex-fan Brooke w ramach misji propagowania nauczania języka angielskiego. Serial bez tłumaczenia leciał bodajże w poniedziałki o 15.00, a z tłumaczeniem gdzieś po 18-tej (dokładnej godziny nie pamiętam). Nie powiem, jak długo trwała taka podwójna emisja, możliwe że utrzymała się raz przez cały rok szkolny.B@r pisze:Jakim cudem w Telewizji Polskiej serial leciał po angielsku? Pierwsze słyszę. Pamiętam go z pierwszej emisji i był lektor.Dawidek pisze: 2026-06-16, 22:14
Oglądałem ten serial w dzieciństwie. Leciał on w Jedynce najpierw w wersji angielskiej (bez lektora), a później z lektorem - był nim chyba Maciej Gudowski.![]()
@B@r , dziękuję za informacje. Pytałem, bo podejrzewałem, że takie informacje trudno będzie znaleźć w sieci.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- Adex-fan Brooke
Brakuje takich sitcomów... Pamiętam taki okres krótki, że Alfa oraz amerykańską Ulicę Sezamkową emitowali faktycznie także w wersji bez tłumacza, chyba mieli jakąś misję nauki angielskiego, uważam, że to było coś dobrego.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
@Dawidek, dlaczego edytowałeś mój post i usunąłeś całą jego treść, wklejając tam swoją odpowiedź i wygląda, jakbym gadał ze sobą Twoimi ustami?! Po co w ogóle dawałeś edytuj przy moim poście?!
Teraz go proszę odtworzyć. Namiąchałeś, a to nie był post składający się z dwóch zdań, tylko dłuższy... 
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".