Na Wspólnej

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B@r

Re: Na Wspólnej

Post autor: B@r »

@BeLieF, na Playerze w przedpremierze ten odcinek będzie już dzisiaj od 21:15. Obejrzę pewnie przed snem.

Z ostatnich odcinków to podoba mi się wątek doktor Agier z bohaterem Olbrychskiego. Laska, z którą kręci teraz Jarek irytująca - podobnie jak ta od Michała. Co do Berga, to jednak mam nadzieję, że nie zejdzie się zaraz z Elizą, znudzili mi się już jako para. Ją z kolei wolę z Bartkiem. ::chytry::

Szkoda, że od dawna nie ma Izabeli, chciałbym, by wróciła i poknuła jak za starych dobrych czasów. Z kolei Julka, czyli prywatna córka Tomasza Oświecińskiego dobrze gra swój trudny wątek z uzależnieniem od narkotyków.

Ostatnio jest hype na Mandarynę ze względu na powrót do Michała Wiśniewskiego, więc scenarzyści mogliby ją ściągnąć po latach. Przypominam, że grała prostytutkę, która rozdziewiczyła Igora. ::chytry::

Ktoś też ogląda? Według mnie to obecnie najciekawsza polska opera mydlana. :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

Wydaje mi się, że Mandaryna grała Kasię narkomanke, a nie prostytutkę. Oglądałem niedawno te odcinki. Krótko grała. Myślę, że Mandaryna zapał aktorski straciła daaaawno temu.
Obecnie jestem na odcinku 1025
Awatar użytkownika
B@r

Właśnie postać Mandaryny owszem miała problemy z narkotykami, ale była też prostytutką. :P
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

O prosze! Czyli musze obejrzeć jeszcze raz. Dzięki B@r za dopełnienie informacji o postaci. Szkoda,że seriale zmieniają się z upływem lat. Teraz mam wrażenie,że serial bardzo zmienił się. Zupełnie czuć nowoczesność. Jak dla mnie nie ma takiej mocy w sobie, jak na początku. Ale nie zamykam się na oglądanie nowych odcinków. 🤗
Awatar użytkownika
B@r

Śmierć Marii Zięby za nami. Scena w samolocie wzbudziła w sieci wiele emocji. :D

Na plus, że w ogóle pokazali Włodka w samolocie i ta ręka Ziębowej, która wydając ostatnie tchnienie upuszcza perły (uwielbiała je nosić od lat), symboliczna. Na plus również to, że było widać charakterystyczną koszulę Marii, jej zegarek i pierścionek oraz emocjonalną grę Mieczysława Hryniewicza.

Sztuczna jednak reakcja pasażerów dookoła na umierającą Marię i dziwne, że miała w ręce je nie na sznurku, tylko osobno. A ogłoszenie na lotnisku do czekającej rodziny, że "mama nie żyje" to już 1:1 kalka z "Klanu". To samo powiedziała Agnieszka do czekających na Krystynę Olki, Pawła i Juniora.

Tym samym do obsady dołączyła Edyta Jungowska. ::krzyw:: Wracała tym samym samolotem...

Teraz czeka nas tydzień bez "Na Wspólnej", bo za tydzień od pon do czw. festiwal w Sopocie.

Co ciekawe, jak ostatnio podawały Wirtualne Media, serial zyskał widzów. "Z najnowszych danych wynika, że w tym roku produkcja w wakacyjne miesiące gromadzi o około 100 tys. widzów więcej niż rok temu. Z danych Nielsen Audience Measurement za okres od 1 czerwca do 11 sierpnia tego roku wynika, że serial gromadził w tym okresie średnio 1,12 mln widzów, co dało TVN 10,24 proc. udziału w grupie 4+ i 10,79 proc. w grupie komercyjnej 20–54. W analogicznym okresie 2025 roku produkcja miała 1,03 mln widzów, a udział TVN w czasie jej emisji wynosił odpowiednio 9,27 proc. i 10,08 proc. Najchętniej oglądany odcinek w okresie objętym badaniem, nadany 10 czerwca, oglądało średnio 1,39 mln widzów. Odcinek z 10 sierpnia, w którym widzowie dowiedzieli się o śmierci Marii Zięby, granej przez Bożenę Dykiel, która zmarła w lutym, obejrzało średnio 1,22 mln osób". Źródło: https://www.wirtualnemedia.pl/wzrosla-o ... 945700480a

Trzeba przyznać, że to świetne wyniki. :D
Bert2021

Post autor: Bert2021 »

Od kiedy Na Wspólnej emituje odcinki także w wakacje?
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Od 2015 roku i to była bardzo dobra decyzja, bo oglądalność w wakacje okazała się równie stabilna.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nie oglądam serialu, ale odcinki ze śmiercią Marii musiałem obejrzeć. Widziałem wpizody 4260 i 4261 - czy mam jeszcze dodatkowo jakieś obejrzeć?

Zgadzam się z Tobą @B@r , scena w samolocie była symboliczna, można było zrobić to trochę lepiej, ale dobrze, że pokazano te chwile, bo w "Klanie" to by tylko o tym opowiedzieli. Gra Hryniewicza zasługuje na docenienie. Na uwagę zasługuje również pokazanie porodu bohaterki
Awatar użytkownika
B@r

Dawidek pisze: 2026-08-20, 21:37 Nie oglądam serialu, ale odcinki ze śmiercią Marii musiałem obejrzeć. Widziałem wpizody 4260 i 4261 - czy mam jeszcze dodatkowo jakieś obejrzeć?
Jeśli chcesz, to w 4268 odcinku będzie pogrzeb Marii Zięby i stypa. Widać to już było w zajawce kolejnego odcinka, wyemitowanego w ostatni czwartek. :wink: Pokazano tam, jak Włodek wrzuca do grobu Marii jej perły.

Ten odcinek w telewizji byłby już jutro, ale niestety od poniedziałku do czwartku jest festiwal w Sopocie i nie będzie wtedy "Na Wspólnej". Więc w tv ten odcinek zostanie wyemitowany w poniedziałek za tydzień, tj. 31 sierpnia. Chyba, że masz jakiś abonament na Playerze, to jutro o 21:15 udostępnią tam ten odcinek przedpremierowo. Ja mam i go jutro na koniec dnia zobaczę. Zawsze tam oglądam "Na Wspólnej", nie mam siły na emisję w tv i dostosowywanie się do ramówki.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

@B@r , dzięki za info. Obejrzę ten odcinek z pogrzebem na Playerze lub HBO Max. Nie mam abonamentu, więc poczekam spokojnie ten tydzień. Kiedy była "MnS" to płaciłem, teraz mam bezpłatne konto na Playerze i czasem z niego korzystam. Te dwa wspomniane wcześniej epizody obejrzałem na HBO Max, liczyłem, że będą napisy ale zawiodłem się. Cięzko mi się ogląda polskie produkcje bez wspomagania się napisami.
ODPOWIEDZ