Bieżące odcinki cz. 1
- Adex-fan Brooke
Pierwsze dziecko stracił nie z winy Amber a poczucie winy przy oddaniu nerki było tylko jednym z czynników, źle że skreślacie ją całkowicie, skąd u niektórych taka zaciekłość? 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dzięki za przypomnienieRobi pisze:O skleroza nie boli , Amber oddała nerke Rickowi , ponieważ to ona namówiła Ricka i CJ aby się ścigali , oni tego nie chcieli . Po wypadku Amber czuła się winna , słusznie , i postanowiła że odda nerke.
niektorzy lubia innych bardziej, niz inni niektorych
A kto tu mówi, że z winy Amber? Z winy Amber dowiedział się o tym fakcie rok po tym jak owe wydarzenia miały miejsce. Po tym jak zdążył pokochać i przywiązać się do obcego dziecka.
Nie ma tu zaciekłości, jest trzeźwa ocena sytuacji.
[ Dodano: 2006-09-18, 22:51 ]
A czy zmieni się w przyszłości i zapracuje na szacunek to zupełnie inna kwestia.
Nie ma tu zaciekłości, jest trzeźwa ocena sytuacji.
[ Dodano: 2006-09-18, 22:51 ]
Ja absolutnie doceniam poświęcenie Amber dla Stephanie wtedy gdy walczyła z Sheilą. Zauważam jednak to, że żaden dobry uczynek nie umniejszy ilości krętactw i kłamstw jakich się dopuściła. I teraz musi wypić piwo, którego naważyła.bethy pisze: Dzięki za przypomnienienie oglądałam zbyt dokładnie tamtych odcinków i wiedze moją opieram głównie na forum, i nie chodzi mi o to Robi i FanieStefci, że ją usprawiedliwiam, nie lubie jej i się ciesze, że prawda wyjdzie na jaw, chodzi mi tylko o to jak szybko w MnS o pewnych sprawach się zapomina.
A czy zmieni się w przyszłości i zapracuje na szacunek to zupełnie inna kwestia.
Może gdyby Amber urodziła dziecko w klinice, udałoby im się je uratować...Adex-fan Brooke pisze:Pierwsze dziecko stracił nie z winy Amber a poczucie winy przy oddaniu nerki było tylko jednym z czynników, źle że skreślacie ją całkowicie, skąd u niektórych taka zaciekłość?
Amber przez całą ciążę narażała dziecko... Najlepsze to było, jak tuż przed rozwiązaniem pojechała do matki na pustynię.... Strach musiał wziąść górę...
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dziecko też sama sobie zrobiła na własne życzenie.
Jakby mały był Ricka - źle, bo chłopak przez niego nie może być z Kim, wszystko dla niego poświęca i się zaharowywyuje. A jak wyszło, że nie Ricka, to też źle.
I kto zgadnie po dzisiejszym zachowaniu Erica Jr czy on naprawdę wolałby wychowywać małego i dalej się tak "poświęcac"...
Ech, mężczyźni...
Jakby mały był Ricka - źle, bo chłopak przez niego nie może być z Kim, wszystko dla niego poświęca i się zaharowywyuje. A jak wyszło, że nie Ricka, to też źle.
I kto zgadnie po dzisiejszym zachowaniu Erica Jr czy on naprawdę wolałby wychowywać małego i dalej się tak "poświęcac"...
Ech, mężczyźni...
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
- Adex-fan Brooke
FanieStefrci:Sam napisałeś że dzięki niej dwójkę dzieci-chyba że miałes na myśli samą liczbę że w jednej chwili dowiedział sie o dwójce, może wyrażaj się jaśniej w swoich jak twierdzisz trzeźwych ocenach.
B@r: Przesada że całą ciąże narażała ja oglądałem serial i widziałem jak kocha to dziecko w sobie, nie piła, nie paliła, chyba że zarzucasz to, iż rzuciła się na Sheilę ratując Stephanie, to czy klinika by jej pomogła to tylko twoje domniemanie.
B@r: Przesada że całą ciąże narażała ja oglądałem serial i widziałem jak kocha to dziecko w sobie, nie piła, nie paliła, chyba że zarzucasz to, iż rzuciła się na Sheilę ratując Stephanie, to czy klinika by jej pomogła to tylko twoje domniemanie.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Adamie, a co powiesz o tym, że w 9 miesiącu ciąży pojechała do matki na pustynię... Amber powinna zapewnić dziecku fachową opiekę i warunki, a nie jakąś podrzędną położną. Po pierwsze, to gdy dziecko nie oddycha, to trzeba złapać je za nogi i dać mu klapsa, i wtedy złapie pierwszy oddech. A Sarah robiła zupełnie coś innego.... 
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- Adex-fan Brooke
Adex, pierwszy raz się z Tobą nie zgadzam, bo uważam, że zbyt mocno bronisz Amber nie przyjmując niektórych oczywistych argumentów.
Bezdyskusyjne jest to, że świadomie naraziła conajmniej zdrowie (a okazało się, że i życie)
dziecka decydując się na poród w tak prymitywnych warunkach.
W przyzwoitej klinice mogli dziecko uratować - bezdech po urodzeniu bardzo często się zdarza i lekarze mają na to sposoby.
Wiadomo, że strach przed wydaniem się jej oszustw przeważył, no i dodatkowo bezdenna głupota, którą wykazuje na każdym kroku.
Czasem ratował ją prymitywny spryt i zręczne krętactwa, ale to jednak nie wystarczyło do ciągnięcia dalej największej podłości jaką można zrobić ukochanemu człowiekowi.
Jeszcze raz przypominam obrońcom i miłośnikom Amber, żeby przez moment zastanowili się nad hipotetyczną sytuacją , gdy ich żona przynosi im po porodzie cudze dziecko wmawiając, że to ich własne, ich krew i ciało.
A jeszcze do tego poświęcacie dla tego dziecko swoją miłość, młodość itd.
No comment
Na zakończenie dodam, że cytatem nie tylko miesiąca, a całego roku był zarzut Amber do matki cytuję:...".zmieniłaś małą, niewinną dziewczynkę w potwora".
Tutaj też powinnam dodać - no comment, ale nie mogę się powstrzymać, bo pamiętam pierwsze sceny z "niewinną, małą Amber" jak włamywała się ze swoim ówczesnym Kochasiem do pokoju Sheili, przeszukiwała, szpiegowała, podsycała jej obsesję i tęsknotę za straconym dzieckiem tylko dla tego, żeby wykorzystać ją i pojechać razem do LA i oczywiście dalej kłamać, intrygować, oszukiwać.
Każdy jej krok to było jedno wielkie kłamstwo i podłość - kto oglądał to pamięta - i wtedy Tawny jej do tego nie namawiała. Robiła to z własnej woli i własnego pomysłu.
To Amber spowodowała swoimi intrygami, pomagając Jamesowi, że Sheila straciła dziecko i od tego jeszcze bardziej zwariowała.
Przyznaję, że Amber to dobra aktorka i drastyczna postać ożywiająca serial, ale żeby bronić ją i wspólczuć - tego nie rozumiem, nie rozumiem takiej moralności

Bezdyskusyjne jest to, że świadomie naraziła conajmniej zdrowie (a okazało się, że i życie)
dziecka decydując się na poród w tak prymitywnych warunkach.
Wiadomo, że strach przed wydaniem się jej oszustw przeważył, no i dodatkowo bezdenna głupota, którą wykazuje na każdym kroku.
Czasem ratował ją prymitywny spryt i zręczne krętactwa, ale to jednak nie wystarczyło do ciągnięcia dalej największej podłości jaką można zrobić ukochanemu człowiekowi.
Jeszcze raz przypominam obrońcom i miłośnikom Amber, żeby przez moment zastanowili się nad hipotetyczną sytuacją , gdy ich żona przynosi im po porodzie cudze dziecko wmawiając, że to ich własne, ich krew i ciało.
No comment
Na zakończenie dodam, że cytatem nie tylko miesiąca, a całego roku był zarzut Amber do matki cytuję:...".zmieniłaś małą, niewinną dziewczynkę w potwora".
Tutaj też powinnam dodać - no comment, ale nie mogę się powstrzymać, bo pamiętam pierwsze sceny z "niewinną, małą Amber" jak włamywała się ze swoim ówczesnym Kochasiem do pokoju Sheili, przeszukiwała, szpiegowała, podsycała jej obsesję i tęsknotę za straconym dzieckiem tylko dla tego, żeby wykorzystać ją i pojechać razem do LA i oczywiście dalej kłamać, intrygować, oszukiwać.
Każdy jej krok to było jedno wielkie kłamstwo i podłość - kto oglądał to pamięta - i wtedy Tawny jej do tego nie namawiała. Robiła to z własnej woli i własnego pomysłu.
To Amber spowodowała swoimi intrygami, pomagając Jamesowi, że Sheila straciła dziecko i od tego jeszcze bardziej zwariowała.
Przyznaję, że Amber to dobra aktorka i drastyczna postać ożywiająca serial, ale żeby bronić ją i wspólczuć - tego nie rozumiem, nie rozumiem takiej moralności
- Adex-fan Brooke
Jeśli o mnie chodzi to ja widze te wszystkie złe rzeczy, których Amber się dopuściła, także uważam za naganny ten poród przy tym podtrzymując wcześniejsze zdanie oraz to współczuć jej można bo nigdy nie miała dobrego wzorca -Amber zarzucając to matce prawdopodobnie uwzględniała wcześniejsze swoje czyny jako nastolatka poza tym może ktoś myśli że to za szybko oceniać, ale zrozumiała już to wszystko i ona akurat zasługuje na drugą szansę,próbę wybaczenia a nie na wieczne skreślenie. Czyż nie tak powinien postępować człowiek?
- Adex-fan Brooke
Roztkliwianie najwyżej odnośnie sytuacji śmierci jej dziecka, nie odnośnie wszystkiego co zrobiła.
Na świecie żyją dziesiątki dzieci, które wychowują się w rodzinach z marginesu społecznego, nigdy nie doświadczają miłości ani troskliwości ze strony rodziców. Nie są im wpajane wzorce, ani ideały. A jednak wiele z tych dzieciaków wyrasta na porządnych obywateli, którzy nie kradną (akcja z bransoletką Brooke), nie manipulują, nie kłamią, nie podmieniają dzieci. Tłumaczenie, że Amber robiła to wszystko co robiła bo miała trudne dzieciństwo to marna wymówka.
Jeśli faktycznie się zmieni (i przyznam, że już trochę zaczęła) to będzie zasługiwała na 2 szansę. Jednakże wyznanie Rickowi prawdy nie uważam za przejaw nawracania się Amber na dobrą drogę. Gdyby nie poczucie ciągłego zagrożenia i nękająca ją Becky, Amber skutecznie przemilczałaby przed ukochanym mężem swoje obrzydliwe występki.
Jeśli faktycznie się zmieni (i przyznam, że już trochę zaczęła) to będzie zasługiwała na 2 szansę. Jednakże wyznanie Rickowi prawdy nie uważam za przejaw nawracania się Amber na dobrą drogę. Gdyby nie poczucie ciągłego zagrożenia i nękająca ją Becky, Amber skutecznie przemilczałaby przed ukochanym mężem swoje obrzydliwe występki.
Ja także Adexie z tobą się nie zgadzam, Amber wiedząc że dziecko jest zagrożone powinna wynająć sobie profesjonalną i na wysokim poziomie klinike ,w której urodziła by Eric III , ale zamiast martwić się o dziecko Amber bała się o siebie , wiedziała że jak wyjdzie cała prawda z Raymondem to Forresterowie ją zrównają z ziemią .
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl