Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mnie też ciekawi jakie jest usprawiedliwienie na zapędy pedofilskie Grażynki ::kwasny:: W ogóle uważam że scenarzyści mają teraz duże wyzwanie aby przedstawić widzom coraz większego Maćka jako normalną osobę z zespołem Downa.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Osoby z zespołem DOWNA często nawet kiedy mają około 20 lat wyglądają o 5 lat młodziej. Bo to stwierdzenie padlo już w "Klanie": "Wieczne dzieci". Scenarzyści chcą pokazać jak trudne zadanie mają rodzice wychowujący dziecko z tą chorobą oraz to ,że należy im współczuć i jednocześnie nie wytykać go palcami ani nie robić z tego sensacji.
Nobody does it better
Abec

Post autor: Abec »

Mi się wydaje, że określenie "wieczne dzieci" tyczy właśnie tego, że przez całe życie potrzebują intensywnej opieki.

Swoją drogą, to mam wrażenie, że "Klan" dobrze spełnił swą społeczną misję w tym względzie. Nie pamiętam jak było przed nim (10 lat temu), ale chyba gorzej niż teraz. Dziś widok takiej osoby w metrze czy sklepie już nawet nikogo nie dziwi.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Prędzej był amerykański serial "Dzień za dniem" z nastoletnim Corky'm.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Abec

Był, ale nie miał takiej oglądalności. Ponadto moim zdaniem był gorzej skonstrułowany - Corky był centralnym bohaterem, cały świat serialu kręcił się dookoła niego. Wolę jak tego typu problemy są przedstawiane tak jak w Klanie - Maciek jest po prostu jedną z postaci.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Do wakacji roku 2007 powinniśmy mieć w Klanie już ponad 1300 odcinków! Super a ciekawe kiedy TVP rozpocznie powtórkę od 1 odcinka, chętnie bym zobaczył te odcinki kiedy Monika była czarnym charakterem, kiedy żyła Maria i kiedy Michał został pobity! Classic Klan mógłby wrócić bo TVP3 wyemitowała około 100 pierwszych odcinków tj. cały 1 sezon i skończyła...
Nobody does it better
Goku

Post autor: Goku »

Ja jakoś nie trawię tego serialu...Kiedyś oglądałem jak jeszcze mały byłem bo była to jakaś...Nowość...A teraz??Cała fabuła ogranicza się do tego że była sobie pewna rodzina i wszyscy w tej rodzinie byli tacy głupi że myśleli iż życie jest nowelą i umierali po kolei jakby jakaś epidemia panowała...A Maciuś się spił i powiedział pamiętne zdanie "co się stao??" które przez wiele miesięcy spoczywało na ustach polaków (jakby ktoś jeszcze nie widział to http://youtube.com/watch?v=yMXLlJfWFnU )...W poprzednim sezonie wprowadzili jeszcze pewną atrakcję do fabuły a mianowicie okazało się że większość znajomych córki syna baby która zagnieździła się w czołówce i nie ma zamiaru z niej wychodzić to kryminaliści :mrgreen:
Primok

Post autor: Primok »

Klan po pewnym czasie zrobił się nudny, aż nie dało się go oglądać ::kwasny:: , ale od połowy zeszłego sezonu znów zrobił się ciekawy dzięki nowym interesująco pokazanym wątkom :wink: .
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Tak obecne odcinki zaczynają być ciekawsze! Tym bardziej ,że wkrótce [shadow=darkblue]wróci Weronika i namówi Daniela aby ten wyjechał z nią do stanów co skłoni Monikę do picia, kobieta zupełnie się stoczy...[/shadow]
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Nareszcie będzie więcej scen z Moniką :serce: :mrgreen: ::jezyk::
Abec

Niekoniecznie, to małorozwojowy temat jest ;) Dr Lubicz zamknie ją u siebie i tyle ją będzie widać ;)

[ Dodano: 2006-09-19, 17:48 ]
Łoch, dla mnie to nie do pomyślenia - odebrać komórkę w trakcie rozmowy z szefem. I jeszcze w jego gabinecie. No, ale Grażynka jest z rodziny.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Nareszcie Olka przejżała Damiana, od początku podejrzewałem ,że facet tak naprawdę myśli tylko o sobie, już na wyspie był zły kiedy dowiedział się ,że ktoś ich widział a teraz bał się o swoją pracę zamiast pomóc dziewczynie z poprawczaka. Ola nie ma szczęścia w miłości, to kolejny mężczyzna który ją oszukał.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Godny uznania jest nowy wątek z Maćkiem pokazujący probmemy osoby z zespołem Downa bo przeważnie większość wątków tam jest durna. W ogóle gra większości aktoró jest drewniana.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Klan jest serialem niskich lotów ale nie powiesz ,że w MNS grają sami uznani aktorzy... To raczej osoby które nie mają przyszłości aktorskiej. Jednak gra w takiej operze zoobowiązuje do tego ,że na zawsze będzie się tą "Grażynką" czy tą "Brooke"...
Ale wątek Maćka bardzo ciekawy i jestem ciekaw kolejnych sytuacji!
Nobody does it better
Abec

Mi się aktorstwo w Klanie podoba. Pamiętajcie, że to nie są ani gwiazdki ani ludzie z ulicy, tylko aktorzy teatralni - z odpowiednim warsztatem i doświadczeniem.
ODPOWIEDZ