Amber vs Brooke

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

Zarówno Amber jak i Brooke wiele w przeszłości przeskrobały, ale Amber ma tę przewagę, że potrafi się uczyć na błędach. Przynajmniej taką wypada mieć nadzieję zaobserwowawszy zachowanie Amber w ostatnich kilku odcinkach.
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

FanStefci pisze:Zarówno Amber jak i Brooke wiele w przeszłości przeskrobały, ale Amber ma tę przewagę, że potrafi się uczyć na błędach. Przynajmniej taką wypada mieć nadzieję zaobserwowawszy zachowanie Amber w ostatnich kilku odcinkach.
Jak dla mnie słowa to za mało aby powiedzieć , że człowiek się zmienił , dla mnie są ważne czyny .
Co do Brooke to jest niepoważne , że ktoś stwierdza ,że Brooke się nie zmieniła . Oczywiście Logan ma swoje zasady ,których się trzyma i dlatego ma rzesze fanów którzy ją popierają i nie chcą aby się zmieniała pod pewnymi zględami .
Awatar użytkownika
FanStefci

Wczytaj się a zobaczysz, że odnośnie Amber napisałem "należy mieć nadzieję". Trudno to zauważyć, prawda? :roll:

Podtrzymuję opinię, że Brooke się nie zmienia, ale ty jako jej fan na pewno jesteś w tej kwestii bardziej obiektywny. ::rad::
Awatar użytkownika
Robi

W pierwszym zdaniu piszę coś innego , a drugie zdanie jest po to aby mieć tarcze do obrony :wink:
Co do Brooke musisz być ślepy aby nie zauważyć zmianu u niej , ale jako antyfanBrooke tego nie widzisz :wink:
Awatar użytkownika
FanStefci

Ależ widzę zmiany - raz deklaruje dożywotnią miłość do Ridge'a, rok później deklaruje dożywotnią miłość do Eryka, następnie kocha dożywotnio Thorne'a a później... tu się zatrzymam. :wink: Tak więc zmiany są, można rzecz - kalejdoskopowe.

Subtelna różnica polega na tym, że mówiłem o uczeniu się na błędach, a nie o zmianach samych w sobie. Ale to pewnie dlatego, że jestem antyfanem. :)
Awatar użytkownika
Robi

Brooke powiedziała jasno i wyraźnie co sądzi o swoich poprzednich związkach . Chyba nie oglądasz dokładnie telenoweli , albo nie chcesz słyszeć co mówi Brooke . Wybieram to drugie ,ponieważ wierze ,że jesteś inteligentny i tylko mówisz tak aby oczernić daną postać, ponieważ tak Ci na rękę.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Bardzo możliwe że dlatego, iż jesteś antyfanem :zeby: W ogóle co niby Brooke aż takiego przeskrobała aby porównywac to z tym co Amber?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
FanStefci

Robi pisze:Brooke powiedziała jasno i wyraźnie co sądzi o swoich poprzednich związkach . Chyba nie oglądasz dokładnie telenoweli , albo nie chcesz słyszeć co mówi Brooke . Wybieram to drugie ,ponieważ wierze ,że jesteś inteligentny i tylko mówisz tak aby oczernić daną postać, ponieważ tak Ci na rękę.
Sęk w tym Robi, że ona inne rzeczy mówi, a inne robi (gra słów niezamierzona). :P Gdyby jej postępowanie pokrywało się z deklaracjami, byłoby super.

Adex, to prawda, że Brooke dotychczas nie zrobiła żadnego tak spektakularnego świństwa jak Amber, ale... (jesteśmy w niespoilerowym). :wink: A jakby zsumować jej różne grzeszki to też by sporo wyszło. Ale chyba odchodzimy od tematu.
A ty w sporze Brooke z Amber jesteś po czyjej stronie? ::chytry:: Bo wydawało mi się, że zawsze broniłeś Amber i podkreślałeś jej wielką przemianę.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Znam przyszłość i też mam zdanie na ten temat więc argument zbędny :wink:
W sporze Brooke-Amber rozumiem obie, jak zawsze staram się obiektywnie ocenić daną sytuację w związku z tym obie krytykuje za coś i obie za coś doceniam.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Robi

Ja oceniam sytuacje w danym czasie , ja nie wróże co by było . Każdy odcinek zmienia punkt widzenia każdego z nas . Ja mówie o stanie obecym ,a nie przeszłym i czy przyszłym .
Awatar użytkownika
FanStefci

Adex-fan Brooke pisze:Znam przyszłość i też mam zdanie na ten temat więc argument zbędny :wink:
W sporze Brooke-Amber rozumiem obie, jak zawsze staram się obiektywnie ocenić daną sytuację w związku z tym obie krytykuje za coś i obie za coś doceniam.
Nie starałem się ciebie przekonać, bo nie prowadzę walk z wiatrakami. :zeby:
A to zdanie na temat sporu jest puste treściowo. Napisz za co obie krytykujesz i co doceniasz, a będzie jasność sytuacji.
Primok

Post autor: Primok »

Robi pisze:Ja gdybym miał taka synową jak Amber też bym się wtrącał ,a dlaczego ? Zacznijmy od początku.
po1 Amber była przyjaciółką Sheili i razem zaplanowały potajemne spotkania z córką Waricków
po2 Razem z Sheilą zaplonowały porwanie dziecka.
po3 Kiedy Brooke jej zaufała ta ją okradła
po4 Uwiodła Ricka i zaszła znim wciąże.
po5 Zdradziła go z Raymondem
po6 Nie Powiedziała że być może ojcem dziecka będzie ktoś inny.
po7 Doprowadziła do wypadku samochodowego w którym Ricka stracił nerke , co mogło doprowadzić do jego śmierci.
po8 I najważniejsze nie powiedziała nikomu że dziecko Ricka zmarło.
po9 Ukradła dziecko Bacy
po10 Jest odpowiedzialna za śmierć dziecka bo zamiast pojechać do szpitala i tam urodzić wyjechała na pustynie.

To jest 10 grzechów głownych Amber - a może oczymś zapomniałem ?Napewno

Więc dlatego się nie dziwie że Brooke nie może patrzeć na Amber tyle złego co ona zrobiła rodzinie Forresterów to teraz nie powinna liczyć na zrozumienie i łaske.
Punkty 4, 5, 9 i 10 są nieprawdziwe ::plask wczolo: .
To zdecydowanie Rick uwiódł Amber. Na początku podrywał ją z CJ'em. Następnie mimo niechęci Amber dalej o nią zabiegał. Aż w końcu chciał się z nią koniecznie kochać.
Amber przespała się z Raymondem, kiedy chwilowo się rozeszła z Rickiem.
Nie ukradła dziecka Becky, bo ona oddała je do adopcji, dopiero później ukrywała przed nią, że to jej dziecko.
Nie można jednoznacznie stwierdzić, czy dziecko by przeżyło w szpitalu. Brooke i Taylor też rodziły w ekstremalnych warunkach i ich dzieci jakoś przeżyły ::chytry:: . No i Brooke przecież jedną ciążę poroniła chyba w szpitalu :?: Dlatego odpowiedzi, czy dziecko by przeżyło w szpitalu na razie w serialu nie dostaliśmy.

Śmieszą mnie także zarzuty, że Brooke jest wielką panią, a Amber pochodzi ze wsi. Brooke w jej wieku też była na początku zwykłą kelnerką i także nie pochodziła z wielkiego miasta. Poczekajmy na jaką kobietę wyrośnie Amber :wink: .
Amber zerwała znajomość z Sheilą podobnie jak Brooke - kiedy się dowiedziały prawdy o Sheili. Przecież Brooke też na początku była przyjaciółką Sheili.
Brooke tak jak Amber była zdolna w przeszłości do wszystkiego, żeby zatrzymać przy sobie Ridge'a. Tak jak Amber często nie mówiła mu prawdy ::chytry:: .
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

FanStefci pisze:
Adex-fan Brooke pisze:Znam przyszłość i też mam zdanie na ten temat więc argument zbędny :wink:
Nie starałem się ciebie przekonać, bo nie prowadzę walk z wiatrakami. :zeby:
A to zdanie na temat sporu jest puste treściowo. Napisz za co obie krytykujesz i co doceniasz, a będzie jasność sytuacji.
Widac że albo jesteś nowy na forum albo słabo czytasz bo już zdarzało mi się pisać wszystko po kilka razy, ale ok: Brooke krytykuje np. za surowość i pewnego rodzaju uprzedzenie do Amber (jakby nieświadomie kopiowała Stephanie) Amber krytykuje za ogólne oszustwo, wywyższanie się chwilowe, Brooke doceniam za troskę o syna, dobrą intuicję co do Amber, to że nie przerzuca złości na wnuka...Amber za to że kocha Ricka, dziecko, miała odwagę o to walczyć i być coraz lepsza w oczach Forresterów (mimo iż najlepiej jej to wyszło nie po lekcjach u Lauren lecz teraz po wyznaniu prawdy)... w sumie mógłbym tu napisać o wiele wiele więcej o tych paniach, ale nie chce mi się dziś powtarzać i mówić to co wg mnie jest jasne. Czym byłaby B&B bez blondynek Brooke,Amber,Stephanie? Blondynki górą! Nakręcają cały serial :)
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Adex-fan Brooke pisze:[ Czym byłaby B&B bez blondynek Brooke,Amber,Stephanie? Blondynki górą! Nakręcają cały serial :)
Świetnie napisane! Podpisuję się obiema rękami! Choć przyznaj, że choćby taka ciemnowłosa Shila też wniosła wiele życia do MnS. Choć jej za nic nie cenię. A choć nie lubię Królowej, to jednak pod wielomo względami ją podziwiam.
Przypomniało mi się jeszcze co powiedziała Sallyo Amber: że takie jak ona, nieważne w jakie tarapaty popadną i tak jakimś cudem podniosą się z upadku. Mówiła to z pogardą. A o zgrozo, ile razy ona podnosiła się, używając jej porównania "jak feniks z popiołów".
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
olusia.b

Post autor: olusia.b »

Ostatnio wolę Amber, chociaz nie zawsze tak było ;p
ODPOWIEDZ