Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

No ale Michał ostatnio puszcza niezłe teksty. Dzisiaj na korytarzu przed rozmową z psychologiem też miał ciekawe dowcipki. Andrzej zaproponował małżeństwo Agnieszce tzn. ,że ją kocha, ale on zawsze coś do niej czuł tylko wtedy był Miron a potem ona była na niego zła. Może im się jednak uda.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

A co z Jonaszem?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Post autor: Abec »

Nie mają już z Agnieszka wspólnych interesów i przestali się widywać.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Jonasz zniknął z serialu w takim razie? Czy ma jakiś swój nowy wątek?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Nie ma, po trosze dlatego, że trudno by Agnieszka z brzuchem ganiała za przestępcami.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze trzy pytania :) Kto to jest Miron? Kto to jest Jonasz? Z kim Agnieszka jest w ciąży?
Abec

Agnieszka byla dziennikarką śledczą. Tropiła przestępcow, ganiala za suterenami itd.. Pewnego pięknego wieczoru przebrala się za prostytutkę i udala do luksusowego hotelu z megnetofonem. Zostala jednak rozgryziona, przestępcy zwiazali ja i zamkneli w jednym z hotelowych pokojów. Oswobodzila się jakos z więzów i zaczela walić pięściami w drzwi - w sumie mogla się wtedy obawiac nawet o wlasne życie. Otworzyl Miron, pomogl jej uciec, od slawa do slowa zaprzyjaźnili się i dość szybko zaczeli ze sobą sypiać.

Nie sądzę by ktokolwiek z widzow nabral sie na historyjkę że przechodzil tam przypadkiem, ale Lubiczowna owszem. Byli ze sobą coraz bliżej, on opowiadal że jest prostym agentem ubezpieczeniowym, ona coraz chętniej zdradzala mu rzeczy które wie o półświadku. Po wszystkim, gdy już go aresztowano uciekl z więzienia i zorganizowal spotkanie z dziewczyną i zapewnial, że o ile poczatek ich znajomosci byl ukartowany, to to co dzialo sie później, narodziny uczucie, z jego strony bylo szczere. Agnieszka dowiedziala się o tym, że będą mieli dziecko kilka dni po aresztowaniu, on nie wie o tym do dziś (choć możliwe, ze dowiedzial sie z innego źródla). W każdym razie ponownie go aresztowano i w tej chwili siedzi.

Zalamanie Agnieszki po tym jak stopniowo poznawala prawde o ojcu swego dziecka było moim zdaniem jednym z dwóch - obok problemów z Bożenką - najlepszych motywów poprzedniego sezonu Klanu.

Jonasz natomiast byl policjantem którego Agnieszka rownież poznala na gruncie zawodowym. Ciekawostką jest fakt, ze gral go facet który wcześcniej zagrał mlodego łagodę w MjM. Sam pomysl z policjantem i mafiozem rywalizującymi o wzgledy dziewczyny (która o tym nie wie!) był wedlug mnie super, ale wykonanie pozostawialo wiele do życzenia.
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

Primok pisze:
Damians pisze:Mi też się wydaję, że Maciek powinien być umieszczony w szkole specjalnej bądź w szkole prywatnej.Wtedy jego klasa liczyłaby kilka osób i na pewno byłoby mu łatwiej.
Takie klasy specjalne są też w normalnych szkołach, gdzie takie dzieci w jednej klasie uczą się np. ze zdrowymi i najbardziej zdolnymi uczniami. Uważam, że w takich specjalnych klasach takie dzieci czują się lepiej i z tego co wiem całkiem dobrze sobie radzą. Zdolni uczniowie dodatkowo im pomagają. Maciek mimo, że wymaga specjalnej opieki jest dość samodzielny.
Przynajmniej w moim mieście takie klasy są tylko w podstawówkach. Nazwywane są integracyjnymi. Zdrowe dzieci nie są jakoś specjalnie dobrane.
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Abec, wielkie dzięki za wyczerpujące odpowiedzi :: bow :: To z tym Jonaszem też nie wyszło, skoro ten kolega z pracy się jej oświadczył. Albo - gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta :) Coś mi się wydaje, że znów zacznę oglądać klan ::krzyw:: Byle tylko nie było dużo Olki, bo jej nie mogę znieść ::jezyk::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Olka niedawno miała swój wątek z Damianym, wykładowcą ze studiów, pojechała z nim na obóz dla truddnej młodzieży. Tam dowiedziała się ,że on ma nie ślubne dziecko. Potem okłamał ją mówiąc ,że wstawi się za pewną dziewczyną a tak naprawdę obronił swój tyłek.
wiwi ja sam wpadłem w sidła "Klanu" do niedawna jeszcze sporadycznie oglądałem ale od jakiegoś czasu znów się zainteresowałem.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Ze mną jest podobnie: kiedyś oglądałam, potem "Klan" zaczal mnie nudzic i calkowicie przestalam ogladac, az w koncu ostatnio znow mnie ten serial zainteresowal :wink:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Podobały mi się wątki Agnieszki i jej spraw kryminalnych, odebranie dzieci Kindze, sprawa handlu narkotykami czy sprawa molestowania dzieci i głośna. Jestem ciekaw czy po urodzeniu dziecka Agnieszka wróci do redakcji i czy dalej będzie tropić afery kryminalne.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Ale sie Kinga i Michał zawzieli ::jezyk:: Myslalam, ze sie dzis na Sadybie pobija o te biedne dzieci ::loll:: ::jezyk::
Ostatnio zmieniony 2006-10-10, 19:49 przez kimberly1990, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ani Kinga, ani Michał nie popuszczą, oboje bardzo chcą mieć opiekę nad dziećmi, ich walka jest ostra.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Najlepsza obecnie jest Monika :serce: :serce: :serce:
Przypominają mi się początki Klanu, kiedy Monika była taka zła i zawzięta :twisted: ::jezyk:: :mrgreen: Do tego jeszcze Gabriela w pokręconych włosach......

A te nowe meble Lubiczów to od tych starych różnią się tylko kolorem, nie ma czy się zachwycać.....
ODPOWIEDZ