Religijność bohaterów "MnS"
Aby się wypowiadać także trzeba znać ogólną wiedzę , znak krzyża jest m.in u angilkanów i luteranów czyli u protestantów . Teraz co do mniejszych religii protestanckich to się z Tobą zgodze , ponieważ wiem z własnego doświadczenie ,że Światkowie Jehowy nie uznają wogóle krzyża .
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Właśnie trwa ta scena, Sally cytowała Kazanie na górze wg św. Mateusza, nie sądzę by długo przygotowywała się do pogrzebu, więc to chyba improwizacja. Musi więc być w jakimś przynajmniej stopniu religijna.
Brooke podała wezwanie tej świątyni - Kościół Świętej Rodziny. Więc są to katolicy.
[ Dodano: 2006-12-13, 16:52 ]
Zresztą w tle stoi posąg Matki Boskiej.
Brooke podała wezwanie tej świątyni - Kościół Świętej Rodziny. Więc są to katolicy.
[ Dodano: 2006-12-13, 16:52 ]
Zresztą w tle stoi posąg Matki Boskiej.
1) Był tam posąg Matki Boskiej.
2) I Brooke powiedziała "Kosciół Świętej Rodziny".
3) W którym miejscu była mowa o pastorze?
2) I Brooke powiedziała "Kosciół Świętej Rodziny".
3) W którym miejscu była mowa o pastorze?
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
Katolickiej hmmm jakoś mi się nie chcę w to wierzyć , ponieważ rozwodów kościól katolicki nie daje ,a jak wiadomo tych ślubów w tej rodzinie było sporo . A nawet gdyby dawał to Watykan by musiał założyć specjalne ,,ministerstwo'' do spraw rozwodów w rodzinie Forresterów.
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
-
Dawidek
- Administrator
Oile sobie przypominam dziś nie wspominano o pastorze, bodajże dwie wzmianki były we wczorajszych odecinkach. Chyba przy powitaniu się z rodziną Spectra Sally powiedziała per "pastorze", ale nie dam głowy. Ale raczej jestem pewien, że to pastor, a nie ksiądz. Nie wydaje mi się, by to była ta sama świątynia, w której Becky brała z CJ'em ślub.
Czy Wam także dzisiejsze słowa Stefy o wiele bardziej niż z którymś z nurtów protestantyzmu skojarzyły się z katolicyzmem? Bóg opiekuje się nami. Czuwa i na codzień pomaga. Możemy nań liczyć. To chyba katolickie podejście. Protestantyzm, z tego co się trochę orientuję, jest bardziej indywidualistyczny, akcentuje samodzielność człowieka. Nie szuka przejawów boskiej interwencji w życiu codziennym.
Jak myślicie, czy może czegoś nie rozumiem?
Jak myślicie, czy może czegoś nie rozumiem?
W jaki nurt chrześcijaństwa oni wierzą to nie wiem i chyba się nigdy nie dowiemy ,ale jestem napewno przekonany ,że nie jest to Katolicyzm .
Wg mnie dzisiejsze słowa Stefy były raczej jednoznaczne. Na jakiej podstawie wnioskujesz, że to nie katolicyzm? Bo kiedyś słyszałeś, że mówią pastor i biorą rozwody?