"Moda..." wychodzi z mody?

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Kitty

Post autor: Kitty »

Akurat to, że każdy z każdym, jest cechą wielu seriali i filmów. Scenarzyści nie mogą wprowadzać zbyt wielu postaci, więc budują wątki wokół już wystepujących.
Jak już wspomniałam - serial, film czy powieść to namiastka rzeczywistości. Każde dzieło jest w pewnym sensie "tworem sztucznym", ale odnosi się jednocześnie do problemów, którym człowiek na co dzień musi stawiac czoło.
Awatar użytkownika
Leon

Post autor: Leon »

Tak ten film mozna uznac za ambitny.

Zgadzam się Lolex, Ty to rozumiesz ale wszyscy chyba nie.

Goku seriale które wymieniłeś są na tym samym poziomie co MNS.
Jedno piwo to nie piwo.......
Goku

Post autor: Goku »

Leon pisze:Tak ten film mozna uznac za ambitny.

Goku seriale które wymieniłeś są na tym samym poziomie co MNS.
Jeśli "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" jest filmem ambitnym to MNS jest arcydziełem...

M jak Miłość na tym samym poziomie co MNS??Plebania jeszcze może tak...Klan też można tam jakoś upchać ale M jak Miłość??

A tak w ogóle to jakie seriale są wg. ciebie ambitne??
Kitty

Leon, który film miałeś teraz na myśli?

Dołączam się do pytania Goku - które filmy są dla Ciebie ambitne i jakie są kryteria decydujące o tym, czy dany serial ( film) jest ambitny, czy nie?
Awatar użytkownika
Leon

Goku pisze:
Jeśli "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" jest filmem ambitnym to MNS jest arcydziełem...
Jeszcze chyba jesteś Goku troszeczkę za młody żeby pewne rzeczy rozumiec co zresztą pewnie inni userzy potwierdzą.
Goku pisze:A tak w ogóle to jakie seriale są wg. ciebie ambitne??
Nie znam się na serialach wiec z tytułu nie potrafię Ci wskazać. Ważne żeby czuć dystans między fikcją a rzeczywistością i nie czynić z serialu źródła własnej edukacji.
Kitty

Myślę, że większość osób czuje dystans między fikcją i rzeczywistością, a także nie traktuje seriali jako źródła edukacji, a przynajmniej jako wyłącznego źródła edukacji. To byłoby absursalne.
Abec

Post autor: Abec »

Co więcej, większość z nas ogląda ten serial m.in. dlatego, że ów dystans jest w nim podkreślany bardziej niż w jakimkolwiek innym :)

Leon, jeżeli chcesz wytykać innym wiek, to chyba powinnieneś zacząć od ujawnienia własnego.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Hm, szczerze pisząc, to nidgy nie uznałabym Mody za serail ambitny. Ja wręcz twierdzę, że oglądam go, by się "odmózgowić". Po pracy, kiedy to kombinuję jak poradzić sobie z problemem, jestem cała "nakręcona", on pozwala mi się oderwać, paradoksalnie zostawić pracę w pracy, nie myśleć o niczym ważnym. Czasem się pośmiać, czasem podenerwować na głuptę scenarzystów, Amber czy Ridga. Moda jest mi bardzo potrzebna. Bardzo ją lubię. I nie odgrywa dla mnie najmniejszego znaczenia czy jest ambitna czy nie. A może przy ambitnym kinie nie wypoczęłabym?
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
Leon

Wypoczełabyś... :D Mam 20 lat.
Primok

Post autor: Primok »

Leon pisze:
Goku pisze:
Jeszcze chyba jesteś Goku troszeczkę za młody żeby pewne rzeczy rozumiec co zresztą pewnie inni userzy potwierdzą.
Z tym się muszę zgodzić 8) . Pewne filmy należy oglądać, kiedy ma się już pewien bagaż życiowy. Goku obejrzyj sobie pewne filmy za 10-15 lat, wtedy inaczej je ocenisz. Wiem to z własnego doświadczenia. MNS nie da się porównać z "Wszyscy jesteśmy Chrystusami", bo są one z zupełnie innych półek :wink: .
Ja lubię oglądać różne gatunki i mi to nie przeszkadza. I nie boję się, że MNS "wyjdzie z mojej mody" :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Ja rówież, póki co, się nie boję. Wzbogacony o dane oglądalności z USA i Polski, nieco zmieniłem zdanie ::krzyw:: Na razie jest bardzo dobrze, bo skoro w USA jest to soap-opera nr (na zdaje się 9) to super ::rad:: a i w Polsce ogladalność zadowala. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że TVP nie strzeli kiedyś coś głupiego do głowy :twisted: Jestem dobrej myśli :mrgreen:
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Oleg pisze:Ja rówież, póki co, się nie boję. Wzbogacony o dane oglądalności z USA i Polski, nieco zmieniłem zdanie ::krzyw:: Na razie jest bardzo dobrze, bo skoro w USA jest to soap-opera nr (na zdaje się 9) to super ::rad:: a i w Polsce ogladalność zadowala. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że TVP nie strzeli kiedyś coś głupiego do głowy :twisted: Jestem dobrej myśli :mrgreen:
No co Ty, Oleg! "Moda..." jest na drugim miejscu po "Żarze młodości". Jak Ty nisko cenisz nasz serial. :nie:
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

O matko ::plask wczolo: Miało być tak
bo skoro w USA jest to soap-opera nr 2 ( na zdaje się 9) to super

Ta dwójkę gdzieś mi zjadło :oops: Nie bój się :!: Jak w ogóle mogłeś pomyśleć, że tak nisko oceniam "MNS" :?: :!: ::chytry::
Awatar użytkownika
Leon

Ile osób średnio ogląda jeden odcinek MNS w USA i w Polsce?
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

Leon pisze:Ile osób średnio ogląda jeden odcinek MNS w USA i w Polsce?
Na TVP teraz oglądają ok. 4 miliony ludzi.

Temat o oglądalności w Polsce :arrow: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=268
ODPOWIEDZ