Klan
- Marek Forrester
Zapewne będę kontrowersyjna w tym co teraz powiem, ale wg mnie Ela i Jerzy nie pasują do siebie.
Ona potrzebuje kogoś odpowiedzialnego, stałego, zapewne romantycznego, wspierającego. Przyznajmy szczerze, że Jerzy raczej do takich się nie zalicza.
Jerzy z kolei potrzebuje kogoś szalonego, z wigorem, taką i do tańca i do różańca, a Ela to dosyć sztywna osoba.
Nie rozumiem po co oni są ze sobą.
Duszą się w tym związku jak nie wiem co.
Zamiast się rozwieść i zacząć nowe życie to oni będą ze sobą, bo przecież Ela tak kocha Jerzego, och, ach. To jest takie romantyczne.
Zwykłe przyzwyczajenie i tyle.
Powinna zacząć nowe życie, na pewno by rozkwitła, bo wbrew pozorom Ela ma naprawdę duże możliwości rozwoju, biegi z Matyldą to taki mały kroczek w tym kierunku.
Jerzy z kolei jest egoistą i mu wygodnie z takążonką, ciepłym obiadkiem, nie ma odwagi zmienić swojego życia, a do Eli przecież czuje sentyment.
Mam nadzieje, że pod wpływem uczucia Aliny zmieni swoje postępowanie, bo widać, że nie czuje do niej słabości tylko ze względu na jej urodę.
Kaja Paschalska?
Bez komentarza!
Ona potrzebuje kogoś odpowiedzialnego, stałego, zapewne romantycznego, wspierającego. Przyznajmy szczerze, że Jerzy raczej do takich się nie zalicza.
Jerzy z kolei potrzebuje kogoś szalonego, z wigorem, taką i do tańca i do różańca, a Ela to dosyć sztywna osoba.
Nie rozumiem po co oni są ze sobą.
Duszą się w tym związku jak nie wiem co.
Zamiast się rozwieść i zacząć nowe życie to oni będą ze sobą, bo przecież Ela tak kocha Jerzego, och, ach. To jest takie romantyczne.
Zwykłe przyzwyczajenie i tyle.
Powinna zacząć nowe życie, na pewno by rozkwitła, bo wbrew pozorom Ela ma naprawdę duże możliwości rozwoju, biegi z Matyldą to taki mały kroczek w tym kierunku.
Jerzy z kolei jest egoistą i mu wygodnie z takążonką, ciepłym obiadkiem, nie ma odwagi zmienić swojego życia, a do Eli przecież czuje sentyment.
Mam nadzieje, że pod wpływem uczucia Aliny zmieni swoje postępowanie, bo widać, że nie czuje do niej słabości tylko ze względu na jej urodę.
Kaja Paschalska?
Bez komentarza!
Jeśli nie rozumiesz woni, esencja Cię nie zadowoli...
Nie sądzę, by to było wyłącznie przyzwyczajenie z prostego powodu. Oni musieli od samego początku walczyć o ten związek. W pierwszym sezonie powiedziano to zupełnie wprost - rodzice Elżbiety bardzonie chcieli tego związku. Bo Jurek nie ma wyższego wykształcenia, bo jest młodszy, nie to mezalians także majątkowy, bo nie jest Malickim. Czyli wtedy musieli się bardzo kochać i moim zdaniem nie ma podstaw by przyjąć, że to uczucie znikneło.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
Kokoszko- w wielu sprawach przyznaję Ci rację.
Ela i Jerzy to takie dwa różne światy, które do siebie nie pasują.
Idealnym facetem dla Eli byłby Malicki, który tak naprawdę kocha się w Eli od zawsze. I mi się coś wydaje, że Ela również do niego czuje coś więcej...... ale jednak zawsze była wierna Jerzemu, nawet kiedy w oczywisty sposób on ją zdradzał. Jednak sądzę, że jeżeli Jurek zakochał się w Alinie to będzie chciał z nią być i raz na zawsze odejdzie od Eli- która będzie wtedy mogła bez wyrzutów sumienia związać się z Krzysztofem.
Ale nasuwa mi się na myśl pewne pytanie: Czy ludzie, którzy przeżyli ze sobą połowę życia, mają wspólne dzieci, wnuki- mogą tak po prostu odejść od siebie???
Wydaje mi się, ze nie.
Klan to serial promujący wartości rodzinne i dlatego myślę, że jednak w ostatniej chwili Jurek się opamięta, a dobra Ela- dla dobra rodziny- wybaczy mu i wszystko będzie tak jak dawniej....to znaczy do czasu aż Jerzy pozna kolejną kobietę....
Co do Kai Paschalskiej- to krótko: uważam, że jest sztuczna i całkowicie nie podobają mi się jej głupie minki, zachowanie, wypowiedzi a ostatnio nawet jej wątki przestały mnie interesować......
Ela i Jerzy to takie dwa różne światy, które do siebie nie pasują.
Idealnym facetem dla Eli byłby Malicki, który tak naprawdę kocha się w Eli od zawsze. I mi się coś wydaje, że Ela również do niego czuje coś więcej...... ale jednak zawsze była wierna Jerzemu, nawet kiedy w oczywisty sposób on ją zdradzał. Jednak sądzę, że jeżeli Jurek zakochał się w Alinie to będzie chciał z nią być i raz na zawsze odejdzie od Eli- która będzie wtedy mogła bez wyrzutów sumienia związać się z Krzysztofem.
Ale nasuwa mi się na myśl pewne pytanie: Czy ludzie, którzy przeżyli ze sobą połowę życia, mają wspólne dzieci, wnuki- mogą tak po prostu odejść od siebie???
Wydaje mi się, ze nie.
Klan to serial promujący wartości rodzinne i dlatego myślę, że jednak w ostatniej chwili Jurek się opamięta, a dobra Ela- dla dobra rodziny- wybaczy mu i wszystko będzie tak jak dawniej....to znaczy do czasu aż Jerzy pozna kolejną kobietę....
Co do Kai Paschalskiej- to krótko: uważam, że jest sztuczna i całkowicie nie podobają mi się jej głupie minki, zachowanie, wypowiedzi a ostatnio nawet jej wątki przestały mnie interesować......
Zwróć uwagę, że Gabriela odeszła od męża.
Ponadto to chyba było tak, że gdy w 1997 r. "Klan" był planowany na jeden sezon (120 odcinków), miał się kończyć ich rozwodem, a po przedłużeniu serialu Twórcy na powrót ich spikneli, najwyraźniej widząc w tym bardzo rozwojowy temat.
Ponadto to chyba było tak, że gdy w 1997 r. "Klan" był planowany na jeden sezon (120 odcinków), miał się kończyć ich rozwodem, a po przedłużeniu serialu Twórcy na powrót ich spikneli, najwyraźniej widząc w tym bardzo rozwojowy temat.
Często wygląda tak, jakby chciała zwymiotować. Z drugiej strony w "Tańcu z gwiazdami" tak ją "zrobili", że całkiem ładnie wyglądała.LoLex pisze:Jest jedną z najsztuczniejszych aktorek jakie oglądałem. W dodatku pozbawiona urody i kobiecości. Dla mnie to najgorsza aktorka "Klanu".Leon pisze:A co uważacie o Kaji Paschalskiej?
Jeśli chodzi o grę, to nie ma w czym się wykazać. Większość aktorek z "Klanu" nie gra lepiej.
A ja uważam, że w TzG wyglądała jeszcze gorzej niż jak ją pokazują w "Klanie". Może pamiętasz jakie ona miny strzelała przed tangiem. To się rozeszło wielkim echem i... śmiechem. ^^ Niektórym się wprawdzie podoba, ale mnie nie.Brooklyn pisze: Często wygląda tak, jakby chciała zwymiotować. Z drugiej strony w "Tańcu z gwiazdami" tak ją "zrobili", że całkiem ładnie wyglądała.
Jeśli chodzi o grę, to nie ma w czym się wykazać. Większość aktorek z "Klanu" nie gra lepiej.
Nigdy nie śledziłem "Tańca...". Kiedyś zobaczyłem tam ją z wyprostowanymi, spiętymi włosami. Wydawała się chudsza i w ogóle.LoLex pisze:A ja uważam, że w TzG wyglądała jeszcze gorzej niż jak ją pokazują w "Klanie". Może pamiętasz jakie ona miny strzelała przed tangiem. To się rozeszło wielkim echem i... śmiechem. ^^ Niektórym się wprawdzie podoba, ale mnie nie.Brooklyn pisze: Często wygląda tak, jakby chciała zwymiotować. Z drugiej strony w "Tańcu z gwiazdami" tak ją "zrobili", że całkiem ładnie wyglądała.
- Marek Forrester
Ja tam Kaję bardzo lubię, wydaje się miła i sympatyczna. Fakt, że życiową wpadkę zaliczyła śpiewając "Mała chinka..." ale to było dawno i odeszło u mnie w niepamięć. Nie wróżę też wielkiej kariery pewnie zostanie w Klanie do końca emisji serialu a potem złapie się na nowy serial TVP ale ja nic do niej nie mam.
[ Dodano: 2006-12-31, 10:16 ]
I runda III etapu konkursu na "Najlepszą postać Klan-u" zamknięta! Mamy zwyciężczynię, okazała się nią Stanisława zdobywając 9 głosów poparcia, Elżbieta jednak była bardzo blisko wygranej bo zdobyła 7 głosów. Jednak w półfinale znajduje się Stanisława!
Kolejna runda już w nowym roku! Na okres Sylwestra przerywam konkurs, wróci on już w nowym roku a wtedy będziecie wybierać z dwóch postaci pewnej dojrzałej, kobiety po przejściach i młodego mężczyzny!
[ Dodano: 2006-12-31, 10:16 ]
I runda III etapu konkursu na "Najlepszą postać Klan-u" zamknięta! Mamy zwyciężczynię, okazała się nią Stanisława zdobywając 9 głosów poparcia, Elżbieta jednak była bardzo blisko wygranej bo zdobyła 7 głosów. Jednak w półfinale znajduje się Stanisława!
Kolejna runda już w nowym roku! Na okres Sylwestra przerywam konkurs, wróci on już w nowym roku a wtedy będziecie wybierać z dwóch postaci pewnej dojrzałej, kobiety po przejściach i młodego mężczyzny!
Nobody does it better
- Dzieci, co te puszki po piwie robiły w waszym klubie?
- To normalna prowokacja!

- To normalna prowokacja!