Skazany na śmierć (Prison Break)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

[shadow=black]Sucre przeżywa miłe chwile z MariCruz ale ten wstrętny Bellick już do niego leci ::kwasny:: Na pewno kuzyn Sucre nigdy nie zostanie przeniesiony do tego luksusowego więzienia :roll: Dobrze, że Sara została z panami, bo dzięki niej poznali prawdziwego Greena. A Michael miał farta, że wyszła ta rozmowa o inhalatorze ;) Teraz Mahone gna do jego pokoju a biedny C-Note popełnia samobójstwo :evil: Jeszcze by się mógł mu przydać, bo pewnie Michaelowi uda się teraz wywinąć. Ale mnie ten Kim wkurza, wszystkich każe zabijać :evil: Paul poszedł na polowanko, szkoda że Kim nie jest jego zwierzynką... I ciekawe czy T-Bag zobaczy jeszcze kaskę :P Coś mi się wydaje, że ją Bellick zwietrzy i będą się jeszcze o nią zabijać ;) [/shadow]
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
agavill

Post autor: agavill »

Słyszeliscie, ze Prison break pojawil sie juz w 1938 roku? :D

Obrazek

Premiera
1938-07-12 (Świat)
Gatunek: Dramat
Kraj: USA
Czas trwania: 72 min

Ogladal ktos? warto??
Each night before we fall asleep we lie to ourselves in a desperate hope that, come morning, it will all be true...
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Uwaga, podaję SPOILEROWY artykuł. ::chytry:: ::chytry::

Obrazek

Nie mogę się już doczekać tego odcinka. :serce:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

WOW! :shock: Dzięki za scan, B@r. Ja też już nie mogę się doczekać! :serce: Ale z Carolinki perwera, związała Michaela i teraz może z nim zrobić co zechce. :mrgreen: :lol: 8) Martwi mnie natomiast to co zostało napisane w artykule. :( Chyba jednak się potwierdzi najgorsze. :( :cry:

[shadow=black]A propos odcinka 18, trochę słabszy był od poprzedniego, ale i tak trzyma dobry poziom. :) Najlepsze były sceny gdy Mike i Linc "testowali" tego Greena. ::cojest:: Scena z fontanną! :lol: Dobrze, że Michael zachował zimną krew i załatwił w porę oszusta. Wszystko się udało dzięki Sarze. :serce: Wykazała się dziewczyna. ;) Szkoda tylko, że nagranie jest lipne. ::chytry:: Swoją drogą, czemu oni mówią taśma na pendrive'a? ::plask wczolo: C-Note'a mi żal, ale mniej niż pozostałych denatów dotychczasowych. Nie wiem, to chyba dlatego, że jego wątki się za bardzo ciągnęły.

Teddy wrócił do starych przyzywczajeń. ::bojesie:: Pomyśleć, że tydzień temu mu współczułem. ::chytry:: Ciekawe czy Bellicka też skasuje, bo to, że Braddy boy pomyli na lotnisku torby jest więcej niż pewne. Swoją drogą, scena w samolocie była rozbrajająca. ::rad::

Paul mnie szokuje. ::bojesie:: Jak on może chcieć to zrobić swojej Carolince?! :evil: Chyba zapomniał, że oni są "on the same team" i że "Anyone that's a threat to what we're doing is expendable!". ::ysz:: Jak zrobi to co planuje, to "company will sell him down the river". ::chytry:: Mam nadzieję, że ręka mu zadrży na widok Carolci i jednak się rozmyśli. :mrgreen: [/shadow]
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Prison Break!

Święty serial produkcji amerykańskiej. Wartka akcja,permanentne napięcie,wysoki poziom adrenaliny w trakcie śledzenia losów bohaterów,wielka rozkosz oglądania...!

Obejrzałem już wszystkie dostępne odcinki,czyli wczoraj zaznajomiłem się z 18,2 sezonu. :mrgreen:

Serial wprowadził mnie w uzależnienie,'pochłaniając niezmierzone pokłady mojego czasu'. Niczym odurzony narkotykiem wtapiałem się w kolejne epizody,bez myśli o nadchodzącej maturze. Obecnie z niecierpliwością przeszywającą mnie na wskroś wyczekuję odcinka 19,którego emisja już w poniedziałek!!

Przechodząc do sedna sprawy. Chciałbym podzielić się z fanami tego serialu swoimi spostrzeżeniami co do postaci.

Michael Scofield!
Ideał chodzący. Takie określenie,w moim mniemaniu,pełnoprawnie się mu należy! :D Szlachetny,moralny,o sercu bardzo dużej gołębicy,inteligentny i to nietuzinkowo, geniusz (o inhibicji przy wysokim ilorazie inteligencji),zawsze potrafiący zachować zimną krew,a także pełen odwagi,dzielności i sprytu...do tego przystojny :serce: ,ale to już inna bajka. To jest moja jedna z ulubionych postaci,a jest ich w liczbie dwóch.

Lincoln Burrows!
Postać,na której spoczywa skaza,zmora przeszłości,bowiem ten osobnik (brat Michael'a) tkwił po uszy w nałogu narkotykowym,tracąc ludzi,których darzył miłością. To Michael musiał sprawować pieczę nad starszym bratem. Postać ta nie wpadła w sieć mojego większego uznania. Odważny,dobry,kochający syna,Veronica'ę,brata,ale nie o tak wielkiej inteligencji i umysłowości,co Scofield.

Sara Tancredi!
Delikatna,wrażliwa,ale jak przyjdzie co do czego-buńczuczna i porywcza,inteligentna i oddana swym pacjentom i pracy,młoda kobieta. Bardzo ją lubię,[shadow=black]a jej rodzące się uczucie do Michael'a i jej piękne z nim chwile-sceny je przedstawiające-to po prostu idealne wypełnienie serialu!![/shadow] Podobnie jak Lincoln,nie jest czysta,jako,że była narkomanką.

No i wreszcie Paul Kellerman!!
Druga i ostatnia moja ulubiona postać!! Wydarzenia wokół tej persony są dla mnie najbardziej interesujące (obok tych z Michael'em w roli głównej). Kellerman to mężczyzna niezwykle przebiegły (agent Secret Service,podobnie jak inni na usługach Firmy i członkowie Firmy),sprytny,bezwzględny do 'wroga' Firmy,wielce urozmaicający Prison Break! [shadow=black]Jednak obok tej 'ciemnej strony' egzystuje także ta 'jasna'. Kocha siostrę [/shadow]i darzy pewnym uczuciem Caroline,jest wobec niej oddany,lojalny...
[shadow=black]Sfingowanie śmierci Terrence'a Steadman'a [/shadow]i[shadow=black] spreparowanie tej taśmy nagraniowej-to egzemplifikacja zastosowania wysokiej technologii przez kogokolwiek z Firmy,a przecież był przy tym mój ukochany Kellerman[/shadow]. :serce:

Fernando Sucre!
Porywczy,ale wrażliwy,szlachetny Portorykańczyk. Kocha Maricruz i jest pełen determinacji,by spędzić resztę życia właśnie z nią. [shadow=black]W końcu mu się udaje ją 'odzyskać' w 17 odcinku.[/shadow]

C-Note!
Ostatnie z nim sceny wzruszyły mnie do łez! [shadow=black]Ten człowiek bardzo mi zaimponował w 2 sezonie swą miłością do rodziny,zwłaszcza swej małej córeczki.Ojciec,który jest w stanie wskoczyć w ogień za swym maleństwem i końcowa scena-samobójstwo,by uratować to,co zyskała "Baby girl". Bardzo pozytywna postać,aczkolwiek w 1 serii na taką się nie zapowiadała.[/shadow]

T-Bag!
Morderca,powiedziałbym zgodnie z prawdą-seryjny morderca! Theodore to nie tylko zabójca,także gwałciciel (wspomnienie przeszłości),pedofil...[shadow=black]trauma z dzieciństwa zrujnowała go,odbiła się bardzo głośnym echem w jego psychice,przyczyniła się do konglomeratu tych zabójstw,do dzikości postępowania w toku życia.[/shadow] Rewelacyjne z nim sceny,bardzo ciekawa postać i podobnie jak Kellerman-niejednoznaczna.

Caroline Reynolds!
Bezwzględna,władcza kobieta! Ale czy na pewno bezwzględna? Nie wiemy o niej za wiele. Wiemy,że Kellerman pracuje dla niej od 15 lat. Kobieta dążąca do sukcesu,osiągnięcia swych celów,[shadow=black]pani wiceprezydent[/shadow],[shadow=black]a potem prezydent USA!,czyli wysiłek opłacał się. [/shadow]Osobiście nie podoba mi się ta postać.

To na tyle,jeśli chodzi o przyglądnięcie się postaciom. Chciałbym [shadow=black]nadmienić,że bardzo lubiłem Veronica'ę[/shadow]. Młoda pani adwokat,kochająca Lincolna,stawiająca swą egzystencję na szali ryzyka,by odkryć prawdę w sprawie śmierci Terrence'a...

Teraz skoncentruję się na samym serialu.
Każda scena coś niesie. Każda scena na swój sposób jest kluczowa. Szereg scen akcji,szereg bijatyk,zabójstw,strzałów,ucieczka,knucie,spiskowanie,konspiracje,układy międzyludzkie (coś za coś),to wszystko składa się na niesamowitość Prison Break'a!

2 seria,jak dla mnie,jest o wiele ciekawsza od 1. [shadow=black]Szersze pole do działania,popisu scenarzystów ( już nie tylko więzienie i adwokaci-Veronica,Nick),ale całe,tak naprawdę,USA! Integrujemy się także z Firmą! Firma jest na większym świeczniku w 2 sezonie,niż w pierwszym. Bill Kim,jego rozkazy,Kellerman itd. Poznajemy również problemy trapiące więźniów,co nie miało miejsca w 1 sezonie (przynajmniej w takim stopniu).[/shadow]

Sukcesywnie będę komentował w tym temacie kolejne odcinki. To na razie na tyle. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
FanStefci

Wow, Thorne, jaki wyczerpujący komentarz. :mrgreen: 8) Super, że mamy kolejnego "wciągniętego" po uszy w Prisona. :) Jakby powiedziała Carolinka: "Welcome to the team". ::jezyk::
Awatar użytkownika
Thorne

FanStefci pisze:Wow, Thorne, jaki wyczerpujący komentarz. :mrgreen: 8) Super, że mamy kolejnego "wciągniętego" po uszy w Prisona. :) Jakby powiedziała Carolinka: "Welcome to the team". ::jezyk::
Też się cieszę z tego faktu. Prison Break to naprawdę ekscytujący serial i na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie życia bez niego. :serce:

Ahhh,kiedy ten 19 odcinek!! :zeby:
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Moi drodzy, czy możecie mi powiedzieć kim są [shadow=black]C-Note i Agent Mahone[/shadow] ? (na wszelki wypadek zaznaczam spoilerem bo nie wiem czy te postacie są już czy ich nie ma)
Czy może któryś z nich to ten koleś od wielbionego przeze mnie Paula, który miał zastrzelić Leticie, ale ruszyło go sumienie i zrobił to Kellermanek? :twisted:
Awatar użytkownika
FanStefci

SallyFan pisze:Moi drodzy, czy możecie mi powiedzieć kim są [shadow=black]C-Note i Agent Mahone[/shadow] ? (na wszelki wypadek zaznaczam spoilerem bo nie wiem czy te postacie są już czy ich nie ma)
Czy może któryś z nich to ten koleś od wielbionego przeze mnie Paula, który miał zastrzelić Leticie, ale ruszyło go sumienie i zrobił to Kellermanek? :twisted:
Niet. :P Ten o którym mówisz to Hale. 8) C-Note to ten czarnoskóry więzień, który załatwiał Michaelowi lek na podwyższenie poziomu cukru. ;) [shadow=black]Jego wątek się znacznie rozszerzy już wkrótce. ;) Agent Mahone pojawia się od 1 odcinka 2 sezonu. :)[/shadow]
Forrester

Post autor: Forrester »

A co się dzieje(działo) z Abruzzim? :wink:
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.
Awatar użytkownika
Thorne

Forrester pisze:A co się dzieje(działo) z Abruzzim? :wink:
[shadow=black]Abruzzi wraz z 7 więźniami uciekł z więzienia Fox River. Abruzzi jako cel po powrocie do świata postawił sobie zdławienie Fibonacciego. Toteż w 4 odcinku wyruszy z gnatem,uprzednio wywiedziawszy się o lokum Fibonacciego (adres),ale jeden z jego ludzi go wsypie,tak więc FBI wpadnie na jego trop. W 5 odcinku padnie nieżywy na całe gro kul.[/shadow]
Forrester

Post autor: Forrester »

Tak, teraz już wiem :wink: Jestem przy 7 odcinku 2 serii i widzę,że Tweener też wpadł :wink:
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Ależ wszyscy się nie cierpliwią i oglądają odcinki do przodu, ja w każdą niedziele oglądam na polsacie i nie zamierzam sobie przyśpieszać :mrgreen: A moi znajomi już nie oglądają na polsacie bo mają odcinki na komputerze i obejrzeli już 1 sezon ::krzyw:: Także Polsat właśnie tak też traci troche tysięcy widzów.
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Dziś wyrównałem PB do 17.
[shadow=black]Nie moge sie doczekać Caroline :serce: Ten głos to i tak podkładała Patty Wetting(?).Chociaż i tak ją wole w Brothers&Sisters Pozatym szkoda , ze Bellick wyszedł z więzienia to był taki ciekawy wątek , bardzo mi się podobał , a na wolności Bellick najlepiej niech zginie.No i wreszcie wróciła Maricruz , jest taka urocza , stęskniłem się za nią.Z Fernando tworzą świetną parę , tylko mam wrażenie , że i tak ich szczęście nie potrwa długo[/shadow]
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Thorne

FanieStefci,Ty pewnie wiesz. Kiedy 3 sezon? :mrgreen:
ODPOWIEDZ