W Klanie wymiera starsze pokolenie .W wakacje Janeczka teraz będzie musiał umrzeć Władysław.Ciekawe czy będzie jakiś pogrzeb .... jak coś to piszcie w którym odcinku to go obejże
Klan
Niekoniecznie będzie pogrzeb, i tak od dawna był tylko duchem, ciałem nie, więc nadal może tak zostać.Tkk_Bolly pisze:[*]Szkoda wielka szkoda![]()
W Klanie wymiera starsze pokolenie .W wakacje Janeczka teraz będzie musiał umrzeć Władysław.Ciekawe czy będzie jakiś pogrzeb .... jak coś to piszcie w którym odcinku to go obejże
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Sad but true
Może to co napiszę zabrzmi nieładnie, ale będąc scenarzystą lub producentem serilu umieściłbym pogrzeb w ostatniej scenie tego sezonu (która zapewne jest mnie-wiecej teraz pisana), by efektoenie zamknąć ten rok z życia Lubiczów.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
-
SallyFan
Nie prawda. Aktorka grająca Marie odeszła przed śmiercią z serialu. Najpierw uśmiercono Marie, a aktorka zmarła bodajże kilka miesięcy później.Ireth pisze:Nie sądze.Jak matka zmarła to uwzglednili to więc pewnie teraz też.anka_ pisze:
Pare odcinków temu Elżbieta go karmiła... Ale rzeczywiście mogą tylko o nim mówić, tak jakby dalej żył...
Ale życiowo się zrobi w serialu
Najwyższy czas zmienić czołówke... Wstyd - dwóch pierwszych bohaterów nie żyje.
Albo może zrobią tak ,że tylko po wakacjach powiedzą ,że Władysław nie żyje , jak to zwykle robią 
Sallyfanie to nie bylo chyba tak ,aktorka umarła jakoś w wakacje , a pierwsza scena w Klanie we wrześniu to było jak Władysław modli się za nią w w Kościele. Przynajmniej tak mi się wydaje.
To były czasy kiedy regularnie oglądałem Klan.
Sallyfanie to nie bylo chyba tak ,aktorka umarła jakoś w wakacje , a pierwsza scena w Klanie we wrześniu to było jak Władysław modli się za nią w w Kościele. Przynajmniej tak mi się wydaje.
To były czasy kiedy regularnie oglądałem Klan.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Tak było, ale aktorka zmarła potem. To znaczy o śmierci Marii Lubicz dowiedzieliśmy się we wrześniu, a o śmierci Haliny Dorrowolskiej bodaj w marcu następnego roku. Po prostu twórcy liczyli się ze śmiercią aktorki i ewentualnymi kłopotami w scenariuszu z nią związanymi. Znów brzmi to brutalnie, ale tak właśnie było.
A tak w ogóle, to od wielu lat, od czasu stwierdzenia choroby, został odstawiony na boczny tor. Przestanie być wymówką - nie mogę się wyprowadzić, bo Władzio, nie mogę wyjechać bo Władzio...
Nie wierzę, że będą dalej udawali że żyje. Po wakacjach najpóźniej Go już nie będzie.
Nie wierzę, że będą dalej udawali że żyje. Po wakacjach najpóźniej Go już nie będzie.
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
No, to ciocia Stasia może spokojnie układać sobie życie z Panem JeremiaszkiemSzogunka pisze:A tak w ogóle, to od wielu lat, od czasu stwierdzenia choroby, został odstawiony na boczny tor. Przestanie być wymówką - nie mogę się wyprowadzić, bo Władzio, nie mogę wyjechać bo Władzio...
I’m your dream, make you real
Sad but true
Sad but true
- kimberly1990
- Marek Forrester
Również żałuje, że Władzio nie żyje. Aktor występował od początku, może ostatnio nie było go zbyt często, ale zawsze....
Faktycznie, teraz czołówka już zupełnie nie ma sensu, dwie pierwsze postaci nie żyją....
Jak napisał Abec "nie chcę być brutalny" ale uważam, że śmierć Władzia pasuje do obecnej sytuacji w Klanie. Ciocia Stasia ciągle się wahała, czy wyjść za Jeremiasza, bo przecież Władzio, Ela jest kompletnie załamana, jeszcze śmierć ojca- mogą sprawić, że Ela całkowicie się załamie albo nawet zwariuje.
Najlepiej byłoby jakby odbył się wielki pogrzeb, np. w ostatnim odcinku przed wakacjami, na którym byłaby cała rodzina, wszyscy przypominaliby sobie stare dzieje a na końcu byśmy ujrzeli taki cień( a la duch Władzia), który powędrowałby do nieba i spotkałby tam Marię....
ale to nie MNS, więc pozostaje nam liczyć tylko na to, że wspomną o jego śmierci, i może zobaczymy płacz bohaterów....
Faktycznie, teraz czołówka już zupełnie nie ma sensu, dwie pierwsze postaci nie żyją....
Jak napisał Abec "nie chcę być brutalny" ale uważam, że śmierć Władzia pasuje do obecnej sytuacji w Klanie. Ciocia Stasia ciągle się wahała, czy wyjść za Jeremiasza, bo przecież Władzio, Ela jest kompletnie załamana, jeszcze śmierć ojca- mogą sprawić, że Ela całkowicie się załamie albo nawet zwariuje.
Najlepiej byłoby jakby odbył się wielki pogrzeb, np. w ostatnim odcinku przed wakacjami, na którym byłaby cała rodzina, wszyscy przypominaliby sobie stare dzieje a na końcu byśmy ujrzeli taki cień( a la duch Władzia), który powędrowałby do nieba i spotkałby tam Marię....
Fakt, szkoda p. Kęstowicza. Szkoda Władzia. Ostatnio i tak był obecny w filmie tylko duchem, ale zawsze był... 
Ciocia Stasia ma teraz łatwiej. Ostatnio myślałąm, że może Elżbieta wyprowadzi się z Sadyby, ale przypomniałam sobie o Władziu. On by nie wytrzymał zmiany otoczenia. A teraz, może coś się zmieni.
Może mi ktoś opowiedzieć, co dziś było? Nie mogłam oglądać:(
Ciocia Stasia ma teraz łatwiej. Ostatnio myślałąm, że może Elżbieta wyprowadzi się z Sadyby, ale przypomniałam sobie o Władziu. On by nie wytrzymał zmiany otoczenia. A teraz, może coś się zmieni.
Może mi ktoś opowiedzieć, co dziś było? Nie mogłam oglądać:(
Żadna inna rodzina nie zaznała tylu nieszczęść, co Forrester'owie.
1) Paweł spotkał się z Elżbietą, pocieszał ją. Ona powiedziała mu, że nie radzi sobie nawet z prostymi czynnosciami, pokazałóa stos rachunków, za telefon, prąd, no i od hurtowników apteki, niektóre jeszcze ze stycznia. On zapowiedział, że je spłaci i opieprzy Michała. Ona protestowała, ale niepsecjalnie mocna. Powiedział jeszcze, że Eli potrzebny jest terapeuta, bo same leki wszystkiego nie załatwią, i że jej kogoś znajdzie.
2) Jeremiasz ponaglał Stasię w sprawie nauk przedmałżenśkich
3) Pokazali brata Bożenki, Grzesia, badał się w El-Medzie.
4) Wujković dał wywiad w telewizji, opowiadał o swojej książce, na koniec zaprosił na cykl odczytów nt literatur bałkańskich organizowanych na zaproszenie mojego wybitnego przyjaciela, profesora Juliana Deptuły. Ola i Krystyna oglądały to, potem córka pogratulowała matce pomysłu - najwyraźniej domyśliła się, że Krystyna podpowiedziała to Wujkoviciowi, by pomóc gnębionemu przyjacielowi.
5) Kinga i Micho jedli obiad w eleganckiej restouracji, on zauwazłu tam współpracowniczkę Mirona. Zadzwonił na policję. Wieczorem komisarz który rok temu kochał sie w Agnieszce przyjechał do Lubiczów do domu i poinformował, że zgarneli Mirona i jego kolesiów i że Aga jest już bezpieczna.
6) Michał i Kinga rozmawiali o wspólnym zamieszkaniu.
[ Dodano: 2007-03-14, 22:30 ]
Jonasz, ten komisarz ma na imię Jonasz!!!!

2) Jeremiasz ponaglał Stasię w sprawie nauk przedmałżenśkich
3) Pokazali brata Bożenki, Grzesia, badał się w El-Medzie.
4) Wujković dał wywiad w telewizji, opowiadał o swojej książce, na koniec zaprosił na cykl odczytów nt literatur bałkańskich organizowanych na zaproszenie mojego wybitnego przyjaciela, profesora Juliana Deptuły. Ola i Krystyna oglądały to, potem córka pogratulowała matce pomysłu - najwyraźniej domyśliła się, że Krystyna podpowiedziała to Wujkoviciowi, by pomóc gnębionemu przyjacielowi.
5) Kinga i Micho jedli obiad w eleganckiej restouracji, on zauwazłu tam współpracowniczkę Mirona. Zadzwonił na policję. Wieczorem komisarz który rok temu kochał sie w Agnieszce przyjechał do Lubiczów do domu i poinformował, że zgarneli Mirona i jego kolesiów i że Aga jest już bezpieczna.
6) Michał i Kinga rozmawiali o wspólnym zamieszkaniu.
[ Dodano: 2007-03-14, 22:30 ]
Jonasz, ten komisarz ma na imię Jonasz!!!!