compek
compek

Post autor: compek »

Będzie zaraz. Zmienili na piątek.

Post autor: wiwi »

:cry: ::kwasny:: <rozpacz> Kurde no, dopiero teraz przeczytałam tą informację :( Świetnie... Oglądał ktoś? Jak wrażenia? ::krzyw::
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
compek
compek

Post autor: compek »

Według mnie to najgłupszy serial jaki widziałem. Totalna porażka. Współczuje TVP2 marnej oglądalności.

Post autor: Marek Forrester »

Mała Brytania ma swoje dobre i złe strony, to angielski humor więc jest specyficzny i w odcinku jest kilkanaście skeczy i nie który były ::loll:: a czasem :roll: . Więc tak pośrednio ale napewno obejrze kolejne odcinki.
Nobody does it better

Post autor: Goku »

Obejrzałem "Małą Brytanię" i...szczerze??Nie wiem z czego ta "publiczność"(bo pewnie był tylko śmiech nagrany puszczony) się śmiala...Absolutnie niefajny serial i nieśmieszna komedia...Nie polecam nikomu...

A mnie ten serial się podoba, najzabawniejsze są akcje z klubem odtłuszczania ::jezyk:: To angielski więc specyficzny humor, ja też nie każdy skecz rozumiem i nie wiem co w nim jest śmiesznego ale zazwyczaj podobają mi się żarty w "Małej brytanii".
Nobody does it better
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

W nowym numerze Avanti jest płyta DVD The best of Friends z 5 najlepszymi odcinkami 1 sezonu. :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: Debora »

Z tego co wiem to jest Amerykański serial,ale może się myle
Śpieszmy się kochać ludzi,bo tak szybko wyjeżdżają za granicę....

...;:::Lordi,Nirvana,Mettalica:::;....
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Ale nie mamy chyba temato o Friends...

EDIT- Jednak Friends ma jakiś zbiorowy temat w którym piszemy też o innych serialach. :mrgreen:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: Abec »

Taki osobny temat był, ale się zmył ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Abec pisze:Taki osobny temat był, ale się zmył ;)
Czemu?

Post autor: Abec »

Pewnie Oleg uznał, że skoro już jest ten szerszy temat, o którym piszłaś, to ten węższy, tylko o Friends, jest niepotrzebny.

[ Dodano: 2007-05-25, 22:51 ]
A w dzisiejszym odcinku Małej Brytanni była Polka i dostała wizę ;) Ale była z tych normalnych ;)

[ Dodano: 2007-05-30, 22:31 ]
Ostatnio wątek o homoseksualiźmie kwitnie, więc ten link podeję celowo w tym tutaj temacie ;)

http://www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=3571
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D

Przepraszam ,że piszę tutaj ale nie wiem w jakim innym temacie o tym napisać...

Na Comedy Central od poniedziałku do piątku o 14:20 emisja dwóch odcinków "The Golden Girls" czyli "Złotka". Serial opowiada o 3 przyjaciółek w podeszłym wieku które mieszkają razem. W roli jednej z przyjaciółek Rose gra Betty White. Podczas jedengo z odcinków Rose poprosiła inną przyjaciółkę aby odbierałą telefony do niej to wyglądało tak:
- Proszę odbierz telefon kiedy będzie dzwonił.
- Nie ma sprawy, niech tylko nie dzwoni w czasie Żaru młodości.
::cojest:: Uwielbiam ten serial i polecam! Polecam!
Nobody does it better

Post autor: Mareczek »

A ja mam serial "Co ludzie powiedzą" na płytach DVD :serce: A oto jego mała historyjka
Główną bohaterką serialu jest (wspaniale grana przez Patricie Routledge) Hiacynta Bucket (czyt,. Bukiet, nie Żakiet). Wydawać by się mogło, że to typowa pani domu, jednak po dokładnym przyjrzeniu się, okazuje się, że Hiacynta to nadzwyczaj silna osobowość, która nigdy nikogo nie słucha, sama narzucając wszystkim swoje zdanie. To sprawia, że boi się jej własny mąż, sąsiedzi i wszyscy znajomi - włącznie z najbliższą sąsiadką i w mniemaniu Hiacynty 'przyjaciółką' - Elżbietą. Gdy do Elżbiety sprowadza się jej rozwiedziony brat - muzyk, Hiacynt za wszelką cenę chce oczarować go swym głosem, śpiewając przy okazji każdego spotkania. To z kolei przyczynia się do 'więziennej bladości' nowego sąsiada, gdyż ten boi się opuszczać dom, gdy Hiacynta jest w pobliżu.
Hiacynta ma 3 siostry - najmłodsza, Violetta, wyszła za księgowego z wyścigów i ma 'willę, Mercedesa i miejsce na kucyka' i spędza z mężem wakacje na Ibizie. Gdy mąż okazuje się lubić bardziej sukienki Violetty od własnych ubrań i co gorsza wyglądać w nich lepiej niż ona sama oraz zaczyna przejawiać niezbyt 'zdrowe' skłonności co do nowych 'znajomości', wydaje się, że to małżeństwo lega w gruzach. Na pomoc przychodzi oczywiście Hiacynta, która nie chce dopuścić do skandalu. Dwie pozostałe siostry Hiacynty - Róża i Stokrotka mieszkają w biednej dzielnicy i Hiacynta wstydzi się do nich przyznać. Róża wciąż szuka męża, ale nie może znaleźć własnego - ciągle znajduje czyjegoś, co jest utrapieniem Hiacynty, bo przecież cała pozostała rodzina jest pod względem uczuciowym taka rozsądna. Stokrotka ma męża - Powolniaka, który nigdy nie pracuje, śledzi wyścigi konne w TV oraz jest ‘studentem’ telewizyjnego uniwersytetu otwartego. Wszyscy troje - Powolniak, Stokrotka i Róża - mieszkają z Tatusiem (Hiacynty i jej sióstr), który z racji starszego wieku nie zawsze myśli racjonalnie i przysparza kłopotów i wstydu swej najstarszej córce. Hiacynta jest zawsze wzywana, gdy Tatuś coś przeskrobie, co ma miejsce zawsze, kiedy młodsze siostry zapomną mu podać tabletki. Specjalnością Hiacynty są kolacje przy świecach, znane na całą okolicę, a uczestnictwo w nich to - według pani domu - wielki zaszczyt...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I jeszcze kilka ciekawostek:

* Powstały 44 odcinki, w tym 4 specjalne na święta.
* Imiona córek powstały od nazw kwiatów.
* Imię listonosza zostało wymienione tylko raz podczas odcinków
* Sheridan nie pojawia się w żadnym z odcinków.
* W 2004 roku film zajął 2 miejsce w rankingu ulubionych komedii BBC widzów na całym świecie.

Post autor: LoLex »

Ostatnio na CC lecą Złotka-Golden Girls. Po prostu zabójczy serial. Polecam ::rad:: ::loll::
ODPOWIEDZ