"MnS" w Polsce
- PetroPython
Krótkie wywiady z aktoramiMartin - fan Bree pisze:Na kanale Cinco są zwiastuny? Pierwsze słyszę. Jedyne co tam widziałem, to kilka lat temu krótkie wywiady z aktorami po odcinku, oraz programy z ich udziałem, ale w życiu nie widziałem tam ani reklamówek ani zwiastunów.dominik pisze:Masz racje, jest dobrze, ale zawsze może być lepiej! Np, we Włoszech, połowa Włochów ogląda MnS (Beautiful) , a dzięki czemu? Dzięki zwiastunom, bo Canale 5 wie jak dbać o swoich widzów a MnS nie traktuje jak nie potrzebną rzecz.
Zgadzam się jednak, że we Włoszech soapka jest bardzo popularna
Mogliby chociaż puszczać reklamy takie jak np. reklamują inne filmy lub seriale. Nie o jakieś oryginalne zwiastuny ale o taką reklamówkę, że to i to, o tej godzienie, i kilka scen z tego programu/filmu.
Jakby TVP spełniło nasze rzyczenie to bym chyba był najszczęśliwszym człowiekiem na świecie.
Ostatnio zmieniony 2007-03-30, 19:51 przez Cosmo, łącznie zmieniany 1 raz.
- PetroPython
Cosmo pisze:Mogliby chociaż puszczać reklamy takie jak np. reklamują inne filmy lub seriale. Nie o jakieś oryginalne zwiastuny ale o taką reklamówkę, że to i to, o tej godzienie, i kilka scen z tego programu/filmu.Jakby TVP spełniło nasze rzyczenie to bym chyba był najszczęśliwszym człowiekiem na świecie.
No co ty, reklamy CBS-owskie są najlepsze
Alex, a czy my żądamy aż tak wieleAlexander pisze:Dajmy już spokój TVP, jeśli tylko opiekuje się nami i daje takie niespodzianki jak dzisiaj to wy zaraz więcej i więcej...
Jakaś kawka ze Stephanie, ciasteczka z bliźniaczkami
i lampka wina z Taylor
życzenia
... i ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...
- PetroPython
Masz rację, jeszcze agent TVP się wkurzy czytając to nasze forumAlexander pisze:Dajmy już spokój TVP, jeśli tylko opiekuje się nami i daje takie niespodzianki jak dzisiaj to wy zaraz więcej i więcej...
-
Dawidek
- Administrator
Widzę, że u Was apetyt rośnie w miarę jedzenia.
A teraz po kolei. Generalnie telewizje rzadko reklamują stałe pozycje programowe. Robią to w wyjątkowych sytuacjach, gdy na przykłaad są zmiany w programie, albo jakaś szczególna okazja. Więc brak zapowiedzi czy zwiastunów MnS mnie tak naprawdę nie dziwi.
Uprzedzanie o tym, że kolene odcinki będą we wtorek, to dobra praktyka. To jeden z elementów misji informacyjnej, jaką powinna spełniać TV publiczna. Dzięki temu nie będzie w poniedziałek niespodzianki. Wcześniej TVP robiła takie praktyki, ale było to bardzo niekonsekwentne. Mam teraz nadzieję, że to początek pozotywnych zmian w TVP. I o wszelkich zmianach będziemy dowiadywać się z wyprzedzeniem.
Co do Canale 5, to słyszałem kiedyś w radiowej Jedynce taką informację, że telewizja zaprosiła do Włoch jedną z aktorek grających w tym serialu (nie pamiętam, kto to był, ale chyba K. K. Lang). I była ona gwiazdą jakiegoś programu rozrywkowego. W tym samym programie potwierdzono, że MnS ma dużą popularność nad Tybrem. Ale nie powiedzieli bezpośrednio, że chodzi o MnS, podali tylko włoski tytuł serialu, czyli "Beautiful". Ale oczywiście łatwo się domyśliłem, że chodzi o naszą "Modę..." A MnS we Włoszech chyba nadal emitowana jest o mało atrakcyjnej godzinie.
Ja także przyłączam się do podziękowań dla Szpiega, który jest, jak mniemamy, wtyczką TVP u nas. Bardzo się cieszę, że jest ktoś, kto wczytuje się w głosy fanów serialu.
A teraz po kolei. Generalnie telewizje rzadko reklamują stałe pozycje programowe. Robią to w wyjątkowych sytuacjach, gdy na przykłaad są zmiany w programie, albo jakaś szczególna okazja. Więc brak zapowiedzi czy zwiastunów MnS mnie tak naprawdę nie dziwi.
Uprzedzanie o tym, że kolene odcinki będą we wtorek, to dobra praktyka. To jeden z elementów misji informacyjnej, jaką powinna spełniać TV publiczna. Dzięki temu nie będzie w poniedziałek niespodzianki. Wcześniej TVP robiła takie praktyki, ale było to bardzo niekonsekwentne. Mam teraz nadzieję, że to początek pozotywnych zmian w TVP. I o wszelkich zmianach będziemy dowiadywać się z wyprzedzeniem.
Co do Canale 5, to słyszałem kiedyś w radiowej Jedynce taką informację, że telewizja zaprosiła do Włoch jedną z aktorek grających w tym serialu (nie pamiętam, kto to był, ale chyba K. K. Lang). I była ona gwiazdą jakiegoś programu rozrywkowego. W tym samym programie potwierdzono, że MnS ma dużą popularność nad Tybrem. Ale nie powiedzieli bezpośrednio, że chodzi o MnS, podali tylko włoski tytuł serialu, czyli "Beautiful". Ale oczywiście łatwo się domyśliłem, że chodzi o naszą "Modę..." A MnS we Włoszech chyba nadal emitowana jest o mało atrakcyjnej godzinie.
Ja także przyłączam się do podziękowań dla Szpiega, który jest, jak mniemamy, wtyczką TVP u nas. Bardzo się cieszę, że jest ktoś, kto wczytuje się w głosy fanów serialu.
Ja nie uważam, że nasze marzenia są wygórowane. Moda od lat ma sporą oglądalność, a że jest serialem "z przyszłością", zapowiedzi, reklamy, wywiady, zwiększyłyby jej oglądalność. To działa. Kto oglądał kiedyś Ranczo? A kto ogląda teraz? Nawet w radiu o tym trąbią.
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
- PetroPython
Dawidek pisze:Widzę, że u Was apetyt rośnie w miarę jedzenia.
I to jeszcze jak
[ Dodano: 2007-03-30, 22:49 ]
No właśnie, zawsze takie rzeczy działają na korzyść serialu, nie przeciwnie. Ale to marzeniaSzogunka pisze:Ja nie uważam, że nasze marzenia są wygórowane. Moda od lat ma sporą oglądalność, a że jest serialem "z przyszłością", zapowiedzi, reklamy, wywiady, zwiększyłyby jej oglądalność. To działa. Kto oglądał kiedyś Ranczo? A kto ogląda teraz? Nawet w radiu o tym trąbią.
Kiedyś były takie zapowiedzi ok. 15-16, co jeszcze dzisiaj zobaczymy na TVP1 i były zapowiadane: MnS, Klan i jeszcze jakiś serial ok. godz. 18
.
.
We Włoszech godz. 13.40 nie jest taka zła - tam ludzie zazwyczaj wcześniej kończą pracę i szkołę niż w PolsceDawidek pisze:A MnS we Włoszech chyba nadal emitowana jest o mało atrakcyjnej godzinie.
- PetroPython
- PetroPython