Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Tutaj jest link do porównania obu utworów. Moim zdaniem to oskarżenie jest bezpodstawne ::plask wczolo:
Ale, jak już pisał, Kamil często się zdarzają takie pomówienia, np. Słowenia 2006, czy Szwecja 1999.
Goku

Post autor: Goku »

Noo moim zdaniem piosenki są bardzo podobne. Ale to tak samo jak Doda o mało co nie zagrałaby w Sopocie 2005, bo mówili, że to plagiat z "Heaven" Bryan'a Adams'a... Jeden moment naprawdę był bardzo podobny, ale to nie zmienia faktu, że reszta była zupełnie inna!!! ::kwasny:: ::kwasny:: ::kwasny::
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Robi pisze:W tej fali krytyki na temat występu reprezentatki Gruzji popostu musiałem nie zauważyć wszystkich ocen .
Ciesze się ,że i Tobie podobała się ta piosenka :D :wink: ::rad::
To jest ta piosenkarka ,która występowala w długiej czerwonej sukni?.Piosenka calkiem ale ta dziewczyna jakoś tak dziwnie śpiewała.Jakby coś wypiła :lol: wcześniej.
Team Hunter:)A jak!
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Obie są bardzo, bardzo podobne, ale nie wydaje mi się, by piosenka na Eurowizję była plagiatem :nie: Ale by było, gdyby zdyskwalifikowano Serbię :shock: Wtedy wygrałaby...Vierka! :serce: :mrgreen:
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Sieben, sieben, ein, zwei
Sieben, sieben, ai lyu-lyu
Ein, zwei, drei
Danzing!!! xD
Awatar użytkownika
Julita

Post autor: Julita »

Wiecie co? Ta piosenka The Jet Set nie była taka jakaś obleśna, ani straszna. Na pewno lepsza od tej piosenki, która wygrała. Ja tam nie jestem jakąś szczególną fanką The Jet Set, ale piosenka naprawdę nie była zła.
Wciąż twierdzę, że gdyby na Eurowizję wysłali Kombi z ich "Pokoleniem", to by zmietli całą resztę z powierzchni ziemi, ale to już nieistotne :D.
People are so ungrateful to be alive
I'm sick of those who don't appreciate their blessings
But knowledge of nearly death changes everything
Knowledge of incoming end provide people to act
It lays in mount of complexity od human nature...
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

I tak tu nikt nie głosował na jakość piosenki :zeby: Z tego co wygrało to nawet czytałem że mogło wpłynąc to że ta wykonawczyni to chyba lesbijka czy coś.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Ale teraz wogóle jest beznadziejnie jak Seribe rozdzieliła się z Czrnogorą to wschód już zdominował Eurowizję .Co tu dużo mówić kraj zachodni nie ma zbyt wielkich szans.
A jak jeszcze rozdziela np Bośnie i Harcegowinę to już wogóle tragedia ::plask wczolo:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Choć Bośnia i Hercegowina jest podzielona społecznie to jak na razie nic nie zapowiada rozpadu tego państwa . Natomiast za kilka lat raczej powstanie nowe państw Kosowo . Serbia po raz kolejny rozdzieli się .
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Uuuuuhuuuuuuuuuuu :!: ::rad:: Jestem w finale IFP :!: :evil: ::rad:: ::jezyk:: :D
Dziś ogłoszono wyniki półfinałów i jestem w czołowej szóstce, która przechodzi do finału :zeby: Po raz pierwszy, więc już to jest najlepszy wynik ze wszystkich mych startów ::krzyw:: Przypominam, że "przedstawicielką" jest piosenka grupy MakSim "Znaesh li ty", która została wybrana przez jury z tego forum.

Ostatnio info o IFP znalzałem przez przypadek na Wikipedii
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Gratulacje Oleg
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Hehe, dzięki :wink:

Potem napiszę, jak poszło w finale. Wyniki z tego co pamiętam będę jakoś w połowie czerwca ::ok:: Oj pierwsza dziesiątka to byłaby luks-torpeda 8)
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Ja również gratuluję.
Piosenka MakSim jest boska! 8)
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Dzięki :mrgreen:

Co ciekawe w finale jest też jedna piosenka z moich letnich preselekcji - Zveri "Do skoroy wstriechi", ale szkoda, że wiele bardzo fajnych piosenek przepadło: Patryk Smolarek, Tina Karol, Jennifer Lopez, Helena Paparizou, Sarek ... ::kwasny::

Jeszcze nie miałem okazji pokomentować finału ESC - wg kolejności od najlepszej wg mnie :zeby: :

1. Słowenia
Obrazek
Jak dla mnie to właśnie ta piosenka to nr 1 :serce: Bardzo mi się podoba. Poza tym podobała mi się prezentacja, mocny głos i pomysł ze światłem na ręce :serce: Pięknie, ale za nisko. 15 miejsce i 66 punktów to mało ::kwasny:: Mogła być przynajmniej pierwsza dziesiątka.

2. Serbia
Obrazek
Ta piosenka mi się też podoba. Może nie jest jakoś super-trudna, ale fajna i dobrze, że wygrała, bo ESC będzie w Belgradzie :serce: No, i fajnie, że po serbsku :: bow ::

3. Ukraina
Obrazek
Russia good-bye :wink: Nie wiem dlaczego, ale też lubią tą piosenkę i cieszę się, że była wysoko. Wygrać nie musiała, bo Ukraina miała ESC niedawno :wink:

4. Rosja

Obrazek
Jakoś zadziwiająco się zgadzam z Europą :shock: Bardzo kibicowałem Rosji i chciałem, żeby wygrała. Piosenka po pierwszym przesłuchaniu wcale mi się nie spodobała i przeklinałem Rosjan, że posyłają taki chłam ::ke:: Ale później bardzo mi się spodobała i podoba mi się cały czas. Taka nowoczesna. Kolejne wysokie miejsce Rosji świadczy o tym, że jednak mimo wszystko rosyjska muzyka ma się nienajgorzej ::krzyw:: Brawo Serebro też za świetny występ.

5. Bośnia i Hercegowina
Obrazek
11 miejsce to zdecydownie za nisko ::ysz:: Piosenka bardzo ładna. Nie za bardzo podobały mi się stroje i "oprawa graficzna" sceny ::kwasny:: (zresztą przy okazji - przy Polsce też mi się nie podobała - kto wymyślił te czerone łańcuchy ::plask wczolo: :!: :?: )

6. Hiszpania 43
Dopiero 20. miejsce ::ke:: Przyznam, że mocno trymałem kciuki, bo bardzo lubię tą piosenkę, może zespół trochę mniej, bo jak na preselekcjach wykonał ją Raul to brzmiała o wiele lepiej, ale i tak w moim rankingu wysokie 6 miejsce ::ok:: I to dopiero pierwsze państwo zachodnie u mnie :zeby: A potem się ludzie dziwią, że na opstatnich miejscach jest Zachód. Nie ma się co dziwić - nie mieli w tym roku zbyt dobrych piosenek :|

7. Białoruś
Lubię Dimę, piosenka też była przyzwoita. Występ niezły. Pamiętam go jak rok temy występował w "Fabryce Zvezd 6" i był moim fawortyem. Sentyment pozostał.

8. Grecja
Nie myślałem, że będzie na 7. miejscu (to wyżej niż Anna Vissi w zeszłym roku :shock: ), ale fajnie, bo lubię i piosenkę i podobał mi się występ.

9. Rumunia
Rumunia w tym roku poza top10 ::kwasny:: a piosenka dość w miarę. Może trochę za dużo było udziwnień. I coś się kamerzyści pogubili w pewnym momencie ::kwasny::

10. Armenia
Drugie miejsce w głosowaniu Polaków :shock: Zaskoczyło mnie to, ale pozytywnie. Myślałem, że będą jakieś Węgry. Piosenka wydaje się być jednak bardziej ambitna niż jest. Resztę pozwolę sobie już przedstawić bez komentarza :zeby:

11. Macedonia
12. Niemcy
13. Gruzja
14. Mołdawia
15. Turcja
16. Finlandia
17. Francja
18. Szwecja
19. Wielka Brytania
20. Łotwa
21. Litwa
22. Bułgaria
23. Węgry
24. Irlandia

Nie wszędzie, ale w zadziwiająco dużej części się mniej więcej zgadzam. A i jeszcze krótko półfinał:
11 Cypr
12 Izrael
13 Szwajcaria
14 Portugalia
15 Holandia
16 Polska
17 Czarnogóra
18 Estonia
19 Dania
20 Austria
21 Norwegia
22 Malta
23 Belgia
24 Andora
25 Czechy
26 Islandia
27 Albania
28 Chorwacja

Pod względem graficznym większych zastrzeżeń nie mam, prócz tego, że tablica z punktami jest z roku na rok coraz mniejsza :!: Jak tak dalej pójdzie to ja tam nie dowidzę :!: Zresztą teraz te punkty lecą tak szybko, że nie idzie się połapać, może należałoby powrócić do reguły, że głosują tylko państwa z finału :?: Albo zmienić system na 1, 3, 5 i spokojnie podoawać, bez tego zamieszania :roll: :?: Duży plus za zmany grafiki na scenie przy każdej piosence, Mikołaja i fankę w różowym ::loll::
Primok

Post autor: Primok »

Oleg pisze:Dziś ogłoszono wyniki półfinałów i jestem w czołowej szóstce, która przechodzi do finału[/URL]
Gratuluje ::rad:: - choć bardziej od Maksima podobały mi się piosenki Tiny Karol i Julii Savichevej :wink: .

A oglądał ktoś reportaż na TVP1 po Telexpressie w dniu półfinału o The Jet Set - bardzo korzystnie w nim się zaprezentowali i mimo, że naśladują kilka amerykańskich zespołów, to jestem ciekawy ich dalszej kariery.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ta w różowym, to była Krisse, chyba, była rewelacyjna. :D
Prowadzący byli też ok.
Oleg, święte słowa, ta tablica wyników była taka, że ja miałem nos na ekranie tv. ::plask wczolo: ::plask wczolo: Jednak głosowanie powinno być przejrzyste, powinno się podawać wszystkie głosy. Nie podoba mi sie pomysł ograniczania głosujących państw do finalistów. To byłoby nie fair wobec krajów, które się nie dostały do finału. A może głosowanie w dniu następnym? Powiedzmy, po południu?
ODPOWIEDZ