Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Surmaczowa odkryła, że Danka sprzedaje dzieci za granicę, i ją podkablowała, Danka została zatrzymana, i chyba dlatego chce się mścić.
Ponawiam pytanie : czy są jakieś powtórki w weekend (np na Polonii czy gdzieś) bieżących odcinków?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Tiril pisze:Surmaczowa odkryła, że Danka sprzedaje dzieci za granicę, i ją podkablowała, Danka została zatrzymana, i chyba dlatego chce się mścić.
Ponawiam pytanie : czy są jakieś powtórki w weekend (np na Polonii czy gdzieś) bieżących odcinków?
Z tego co wiem to Klan leci w niedziele rano, ale odcinki sa chyba troche do tylu wzgledem tych aktualnych na TVP1.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tiril pisze:Surmaczowa odkryła, że Danka sprzedaje dzieci za granicę, i ją podkablowała, Danka została zatrzymana, i chyba dlatego chce się mścić.
Danka została zatrzymana, ale ją wypuścili. Niedawno przyszła do Surmaczowej i zagroziła, że jeśli ta jej nie zapłaci, to ona zezna, że Surmaczowa również była odpowiedzialna za te przestępstwo. Ale dzielna Surmaczowa wzięła dyktafon i wszystko nagrała ::loll:: ::rad::

Szkoda, że nie pokazali nam tej wybitej szyby, lub jak Danka ją wybija ::jezyk:: :zmiesz::
[shadow=red]
Co do ślubu, to ja cały czas mam nadzieję, że do niego dojdzie i go zobaczymy na ekranie, ale jak na razie wszystko wskazuje inaczej...
Wg spoilerów przecież, najpierw Moni i Leszek postanowią popsuć ślub, a dzień przed ślubem ukradną Surmaczowej auto, w którym będzie suknia ślubna Olki...[/shadow]

I chciałbym zobaczyć na ślubie Monikę w takim wielkim kapeluszu :zeby: ::rad:: ::jezyk::
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Damians pisze:I chciałbym zobaczyć na ślubie Monikę w takim wielkim kapeluszu :zeby: ::rad:: ::jezyk::
W takim ja Alicja przyszła na ślub Iwy i Ksawerego w "Pensjonacie pod różą" ::jezyk:: :mrgreen: :P :lol:

[glow=black][shadow=black]Damians spoilerój na czarno! :wink: [/shadow][/glow]
Awatar użytkownika
Damians

[shadow=darkred]Monika niech ma jeszcze większy - do tego piękna długa suknia i Leszek we fraku ::jezyk:: :zeby: [/shadow]
Mareczku, przecież czarny cień jest tylko zalecany, ale można stosować inne ( ja i tak tego cienia nie widzę, więc naciskam pierwszy lepszy - byleby tylko zaznaczyć :wink: )
Abec

Post autor: Abec »

Chodzi o to, że obok regulaminu niektórzy uznają jeszcze takie pierdoły jak uszanowanie tego, że czytający dany post może nie chcieć znać przyszłości, a jej ukrycie gwarantuje tylko czerń. Tak jest, gdy ktoś nie boi się ostrzeżeń, a po prostu chce być dobrym forumowiczem. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy jest w stanie to zrozumieć.
Z tego co wiem to Klan leci w niedziele rano, ale odcinki sa chyba troche do tylu wzgledem tych aktualnych na TVP1.
Cztery odcinki pod rząd od 06:10 do 08:00, trzytygodniowe opóźnienie. W sobotę o tej porze jest Plebania.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Dzisiejszy odcinek Klanu był wcągający :zeby:

"Kapeć, Krysienko Kapeć Abslutnie" Normalnie myślałem że nie wytrzymam ze śmiechu ::loll::

Ewelina jest zdecydowanie za Agnieszką, już mnie to naprawdę nudzi, wszyscy pomagają Agnieszce :P

[shadow=black]Jutro Ola przymierza suknie ślubną! ::rad:: [/shadow]
Abec

Jutro nie ma odcinka :P

W ogóle teraz odcinki są jakieś takie... pogodne ;) Angielszczyzna Ryśku z bodaj wtorku mnie literalnie rozwaliła ;) No i trochę prawdziwego życia też jest. W Polsce wszystko załatwia się po znajomości... :zmiesz::
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Damians

Abec pisze: , a jej ukrycie gwarantuje tylko czerń.
A co za różnica, czy cień będzie czarny czy czerwony, przecież tak czy siak będzie chyba zaznaczone i wyróżnione, czy nie?? Nie wiem, dlatego się pytam :wink:

Fajnie, że przypomniano nam wiek Agi, to już taka stara baba ::jezyk::

Coś czuję, że Adam nie będzie zachwycony takim Domem Weselnym... ::loll:: I dziwne, że wszystko ogląda sama Krystyna, zamiast Olka z Adamem...
A w zapowiedziach widzieliśmy już Olkę w sukni ślubnej, no no... Robi sie ciekawie ::rad::
Abec

Czarny kolor ma taką własciwość, że na jego tle nie widać czarnych liter, czerwony nie. Idź do kafejki/znajmoych i spradź (80 % Polaków używa MSIE, więc raczej trafisz nań).
I dziwne, że wszystko ogląda sama Krystyna, zamiast Olka z Adamem...
Po pierwsze oni biegają pewnie i zapisują się na zajęcia na studiach, po drugie na Zachodzie rodzice organizują ślub (co widać w serialach), pewnie Lubiczowie się na to snobują. Po trzecie wreszcie Sumaczowa jest przyjaciółką Krystyny, nie Oli, no, a to pani Anna jest tu zawodowo zaangażowana.
Awatar użytkownika
Leon

Post autor: Leon »

Mareczek pisze: [shadow=black]Jutro Ola przymierza suknie ślubną! ::rad:: [/shadow]
Szkoda że nie dębowe pudło. (oczywiście w serialu bo nikomu źle nie życzę) 8)

P.S. Ta dziewka jest paskudna!
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja uważam, że "Klan" i inne produkcje tego typu w Polsce, to soapki. To, że każdy nowy odcinek zaczyna się od tego, że jest w nowym dniu, to nic nie znaczy. To tylko kwestia scenariusza i stylu produkcji. To tylko szczegóły. Dla mnie, serial mający ponad 1000 odcinków to soapka. Oczywiście nie zaliczę do nich seriali Sc-fi, czy kryminalnych, które tyle mogą mieć. ::jezyk:: Wydaje mi się, że serial, o którym tu piszemy, to soapka w bardziej brytyjskim stylu.

Z tego co piszecie, to Klan robi się coraz ciekawszy. Nowe, dość kryminalne i intryganckie wątki zaczynają być interesujące. Czyli - pełna metamorfoza. Może to przyciągnie starych widzów. Mnie, nie za bardzo - nie mam za bardzo ochoty. A czołówke pozostawiam bez komentarza. ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Zauważyliście,że Klan od jakiegoś czasu,od,gdzieś,końca poprzedniego sezonu jest jakiś świeższy i ciekawszy? Tak ten,zawsze nudnawy, serial nabrał jakiejś świeżości,energii i wystartował z nowym impetem,w mym odczuciu. Ta batalia w sprawie spadku,kontestacja Moniki,ten Feliks,który wrócił do serialu parę miesięcy temu,a znany z przeszłych sezonów,jako oszust,kombinator,ktoś,przez kogo m.in Jerzy dostał kiedyś zawału itd. No i Leszek,którego już dawno nie było i [shadow=black]zapowiadające się ciekawe odcinki np. związek Moniki z Leszkiem,by zemścić się na rodzinie... [/shadow]:D Teraz Klan śledzę z zaciekawieniem,a nie poczuciem monotonii,jak dotychczas. Klan był,jak dla mnie,bardzo interesujący w pierwszych latach,zwł. 1 sezon. :D
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Klan ostatnio oglądam w kratkę i niewiem czemu Monika zrobiła się taka łasa na majątek :shock: Przecież z całej rodziny to ona miała najwięcej kasy i w ogóle taka bizneswomen a teraz kłóci się z rodziną o pieniądze::ysz::
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Misia pisze:Klan ostatnio oglądam w kratkę i niewiem czemu Monika zrobiła się taka łasa na majątek :shock: Przecież z całej rodziny to ona miała najwięcej kasy i w ogóle taka bizneswomen a teraz kłóci się z rodziną o pieniądze::ysz::
Mi się wydaje,że tu nie chodzi o pieniądze i majątek,tylko o samo przekonanie Moniki,że Paweł to tyran,który dowodzi całym rodzeństwem i samo nabycie świadomości,że ona-Monika nie została pominięta i została wzięta pod uwagę.
ODPOWIEDZ