Bracia i siostry (Brothers & sisters)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

Post autor: Tomala »

Primok pisze:Szkoda słów - od 8 maja niby kolejna zmiana - czwartki (a właściwie piątki :P ), godz.: 0.55 :evil: ::krzyw:: .
Nie no to już jest przegięcie. Kto to będzie oglądał w środku nocy ::plask wczolo: Pozostaje tylko nagrywanie.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Hehe, nieźle ::jezyk::
A dziś znów przegapiłem. Już 3. raz, choć w zasadzie w przypadku tego serialu dużej straty nie ma ::krzyw::
Tomala

Dzisiaj nie wiadomo dlaczego wogóle nie było odcinka. I jutro też nie ma.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Aha, to nawet lepiej :lol:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

O nie :evil: Po raz pierwszy przegapiłem, opowiedzcie coś dziś było fajnego i w ogóle :? ?

[ Dodano: 2008-04-10, 19:35 ]
Nie było?! A w programie jest że było :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

W telegazecie pisało, że nie ma BiS, ani dzisiaj, ani jutro. Też się zdziwiłem, że nie było dzisiejszego odcinka, zamiast tego TVP1 pokazała kolejne odcinki "Miłość puka do drzwi" - to niemiecki serial.
Jeśli jest tak, jak pisze Primok, to ja piszę maila do TVP ze skargą na zmiany dotyczące serialu. Bo TVP już zdecydowanie przegina. :evil: Po prostu, szkoda gadać.
Primok

Post autor: Primok »

Dawidek pisze:Jeśli jest tak, jak pisze Primok, to ja piszę maila do TVP ze skargą na zmiany dotyczące serialu. Bo TVP już zdecydowanie przegina. :evil: Po prostu, szkoda gadać.
No takie info się pojawiło, ale ja już ostatnio nawet nie wiem, czy ten serial jeszcze jest na tvp1 :P .
Abec

Post autor: Abec »

Czasy kiedy mozna było pisać listy "ze skargą na zmiany", żądać księgi skrag i zażaleń na szczęście już minęły. Teraz o utrzymaniu/nie utrzymaniu się serialu na antenie decyduje rynek. Jeżeli jakaś produkcja jest dobra, to będzie wykupiona, jak nie przez TVP, to przez Polsat, TVN, Puls czy kogokolwiek. A stacja która z niej zrezygnowała będzie tego żałować. A jak coś jest kiepskie to znika z ekranu. To się nazywa "wolnorynkowa konkurencja" i jest czymś bardzo dobrym.
Dawidek
Administrator

Primok, chciałbym się dowiedzieć, skąd masz takie źródło o "BiS"?
Abec, jako widz, skorzystam z takiej możliwości, jaką daje TVP. Wyślę im maila z zapytaniem, co się dzieje z tym serialem. Odnoszę wrażenie, że TVP lekceważy widzów. Czy to jest normalne, że w czasie emisji 11 odcinków, trzykrotnie zmienia sie porę emisji serialu? Warto poznać stanowisko TV publicznej w tej sprawie. Przy okazji zwrócę im uwagę na kilka innych spraw. :wink:
Abec

Post autor: Abec »

Jeżeli serial nie cieszy się popularnością, to owszem, jest to normalne. Według mnie szacunek do widza polega na nadawaniu programów, które widzowie chcą oglądać i nie nadawanie tych, których widzowie nie chcą.

Ponadto zaś nie macie się czym martwić, bo następny odcinek B&S na TVP1 już 17 IV (czwartek) o 22.30 :]
Tomala

Mam nadzieję że ta pora będzie już stała. Nie mogę się połapać kiedy jest a kiedy nie ma i o jakiej godzinie.
Dawidek
Administrator

Wczoraj się wkurzyłem na TVP. 12 odcinek pokazano 40 minut po północy. Myślałem, że sobie wstanę i obejrzę, tymczasem spałem aż do pobudki. Najgorsze jest to, że do ostatniej chwili nie wiedziałem o tej zmianie i czekałem do 22.30. :evil: W następny czwartek tez ma być po północy.

Napisałem maila do TVP. Dostałem od nich odpowiedź. Osoba z biura Kontaktów z Widzami napisała mi, że serial przeniesiono ze względu na słabe wyniki oglądalności. I taka godzina juz pozostanie. Odcinków ma nie być 1 i 8 maja.

To co ostatnio robi TVP w sprawie serialu, źle świadczy o telewizji publicznej. Upada wiarygodność formy.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dawidek pisze: To co ostatnio robi TVP w sprawie serialu, źle świadczy o telewizji publicznej. Upada wiarygodność formy.
Przepraszam, że się wtrącam i odbiegam od tematu, ale muszę coś napisać. Wiarygodność TVP, a szczególnie TVP1 upadła już dawno. Moim zdaniem albo pracują tam kompletnie nieodpowiedni ludzie, którzy znaleźli się tam tylko dzięki kolesiostwu, albo w ogóle nikt tam nie pracuje. To, że tydzień temu nie poinformowali telewidzów, że w sobotę jest Moda, a dzisiaj pod koniec odcinka dali szybki napis jest poniżej krytyki ::plask wczolo:

Dziwią się, że ten serial ma słabą oglądalność. A jak ma mieć dobrą oglądalność, skoro co chwile zmieniają porę emisji, nie informując o tym?? Ten serial praktycznie co tydzień jest o inne porze, w innym dniu, lub w ogóle nie ma go w tygodniu.
I dlatego go nie oglądam, nie mam ochoty codziennie sprawdzać, na jaki dzień lub jaką godzinę znów przenieśli serial.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

No właśnie jak oglądalność serialu ma być wyższa jak takie cyrki robią? Nawet ja zapomniałem że wczoraj na wieczór/noc był odcinek :( Kto opowie? Za tydzień niech mi ktoś przypomni ::jezyk:: A może więcej tych emaili powysyłamy ze skargami do Tvp1? ::chytry::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

12 odcinek pokazano 40 minut po północy.
Dno, teraz już na pewno nie będę oglądał a szkoda, bo serial podobał mi się.
ODPOWIEDZ