Administrator
Administrator
Re: Klan

Post autor: Topol »

Artur pisze: 2023-10-05, 19:24 9.10 (poniedziałek) "Klan" wypada z ramówki ze względu na debatę wyborczą.
Według programu dla prasy, "Klan" nie wypada z ramówki w dany dzień, jest standardowo o 17:55, natomiast wspomniana przez Ciebie debata o 18:30.

http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p1009_T1D.txt

Post autor: Artur »

To się pomyliłem. :)
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Oglądam regularnie.

Podoba mi się wątek Norberta i Franczesi, ale niestety chyba szybko się skończy. Poza tym wspomniany wątek z Rutką jest dosyć ciekawy. Dobrze widzieć Leszka.

Paweł, Wiga, Ela, Jurek, Grażyna, Leopold, Monika, Feliks, Beata, Piotr stale grają tło i to mi się nie podoba. Nie przepadam za scenami u Surmaczowej i Czesi/Darka - to dla mnie straszne nudy.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Administrator
Administrator

DeaconFan pisze: 2023-10-11, 22:59 Nie przepadam za scenami u Surmaczowej i Czesi/Darka - to dla mnie straszne nudy.
Mam podobnie. Dżesika, Dymka i ich syn to postacie kompletnie niepotrzebne do "Klanu" i są dla mnie typową zapchadziurą, wątki z udziałem tej trójki wleką się w nieskończoność. :roll:

Głównie postacie grają i to mnie się bardzo podoba. Szczególnie postać Elżuni - ciepło, rodzinność i dobre słowo odziedziczyła po mamie Marii. :serce:
klanelzbietalubicz102023.jpg

Post autor: mailo »

@Topol @DeaconFan ja nie oglądam ale jestem na FB w grupie Beka z Klanu XD a wy oglądacie na poważnie czy dla beki? Może też tam jesteście? Ogólnie to nie jest to jakaś złośliwość to tam część ludzi się nabija ale część też ogląda i docenia niektóre z rzeczy szczególnie stare odcinki.
Administrator
Administrator

Ja akurat oglądam na poważnie. Fakt, że obecne odcinki nie są aż na tak wysokim poziomie jak sprzed lat ale oglądam z sentymentu i z tego, że jeszcze sporo osób gra z pierwszych odcinków.

Post autor: mailo »

No właśnie stare odcinki były całkiem dobre , lepiej zrobione i ciekawsze wątki
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

mailo, tak, jestem na Bece i czasem się udzielam. :D Oglądam głównie, żeby się pośmiać, ale doceniam stare odcinki i weteranów serialu.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: BeLieF »

Też jestem na Bece ale nie udzielam się już zbytnio, bo mam duże zaległości w starym Klanie. Jestem w okolicach 560 odcinka i przeraża mnie wątek Kingi, Michała i Kuczyńskich. Nie dość, że jest po prostu nudny, to jeszcze próbowanie odseparowania Kingi i dzieci od Michała jest wręcz odrealnione. Do tego jeszcze irytujący wątek Michała w radiu. Szkoda, że Wieczorkowski nie odszedł za pierwszym razem, bo zwyczajnie się zmarnował po powrocie Michała z USA. W zasadzie to nie ma żadnych porywających wątków na tym etapie, wątek chorej Krystyny już się skończył i Paweł z Krysią znowu żyją życiem dzieci. Najciekawsze wątki to Agnieszka/Łukasz, Dorota/Rafalski, Agata/Daniel(już w jednym odcinku pojawiła się Gabriela i nawet ojciec Agaty), Jerzy i Antek vs. Feliks oraz Beata/Jacek/Barbara. Ryśki, Józki, Czesie mega nudne, w dodatku znikneła na jakiś czas Grażynka z powodu ciąży aktorki(w ostatnich dwóch odcinkach(552 i 553) przed przerwą już bardzo było widać ukrywanie ciąży aktorki, dalekie ujęcia, obszerne swetry i płaszcze i gwałtowne urwanie wątku przedszkola i wysłanie Graży do chorej matki).
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Ostatnio reżyserem serialu został Dariusz Lewandowski, czyli serialowy Darek. Nie oznacza to jednak, że aktor nie będzie już wcielał się w swoją postać. Zapowiedział na Instagramie, że będzie łączył te dwie role.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Oj, BeLief... heh, nie wiem, czy chcesz to wiedzieć, ale ten wątek z Kingą i Michałem będzie się ciągnął jeszcze bardzo długo. Obecnie w starym Klanie (jestem na odcinku 780) wreszcie się uspokoiło z tym, ale to chyba najgorsza para w historii serialu. Kinga jest mimozą, nie da się tego oglądać. Dziwię się Wieczorkowskiemu, że tyle wytrzymał.

Post autor: BeLieF »

DeaconFan pisze: 2023-10-22, 18:17 Oj, BeLief... heh, nie wiem, czy chcesz to wiedzieć, ale ten wątek z Kingą i Michałem będzie się ciągnął jeszcze bardzo długo. Obecnie w starym Klanie (jestem na odcinku 780) wreszcie się uspokoiło z tym, ale to chyba najgorsza para w historii serialu. Kinga jest mimozą, nie da się tego oglądać. Dziwię się Wieczorkowskiemu, że tyle wytrzymał.
Niestety akurat to wiem, bo to już te odcinki które kojarzyłem z pierwszej emisji(jeszcze wtedy w domu regularnie oglądano u mnie Klan). Postać Kingi na etapie wątku z Michałem to nawet jak dla mnie najgorsza postać serialu ever, uzależniona od rodziców totalnie, bez własnego zdania i wiecznie tworząca kryzysy.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Tak, też uważam, że Kinga to najgorsza postać serialu.

W starym Klanie (odcinki z 2003/2004) powoli dochodzą wątki postaci nawet zbytnio niepowiazązanych z Lubiczami typu ekipa Lachmana. W nowym tego już naprawdę jest za dużo np. po co jest wątek Górzyńskiego albo Gustawa?
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Wygląda na to, że na dłużej czeka nas zniknięcie Barbary, która romansuje z Dareczkiem. Grająca ją Aldona Orman poinformowała, że pogotowie zabrało ją z planu. Jest w szpitalu. "16 października zostało mi uratowane życie ! Najpierw moja kochana i wspaniała Klanowa Rodzina, szybko wezwała karetkę na plan, gdy częściowo pękł mi tętniak w głowie. W Szpitalu MSWiA po szybkich badaniach okazało się, że mam świeżą krew w głowie.
Wybitny lekarz neurochirurg wewnątrznaczyniowy - Michał Zawadzki i Vadim Matsibora operowali pozostałą część tętniaka. Embolizowano go od 1.00 do 6.30 rano. Po 10 dniach dalej ból jest straszny. Jestem bardzo słaba, Żadne leki nie potrafią go uśmierzyć" - napisała na Instagramie, zamieszczając zdjęcie ze szpitala, gdzie nadal przebywa - https://www.instagram.com/p/Cy21qlXMh3q/
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

"Stary Klan" - wątki. Co o nich generalnie myślicie?

- scenarzyści obrali sobie za cel pokazywanie niemal w każdym odcinku trzech obiektów: domu Pawła i Krystyny, domu Elżbiety i Jerzego oraz mieszkania Ryśków. Generuje to całą masę zbędnych, nudnych, powtarzających się scen typu któraś z kolei rozmowa o STAŁYM ŁĄCZU albo Grażynka opowiadająca o tym, jak jej dokuczają koleżanki w pracy. Scenarzyści powinni w tamtym czasie albo wymyślić REALNE problemy Pawłowi, Grażynie czy Jerzemu, albo dać sobie spokój z nimi i przestać ich tak często ukazywać,
- mocno krytykowany w social mediach wątek LACHMANA i spółki jest dla mnie w tym momencie najlepszym. Dlaczego? Dobre aktorstwo trzech panów, nawet w miarę zabawne dialogi. Niepotrzebne jest natomiast streszczanie historii przez Stenię co drugi odcinek...
- Paulina Holtz (Agnieszka) nie umie grać zakochanej. O ile Roman Frankl (Stiepan) jest dobrym aktorem i widać po nim, że mógł się zakochać w córce dawnej ukochanej, o tyle Holtz gra wszystko przy użyciu dwóch min (jedna jest nijaka, a druga to delikatny uśmiech),
- jak widz ma współczuć Matyldzie, skoro jej romans nie jest prawie wcale pokazywany? Wszystko widzimy z punktu widzenia Elżbiety, Ryśka itp. Rysiek musi wskazać policjantom faceta, a ci go z miejsca aresztują? :D
- kompletny brak pomysłu na wątek Moniki, która siedzi cały sezon w Liskowie i robi przetwory. Kręcą się wokół niej Janusz i Bogdan. I tyle,
- wątek z Wiesią i Darkiem nie jest zły, ale ciągnie się zdecydowanie za długo,
- NAJGORSZY WĄTEK SEZONU, A MOŻE I W HISTORII SERIALU - Michał/Kinga/Jarek. Na szczęście chyba dobiegł końca.
ODPOWIEDZ