Lektorzy i tłumacze odcinków

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Świetny wywiad 8) 8) Nigdy nie widziałem pana Stanisława więc trochę dziwnie się go oglądało i słuchało. Tak jakby głos nie pasował do ciała 8) Wielki szacun.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja kiedyś Olejniczaka widziałem w jakimś wywiadzie, więc jego wygląd mnie generalnie nie zaskoczył. Fajny był ten wywiad z jego udziałem. :D Parodia serialu mnie rozbawiła. :D
Najbardziej zdziwiło mnie to, że lektorzy nie otrzymują tantiemów za nagrania. Czyli on w ogóle nie dostają wynagrodzenia na swoją pracę? ::ke:: Jakoś mi się w to nie chce wierzyć.
Koncepcja filmów z tłumaczeniem w radiu byłaby bez sensu, dobrze, że zarzucono ten pomysł, o ile taka ciekawostka jest prawdą. :wink:
W każdym razie innego lektora niż pan Olejniczak, sobie nie wyobrażam.
Tomala

Post autor: Tomala »

Bardzo fajny ten wywiad, tylko trochę dziwnie się to go ogląda :) :lol: To jest niebywałe jak można mieć taki głos ::rad::
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Dziwnie się ogląda lektora na żywo, który opowida o swojej pracy. Niby nic konkretnego nie powiedział, ale jednak przyciągnął uwagę :wink:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dawidek pisze: to, że lektorzy nie otrzymują tantiemów za nagrania. Czyli on w ogóle nie dostają wynagrodzenia na swoją pracę? ::ke:: Jakoś mi się w to nie chce wierzyć.
.
Dawidku, nie zrozumiałeś. Lektorzy dostają wynagrodzenie, a z tantiemami chodzi o to, aby za każdą emisją powtórkową filmu/serialu też dostawali jakiś %, bo pojawia się tam ich głos. Tak jak piosenkarze mają tantiemy np. z radia od ilości puszczenia ich piosenki.

P.S Ciekawy reportaż o zawodzie lektora, który kiedyś był emitowany przez TVP Polonia- http://www.youtube.com/watch?v=1gfBzpB7qY0
Stanisław Olejniczak też się wypowiada. Polecam bo pokazują jak pracuje przy podkładaniu głosu przy Modzie! :P I jest pokazana stara scena chyba z końcówki lat 80! :P
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
fanka mns

Post autor: fanka mns »

Nasz lektor pojawia się coraz częściej :D

http://www.youtube.com/watch?v=zqV0wcx0Tw4&NR=1
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Przed chwilą prawie zawału dostałem. Wchodzę na stronę Faktu i widzę wielki tytuł: Zmarł znany polski lektor!

Na szczęście nie chodzi o pana Olejniczaka, tylko o innego lektora.
Akurat jego głosu nigdy nie lubiłem - http://www.fakt.pl/Zmarl-znany-lektor-Z ... 054,1.html
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Szkoda go, dobrze mi się kojarzy jego głos ze starymi bajkami Disney'a. Dobrze że nasz lektor się trzyma bo chyba wszyscy się bardzo do niego przyzwyczailiśmy.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Dziś chyba lektor się pomylił :P
W trakcie rozmowy Taylor i Phoebe, Taylor wypaliła "Więź moja i Nicka z dnia na dzień się powiększała" :lol:
Tomala

Post autor: Tomala »

Mareczek pisze:Dziś chyba lektor się pomylił
W trakcie rozmowy Taylor i Phoebe, Taylor wypaliła "Więź moja i Nicka z dnia na dzień się powiększała"
Mi też właśnie się zdawało, że się pomylił, ale stwierdziłem, że pewnie się przesłyszałem.
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

A czy Ridge mówiąc do Brooke: ''Urodziłaś nam trójkę wspaniałych dzieci'' nie pominał kogoś bądź nie wyliczył za dużo?
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Moim zdaniem dobrze wymienił: Rick, RJ i Bridget. Podejrzewam, że Ridge w domyśle mówił o wszystkich członkach rodziny. Pytanie tylko czy miał na myśli jeszcze Hope, która nie jest biologiczną córką żadnego Forrestera. :wink: Jeśli tak, to tych dzieci jest więcej.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mareczek pisze:Dziś chyba lektor się pomylił :P
W trakcie rozmowy Taylor i Phoebe, Taylor wypaliła "Więź moja i Nicka z dnia na dzień się powiększała" :lol:
Też tak usłyszałem. Imiona Nick i Rick dość łatwo pomylić.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ostatnio lektor pomylił Phoebe ze Steffy :lol:
Kiedy Marcus był w pomieszczeniu ze Steffy, weszła Pam. Wtedy Marcus natychmiast wyszedł i powiedział do Pam "Phoebe może to zrobić" i pokazał na Steffy :lol:
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Mareczek pisze:Ostatnio lektor pomylił Phoebe ze Steffy :lol:
Kiedy Marcus był w pomieszczeniu ze Steffy, weszła Pam. Wtedy Marcus natychmiast wyszedł i powiedział do Pam "Phoebe może to zrobić" i pokazał na Steffy :lol:
Też to słyszałam :D a moja babcia ,,to w końcu Phoebe czy Steffy"?! :lol: myślałam,że padnę . ::loll::
ODPOWIEDZ