Lektorzy i tłumacze odcinków

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
santylia

Post autor: santylia »

bo to POLSKA własnie ;]
Awatar użytkownika
Boldfanka

Post autor: Boldfanka »

Adex-fan Brooke pisze:No właśnie dlaczego my mamy gorszą jakość?!
No właśnie, pisałam o tej złej jakości już pare miesięcy temu. Może mają jakieś "zdarte" taśmy ::kwasny::
Zauważyłam to dokładnie po kupnie dobrego, dużego telewizora LCD. Ten obraz to masakra ::jezyk:: Inne programy miodzik ::ok::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Tak jest z TVP. Zawsze mają slabszą jakość i nie tyczy się to tylko MNS.
Wczoraj oglądałem Eurowizje na TVP a na chwilę przełączyłem na BBC i jakoś jest o wiele lepsza na BBC!! I już nie mówie ,że między TVP a BBC jest znaczna regulacja głośności.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Majkel

Post autor: Majkel »

Nawet TV Polonia miała lepszą transmisję Eurowizji niż Jedynka. TVP ma generalnie słabą jakość w większości programach, myślą że jak dodadzą panoramę do kilku seriali i wydarzeń to załatwi to całą sprawę. Jak patrzę na Modę na ZDF to czasami nie mogę uwierzyć żę to ten sam serial ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
santylia

Post autor: santylia »

" badz wspólproducentem TVP1..(blablabalba) OPŁACAJ abonament radiowo-telewizyjny..blabalabl> a i tak jakosc seriali z wyjatkiem lokatorow /sasiadow na klanowej plebani :mrgreen: bedzie zajebeznadziejna ( w delikatnym tego slowa znaczeniu ::krzyw:: ) to jest nie FAIR!! ten serial przez to staje sie jakis taki "z lamusa" ,przedwojenny ::kwasny:: i jak tu o WIEKSZA ogladalnosc??

i sie dziwia ze "m jak mafia ' ma wieksza ogladalnosc (bo maja lepsza godzine emisji ::jezyk:: ) ale nie ma co narzekac na nasza godzine ale na jokosc obrazu jest co narzekac ::krzyw::

[ Dodano: 2006-05-30, 15:22 ]
ej ale tematem jest lektor B&B a nie jakosc obrazu ::jezyk::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Fakt:P

No więc pan Stanisław Olejniczak zawsze kojarzył mi się z MNS, kiedy słysze jak czyta jakiś film to zawsze kojarzy mi się właśnie z MNS. I o ile się nie myle to czytał on także Dr. Quin?
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Mnie ta jego ironia w głosie wcale nie śmieszy. To tak jakby czytając film dawał nam do zrozumienia, że jest od nas lepszy. Mam nadzieję, że się mylę.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Cynthia pisze:Mnie ta jego ironia w głosie wcale nie śmieszy. To tak jakby czytając film dawał nam do zrozumienia, że jest od nas lepszy. Mam nadzieję, że się mylę.
tą jegio ironię słychać wyraźnie kiedy czyta "okrągłe" numery odcinków (1000, 1500, 2000 itp)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Hahaha, ja już się nie mogę doczekać jak wypowie słowo "3000", bardzo mi się taki jego ton podoba. A tak na marginesie, on czyta, gdy ktoś śpiewaw serialu, ja nie chcę znać słów, ja chcę posłuchać muzyki i piosenki, a słowa niech napiszą na dole ekranu. Nie wyobrażam sobie innego lektora niż pana Olejniczaka, wolę lektora niż dubbing.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Oj tak, ja też nie wyobrażam sobie polskiego dubbingu bo Brooke pewnie dubbingowałaby Gosia Kożuchowska... Lektor jest lepszy ale co do piosenek to wole posłuchać jak ktoś śpiewa niż lektora... lepsze tutaj byłyby napisy.
Nobody does it better
agavill

Post autor: agavill »

zgadzam sie calkowicie ze napisy sa duzo lepszym rozwiazaniem. poza tym glos lektora przy tlumaczeniu jest strasznie beznamietny..:) i w dodatku te dzisiajsze tlumaczenie: The very thought of you and I forget to do- gdy mysle o tobie kreci mi sie w glowie ::rad::
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

agavill pisze:zgadzam sie calkowicie ze napisy sa duzo lepszym rozwiazaniem. poza tym glos lektora przy tlumaczeniu jest strasznie beznamietny..:) i w dodatku te dzisiajsze tlumaczenie: The very thought of you and I forget to do- gdy mysle o tobie kreci mi sie w glowie ::rad::
Po pierwsze to on chyba nie tłumaczy, tylko czyta. Poza tym musieli to przetłumaczyć tak, żeby był rym. 8)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

No właśnie ostatnio lektor psuje wszystkie piosenki Kimberley. Ricka, Amber -w ogóle jaki to muzykalny trójkąt :wink: ale o napisach chyba możemy tylko pomarzyć ::kwasny::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Alexander pisze:Oj tak, ja też nie wyobrażam sobie polskiego dubbingu bo Brooke pewnie dubbingowałaby Gosia Kożuchowska... Lektor jest lepszy ale co do piosenek to wole posłuchać jak ktoś śpiewa niż lektora... lepsze tutaj byłyby napisy.
Gosia Kozuchwska hehe:D a może wymyślimy też Polski dubbing dla innych postaci;) Dla Stephanie proponowałbym Bożenę Dykiel;)
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dla Taylor Dominikę Ostałowską. :serce: :serce:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ