Seriale i filmy dokumenalne
-
Dawidek
- Administrator
Seriale i filmy dokumenalne
Ostatnio sporo czasu spędzam oglądając różne filmy dokumentalne, które chwilami wciągają tak samo mocno, jak "MnS". Tym bardziej, że dzięki nim można dowiedzieć się czegoś nowego o otaczającym nas świecie. Dzisiaj obejrzałem ciekaw i dający do myślenia dokument "Indonezja: Islam na rozdrożu" na kanale Planete. Przedstawia on specyfikę indonezyjskiego islamu, który na świecie ma opinię liberalnego i tolerancyjnego. Tym czasem istnieje też dra sona medalu. To islam spod znaku skrajnych organizacji chcących stworzyć kalifat.
Osobiście uważam, że najlepszą stacją dokumentalną działającą w naszym kraju jest Planete, która proponuje sporo ciekawych filmów i seriali o różnorodnej tematyce. A czy W oglądacie jakieś ciekawe propozycje z tego gatunku?
Osobiście uważam, że najlepszą stacją dokumentalną działającą w naszym kraju jest Planete, która proponuje sporo ciekawych filmów i seriali o różnorodnej tematyce. A czy W oglądacie jakieś ciekawe propozycje z tego gatunku?
Jeśli można w to wliczyć wszelkie programy proponowane przez wszystkie stacje TV spod znaku "Discovery",no to ja także śledzę. Gdy nie jestem wyczerpany intelektualnie,to usiądę przed TV i włączę jedną ze stacji Discovery,włączę przyswajalność wiedzy i się wsłuchuję,starając się ogarnąć jak najwięcej faktów.
Najbardziej to ja lubię programy historyczne na Discovery Civilisation i te o podróżach na Discovery Travel. Czasem też są ciekawe na temat psychologii na Discovery Science. Ostatnio widziałem dokument,w którym mowa była o psychicznym odzwierciedleniu określonych przypadków ludzkiej urody.
Dowiedziałem się mało,bo włączyłem akurat na samą końcówkę. M.in to,że ludzie o ostrych rysach twarzy są mniej lubiani w społeczeństwie,bo chyba więcej od innych wymagają i mają trudniejszą osobowość do współżycia z innymi. 
If you can't beat them, join them...
Zastanawiałem się gdzie najlepiej pisać o "Kobiecie na krańcu świata" i przypomniał mi się ten temat. Chyba jest najodpowiedniejszy.
Tydzień temu i dzisiaj widziałem odcinki w całości i teraz będę już śledził regularnie. To jest rewelacyjny program
Tydzień temu Martyna była na jakimś argentyńskim ranczu. Zszokowało mnie jak oni jedli upieczone jelita grube jakiegoś zwierzęcia z... kupą w środku
A dzisiaj Martyna była gdzieś w Afryce. Bardzo było mi żal tych kobiet, z którymi rozmawiała. To straszne, że w Islamie (i w Afryce ogólnie) kobiety mają tak mało praw.
Tydzień temu i dzisiaj widziałem odcinki w całości i teraz będę już śledził regularnie. To jest rewelacyjny program
A dzisiaj Martyna była gdzieś w Afryce. Bardzo było mi żal tych kobiet, z którymi rozmawiała. To straszne, że w Islamie (i w Afryce ogólnie) kobiety mają tak mało praw.
Uwielbiam ten program!
Najlepszy do tej pory był odcinek(a dokładniej 2 odcinki, bo był podzielony na dwie części) z zapaśniczką z Boliwii. Chyba nigdy żaden program TV nie wzbudził we mnie tyle emocji co ten odcinek! A wszystkie odcinki można obejrzeć za darmo na stronie internetowej programu
.
A jeśli chodzi ogólnie o filmy dokumentalne - ja najbardziej lubię te z National Geographic
. Chociaż lubię też z Planete i z trzech Discovery: zwykłego, Science i World. Czasem zerkam na Animal Planet, ID Discovery i BBC Knowledge. Nie lubię Discovery Travel & Living, bo tam cały czas leci Miami Ink albo nudy o jakichś rodzinach, nie lubię też programów Viasatu: Explorer i History.
A jeśli chodzi ogólnie o filmy dokumentalne - ja najbardziej lubię te z National Geographic
Ja ostatnio zacząłem oglądać "Brainiac'a" na Discovery Science. To już dość stary program, ale ja dopiero go odkryłem
Jest po prostu świetny.
Na National Geographic najbardziej lubię oglądać "Wielkie konstrukcje" i programy o 2. wojnie światowej.
Kiedyś też dość często oglądałem Animal Planet, ale niestety od początku września nie mam już tego kanału
Na National Geographic najbardziej lubię oglądać "Wielkie konstrukcje" i programy o 2. wojnie światowej.
Kiedyś też dość często oglądałem Animal Planet, ale niestety od początku września nie mam już tego kanału
-
Dawidek
- Administrator
"Odurzeni serialami" to dokument poświęcony fanom różnych seriali, szczególnie w USA. Wymieniono w nim liczne produkcje, które znajdują się w tym dziale.
Po obejrzeniu filmu można dojść do wniosku, że seriale (różnych gatunków) są już zjawiskiem kulturowym i nadawcy coraz bardziej liczą się z maniakami seriali. Emisja na kanale Planete+: http://www.planeteplus.pl/dokument-odur ... lami_38624 . Polecam.
I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno temu sam byłem takim maniakiem seriali... Śledziło się nawet do 10, czytało namiętnie newsy w necie, spoilery, udzielało się na wielu innych forach, no i kupowałem regularnie TT i ŚS szukając tam wszelkich informacji o MnS.
A teraz odkąd zacząłem studia i przeprowadziłem się do wynajmowanego mieszkania (nie mamy tam telewizora!) z braku czasu ogólnie musiałem ograniczyć oglądanie seriali do 2/3 i to też nieregularnie.
Musiało odpaść oglądanie MnS na TVP (z powodu beznadziejnej zmiany godziny emisji), jednak pozostałem przy ściąganiu epizodów z USA, poza tym już tylko Pierwsza Miłość oraz Na dobre i na złe - wg mnie najlepsze obecnie polskie seriale.
No i porzuciłem jakoś zakup TT i ŚS.
Ten dokument na pewno ciekawy. Oblukam w wolnej chwili.
A teraz odkąd zacząłem studia i przeprowadziłem się do wynajmowanego mieszkania (nie mamy tam telewizora!) z braku czasu ogólnie musiałem ograniczyć oglądanie seriali do 2/3 i to też nieregularnie.
Musiało odpaść oglądanie MnS na TVP (z powodu beznadziejnej zmiany godziny emisji), jednak pozostałem przy ściąganiu epizodów z USA, poza tym już tylko Pierwsza Miłość oraz Na dobre i na złe - wg mnie najlepsze obecnie polskie seriale.
Ten dokument na pewno ciekawy. Oblukam w wolnej chwili.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.