As the world turns

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
GL Forever

Post autor: GL Forever »

To cieniacko, że na stronie, na której odcinki umieszczane są ekspresowo, nie ma czołówki. A z torrentów, jak się ściąga to jest czołówka.

No i co z tym Noahem ? Obejrzałem odcinek z 1 sierpnia i wydawało mi się, że w zapowiedziach następnego odcinka powiedział - I'm not gay.

Hmmmmmmmmmmmmmmmmm...................
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

GL forever pisze:To cieniacko, że na stronie, na której odcinki umieszczane są ekspresowo, nie ma czołówki. A z torrentów, jak się ściąga to jest czołówka.

No i co z tym Noahem ? Obejrzałem odcinek z 1 sierpnia i wydawało mi się, że w zapowiedziach następnego odcinka powiedział - I'm not gay.

Hmmmmmmmmmmmmmmmmm...................
GL forever... no powie, ale zobaczysz odcinek z 3 sierpnia i zapowiedz na następny tydzien to zobaczysz że mówi nieprawde... zresztą juz wiadomo że Luke będzie z nim... ponoć 17 sierpnia ma być pierwszy gejowski pocałunek w historii soap oper...
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
adrian700

Post autor: adrian700 »

czy moze ktos podac mi pelna nazwe tej strony bo nie moge jej wyswietlic???
Awatar użytkownika
Atwt

adrian700 pisze:czy moze ktos podac mi pelna nazwe tej strony bo nie moge jej wyswietlic???
something-more.net
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
kuba-fan-sheili

Post autor: kuba-fan-sheili »

:roll: Pierwszy gejowski pocałunek w historii soap-oper? Hmm..a nie było już takiego w Dynastii? tam chyba też byli dwaj geje, o ile sie orientuje.. :roll: Pozdrawiam, Kuba. :D
Kuba...fan Sheili Carter. Wkurzyłeś Sheilę? Teraz za to słono zapłacisz...
Awatar użytkownika
Atwt

kuba-fan-sheili pisze::roll: Pierwszy gejowski pocałunek w historii soap-oper? Hmm..a nie było już takiego w Dynastii? tam chyba też byli dwaj geje, o ile sie orientuje.. :roll: Pozdrawiam, Kuba. :D
No tak ale Dynastia była emitowana w innym czesie... i nie była zaliczana do soap oper...
GL Forever

Wcale nie pierwszy gejowski pocałunek w historii. W najdłuższej brytyjskiej operze mydlanej "Coronation Street" był już gejowski pocałunek w 2003 roku. Chyba raczej pierwszy gejowski pocałunek w historii amerykańskich daytime drama 8)

P.S. Aha, jeszcze w niemieckiej operze mydlanej, Alles Was Zahlt (czy jakoś tak) był gejowski pocałunek. Zarówno Coronation Street jak i Alles Was Zahlt lecą pięc razy w tygodniu, więc można je zaliczyc do pełnokrwistej opery mydlanej.
adrian700

dzisiejszy odcinek zapowiada sie zajebiscie
GL Forever

Jak tak człowiek się rozmyśli, to dochodzi do wniosku, że w wielu soap operach widział gejowski pocałunek. ATWT na pewno pierwsze nie będzie ::jezyk:: Będzie najdłuższym serialem, który pokaże gejowski pocałunek. Wcześniej najdłuższym serialem, który pokazał gejowski pocałunek, był "Coronation Street". Pokazał go w 2003 roku, czyli wtedy, kiedy był już 43 lata na antenie. W GH byli kiedyś jacyś geje, ale chyba nie pokazywano pocałunków. Gdyby jeszcze w GL pokazano gejowski pocałunek, to byłby to najdłuższy serial, który by to pokazał - dłuższego od GL już nie ma.

Carly, po powrocie, stała się nudna ::kwasny:: Wcześniej, przed wylotem z Oakdale, jak była z Simonem, była fajną babką, a teraz jest nudna, tak samo jak Jack :roll: Carly i Simon do siebie pasowali ::ok:: Tęsknię za Simonem :cry:
adrian700

A ja dopiero zaczynam oglądać ATWT i myślę, że jakoś się wciągne.
GL Forever

adrian700 pisze:A ja dopiero zaczynam oglądać ATWT i myślę, że jakoś się wciągne.
Mam nadzieję, że się wciągniesz :mrgreen:

Ja uwielbiam ATWT. Niektóre odcinki są nudne jak stara baba, ale niektóre są tak super, że ja nie mogę :zeby: W Branson były takie akcje, że nie mogłem oderwac oczu od ekranu. Oby było więcej akcji w plenerze. Jak zacząłem oglądac ATWT to też były akcje w plenerze. Z seryjnym zabójcą :zeby:
kuba-fan-sheili

Post autor: kuba-fan-sheili »

Seryjnym zabójcą? Przypomina mi to Sunset Beach :roll: Pewnie soap-opery maja jakies powtarzajace sie motywy, porownujac mozna sie dopatrzec podobienstw, czasem az zero swiezosci; co prawda ten pomysl z pociagiem byln naprwde dobry, ale powinno byc wiecej takich zaskakujacych akcji tak ogolnie rzecz biorac i spogladajac na przegląd soapek. Z kolei (moze to nie na temat, ale mowiac przy okazji o tych wszystkich akcjach,nawet w ATWT...) narzekalem na Klan ze jest nudnawy, nic sie nie dzieje czasem i nie ma takich fajnych intryg oraz scen jak w amerykanskich (B&B, ATWT, Y&R, GL, GH, AMC itd.) ale prawde mowiac to Klan jest najbardieuj realistyczny..no bo sorry, ale raczej takie przypadki nie chodza i w normalym zyciu nie ma takch akcji jak w soap-operach, czy tylu slubow, czy w ogole takich sytuacji...noo ale to tylko filmy, wyobraznia rezysera, chcec przykucia uwagi widza czyms co tak naprawde sie nie zdarzy.
A wracajac do pomyslow na swieżą akcje...pomyslalem hgdyby zoribli scen e (np. w takim ATWT na wesołym miasteczku byloby super) W ogóle to nie wiem czy ktos sie orientuje, czy w jakiejkolwiek soap-operze byla jakas pożądna akcja na wesołym miasteczku. To by było dobre, dodaloby torche swiezosci i sensacji..na przyklad jakies zwarcie,kolejka by spadla albo młyn widokowy by sie zaczal palic, czy jakas eksplozja na karuzeli....rzecz jasna jakos by sie dobrze skonczylo ;) Hhehe....przynajmniej taka akcja jest bardziej realistyczna niz intrygi w jednej rodiznie, dwadziescia slubow, porwania, zagadki, morderstwa, a wszystko osaczone w sztywnym kręgu bohaterow... :roll: Pozdrawiam i pozostawiam taka moja refleksję do przemyslenia ;) hehe...
PS: i tak kocham soap-opery, pomimo, ze sa czesto banalne, wieja nudą i opowiadaja zupelnie nierealistyczne historie (przynamnije iektore tak gleboko osadzone w czystym surrealizmie) Kuba. :D
Kuba...fan Sheili Carter. Wkurzyłeś Sheilę? Teraz za to słono zapłacisz...
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

kuba-fan-sheili pisze:Seryjnym zabójcą? Przypomina mi to Sunset Beach :roll: Pewnie soap-opery maja jakies powtarzajace sie motywy, porownujac mozna sie dopatrzec podobienstw, czasem az zero swiezosci; co prawda ten pomysl z pociagiem byln naprwde dobry, ale powinno byc wiecej takich zaskakujacych akcji tak ogolnie rzecz biorac i spogladajac na przegląd soapek. Z kolei (moze to nie na temat, ale mowiac przy okazji o tych wszystkich akcjach,nawet w ATWT...) narzekalem na Klan ze jest nudnawy, nic sie nie dzieje czasem i nie ma takich fajnych intryg oraz scen jak w amerykanskich (B&B, ATWT, Y&R, GL, GH, AMC itd.) ale prawde mowiac to Klan jest najbardieuj realistyczny..no bo sorry, ale raczej takie przypadki nie chodza i w normalym zyciu nie ma takch akcji jak w soap-operach, czy tylu slubow, czy w ogole takich sytuacji...noo ale to tylko filmy, wyobraznia rezysera, chcec przykucia uwagi widza czyms co tak naprawde sie nie zdarzy.
A wracajac do pomyslow na swieżą akcje...pomyslalem hgdyby zoribli scen e (np. w takim ATWT na wesołym miasteczku byloby super) W ogóle to nie wiem czy ktos sie orientuje, czy w jakiejkolwiek soap-operze byla jakas pożądna akcja na wesołym miasteczku. To by było dobre, dodaloby torche swiezosci i sensacji..na przyklad jakies zwarcie,kolejka by spadla albo młyn widokowy by sie zaczal palic, czy jakas eksplozja na karuzeli....rzecz jasna jakos by sie dobrze skonczylo ;) Hhehe....przynajmniej taka akcja jest bardziej realistyczna niz intrygi w jednej rodiznie, dwadziescia slubow, porwania, zagadki, morderstwa, a wszystko osaczone w sztywnym kręgu bohaterow... :roll: Pozdrawiam i pozostawiam taka moja refleksję do przemyslenia ;) hehe...
PS: i tak kocham soap-opery, pomimo, ze sa czesto banalne, wieja nudą i opowiadaja zupelnie nierealistyczne historie (przynamnije iektore tak gleboko osadzone w czystym surrealizmie) Kuba. :D
B&B-Meggie uciekająca przed Mik'iem na wesołym miasteczku-1996 rok. ::jezyk::
If you can't beat them, join them...
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

kuba-fan-sheili pisze:A wracajac do pomyslow na swieżą akcje...pomyslalem hgdyby zoribli scen e (np. w takim ATWT na wesołym miasteczku byloby super) W ogóle to nie wiem czy ktos sie orientuje, czy w jakiejkolwiek soap-operze byla jakas pożądna akcja na wesołym miasteczku.
W lipcu w ATWTCleo i Will jechali kolejką , ale nic się im nie stało , poprostu jechali

Jeżeli chodzi o intrygi w jednej rodzinie to chyba masz na mysli BB.Bo w innych soap operach jest ok 5 rodzin. A w BB są tak właściwie tylko dwie i siła rzeczy muszą się żenić miedzy sobą , bo dochodzą jeszcze ograniczenia czasowe (odcinek 18 min) i tylko 16-tka bohaterów+ ok 10 osób na reccuringu.A w innych soapach jest ok 36 postaci + 15 osób na reccuringu , więc mają pole do popisu
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
GL Forever

W "EastEnders" była chyba jakaś katastrofa karuzeli. Gdzieś na youtube to widziałem. A te akcje z seryjnym zabójcą były świetne. Ciągle ktoś ginął z młodzieży, masakra normalnie była ::jezyk:: No i te akcje z seryjnym zabójcą były w lesie, a potem zrobiło się jeszcze ciemno ::chytry::
ODPOWIEDZ