Bracia i siostry (Brothers & sisters)
- Adex-fan Brooke
Wkurzyli mnie z opóźnieniem się z emisją odcinka! No, ale grunt że był, jeszcze nic specjalnego się nie dzieje w tym serialu, ale w miare miło się ogląda, jak dla mnie jednak mogli dobrać ładniejszych aktorów i aktorki 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- Marek Forrester
Serial jest taki poukładany i spokojny, przemyślany, mądry i nie podobało mi się porównanie B&S do Dynastii w jednej z gazet z programem tv (podajże "Tele Tydzień") bo ten serial ma nie wiele z Dynastii, to coś zupełnie innego. Drugi odcinek świetny scena kiedy Nora kłóci się z Justinem moim zdaniem jest najlepszą sceną z 1 sezonu! Byłą genialna!
Nobody does it better
Serial coraz bardziej mnie wciąga. Narazie moimi ulubionymi postaciami są Kitty i Sara. Nie lubię tego kolesia, który powiedział Sarze (może nie wprost) że chce zostać prezesem. Jest pazerny. Myślałem że odratują tego dziadka a tu jednak umarł. Pierwszy raz spotkałem się z czymś takim w serialu, że uśmiercili postać już w pierwszym odcinku. I to mi się bardzo podoba.
Jeśli chodzi o opóźnienie z emisją, to zauważyłem że jedynka ma z tym problemy. Ostatnio kilka razy Moda na sukces też leciała troszke później.
Jeśli chodzi o opóźnienie z emisją, to zauważyłem że jedynka ma z tym problemy. Ostatnio kilka razy Moda na sukces też leciała troszke później.
-
Dawidek
- Administrator
Będę oglądać "BiS" dalej. Zaczyna mi się ten serial podobać.
Co do opóźnień, to mnie to nie dziwi, TVP nagminnie spóźnia się, szczególnie wieczorem.
Ja też z początku porównałem omawiany serial z "Dynastią" - podobny układ scen: "krótkie, ale treściwe". Mi się ten serial kojarzy jeszcze z inną produkcją, a mianowicie "Savannah", która w latach 90-tych leciała na TVP1.
Sam serial dosyć ciekawy. Rodzina wcale nie jest taka święta. Relacje zaczynają się komplikować i te 15 milionów USD dodaje smaczku temu serialowi. Kolejnym, jeszcze większym smaczkiem jest postać Kevina, prawnika, geja. Polubiłem tę postać, podobnie, jak Sarę, czy Kitty. Justin jest takim zbuntowanym chłopakiem - myslę, że młodość go tak ukształtowała. Na razie niewiele mogę powiedzieć o Saul'u i Tommy'm. Nora, jakos stara się układać te relacje rodzinne i całkiem dobrze jej wychodzi. Bardzo fajna była scena pogrzebu.
Trochę przeszkadza mi okrojona do minimum czołówka. Widać, że producenci maksymalnie chcieli zyskać czas.
[ Dodano: 2008-01-19, 22:46 ]
Obejrzałem dziś 3 odcinek pierwszej serii na FoxLife. Był maraton 3 odcinków serialu, od 3 do 5 odcinka. Skomentuję ten odcinek po poniedziałkowej emisji na TVP1, bądź we wtorek.
W "Telemagazynie" - dodatku telewizyjnym dziennika "Polska" jest artykuł o tym serialu. Zacytuję pierwszy i ostatnie zdanie, bo pozostała część to opis samego serialu. Pierwszy akapit:
"Weź pół kilo "M jak miłość", domieszaj drugie tyle "Dynastii", dopraw niezłym aktorstwem i okraś ciepłymi rodzinnymi kolacjami oraz licznymi rodzinnymi awanturami. Nie zapomnij o schowaniu paru szkieletów w szafie. Dwa z nich wypadły już w pierwszym odcinku..."
O pierwszym trupie to ja wiem, a gdzie jest drugi??
I ostatnie zdanie z tego artykułu:
"Uwaga! Serial może lekko nużyć mniej zagorzałych zwolenników sag rodzinnych, tym bardziej , że i godzina emisji do przyjaznych nie należy."
Artykuł znajduje sie na 13 stronie numeru 03/2007 dodatku.
Co do opóźnień, to mnie to nie dziwi, TVP nagminnie spóźnia się, szczególnie wieczorem.
Ja też z początku porównałem omawiany serial z "Dynastią" - podobny układ scen: "krótkie, ale treściwe". Mi się ten serial kojarzy jeszcze z inną produkcją, a mianowicie "Savannah", która w latach 90-tych leciała na TVP1.
Sam serial dosyć ciekawy. Rodzina wcale nie jest taka święta. Relacje zaczynają się komplikować i te 15 milionów USD dodaje smaczku temu serialowi. Kolejnym, jeszcze większym smaczkiem jest postać Kevina, prawnika, geja. Polubiłem tę postać, podobnie, jak Sarę, czy Kitty. Justin jest takim zbuntowanym chłopakiem - myslę, że młodość go tak ukształtowała. Na razie niewiele mogę powiedzieć o Saul'u i Tommy'm. Nora, jakos stara się układać te relacje rodzinne i całkiem dobrze jej wychodzi. Bardzo fajna była scena pogrzebu.
Trochę przeszkadza mi okrojona do minimum czołówka. Widać, że producenci maksymalnie chcieli zyskać czas.
[ Dodano: 2008-01-19, 22:46 ]
Obejrzałem dziś 3 odcinek pierwszej serii na FoxLife. Był maraton 3 odcinków serialu, od 3 do 5 odcinka. Skomentuję ten odcinek po poniedziałkowej emisji na TVP1, bądź we wtorek.
W "Telemagazynie" - dodatku telewizyjnym dziennika "Polska" jest artykuł o tym serialu. Zacytuję pierwszy i ostatnie zdanie, bo pozostała część to opis samego serialu. Pierwszy akapit:
"Weź pół kilo "M jak miłość", domieszaj drugie tyle "Dynastii", dopraw niezłym aktorstwem i okraś ciepłymi rodzinnymi kolacjami oraz licznymi rodzinnymi awanturami. Nie zapomnij o schowaniu paru szkieletów w szafie. Dwa z nich wypadły już w pierwszym odcinku..."
O pierwszym trupie to ja wiem, a gdzie jest drugi??
I ostatnie zdanie z tego artykułu:
"Uwaga! Serial może lekko nużyć mniej zagorzałych zwolenników sag rodzinnych, tym bardziej , że i godzina emisji do przyjaznych nie należy."
Artykuł znajduje sie na 13 stronie numeru 03/2007 dodatku.
Dawidku, może mówiąc o drugim szkielecie z szafy chodziło im o Holly? Że kochanka owiana tajemnicą, itp...
Jak tam wrażenia po 1x03? Macie już swoich faworytów? Serial nabiera tempa!
Zdecydowanie najlepsze sceny dzisiejszego odcinka to upokorzenie Holly przez Norę na oczach wszystkich, skok Nory do basenu oraz jak zwykle Scotty&Kevin. 
Jak tam wrażenia po 1x03? Macie już swoich faworytów? Serial nabiera tempa!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
Dawidek
- Administrator
Trzeci odcinek był najlepszy z posród tych, które widziałem. Na razie nie mam żadnych faworytów, każda z postaci mi się podoba. Scena upokorzenia Holly była największym, jak dotychczas zaskoczeniem. I fakt, że nora od 15 lat wiedziała o zdradzie męża.
Kitty jakoś nieporadnie przekonywała swego adwersarza i widzów do swoich racji. I okazuje się, że jej konserwatywne poglądy, w niektórych sferach życia, legną w gruzach.
Fajne jest to, że rodzinka potrafi świętować w miarę możliwości. Wtedy spotykają się wszyscy i są razem, nawet jesli są nieporozumienia.
Kitty jakoś nieporadnie przekonywała swego adwersarza i widzów do swoich racji. I okazuje się, że jej konserwatywne poglądy, w niektórych sferach życia, legną w gruzach.
Fajne jest to, że rodzinka potrafi świętować w miarę możliwości. Wtedy spotykają się wszyscy i są razem, nawet jesli są nieporozumienia.
- Adex-fan Brooke
Tak scena przy stole oraz to jak dowiadywali się o seksie Kitty to było dobre i jak Kitty do basenu wpadła
aż rewelacji nie ma, ale nadal miłe do oglądania szczegolnie dzięki Kitty, Nora...Holly i Scotty 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
Dawidek
- Administrator
"BiS" mi się coraz bardziej podobają.
Szkoda młodziutkiej Paige, że będzie walczyć z cukrzycą. Ale dzisiaj można z nią normalnie żyć. Przypomniał mi się podobny wątek z MnS, z Jessica'ią.
Ta rodzinka jest troszkę nietypowa.
W jednym dniu kłócą sie do upadłego, a innego dnia ucztują pijąc winko i pozując do rodzinnego zdjęcia.
Interesujący kontrast.
Moimi ulubionymi postaciami, jak na razie są Kitty i Kevin. Kitty, to kobieta, która chce przestrzegać swoich zasad, ale czasem jej to po prosu nie wychodzi.
Kevin, to jak na razie facet, który chyba nie ma żadnych problemów w swoim życiu, no może poza sprawami zawodowymi. Widać, że wszyscy zaakceptowali fakt, że jest gejem.
Justin, to jakaś zakała tej rodziny, nie potrafi sobie jakoś życia poukładać. Bez narkotyków sobie nie poradzi. Czuję, że ta jego szefowa mocniej odciśnie sie na jego życiu.
Szkoda młodziutkiej Paige, że będzie walczyć z cukrzycą. Ale dzisiaj można z nią normalnie żyć. Przypomniał mi się podobny wątek z MnS, z Jessica'ią.
Ta rodzinka jest troszkę nietypowa.
Moimi ulubionymi postaciami, jak na razie są Kitty i Kevin. Kitty, to kobieta, która chce przestrzegać swoich zasad, ale czasem jej to po prosu nie wychodzi.
Kevin, to jak na razie facet, który chyba nie ma żadnych problemów w swoim życiu, no może poza sprawami zawodowymi. Widać, że wszyscy zaakceptowali fakt, że jest gejem.
Justin, to jakaś zakała tej rodziny, nie potrafi sobie jakoś życia poukładać. Bez narkotyków sobie nie poradzi. Czuję, że ta jego szefowa mocniej odciśnie sie na jego życiu.
- Adex-fan Brooke
Brat Nory jest łudząco podobny do Storma z B&B z USA tylko oczywiście starszy, może to jakaś rodzina? jak się nazywa ten aktor?
Ten serial miło się ogląda, ale jednak daleko mu do porównywania go z np. "Savannah" bo jest taki familijny i nawet widze że większość odcinków się dobrze kończy zamiast urwania akcji w naciekawszym momencie
Ten serial miło się ogląda, ale jednak daleko mu do porównywania go z np. "Savannah" bo jest taki familijny i nawet widze że większość odcinków się dobrze kończy zamiast urwania akcji w naciekawszym momencie
Ron Rifkin.Adex-fan Brooke pisze:Brat Nory jest łudząco podobny do Storma z B&B z USA tylko oczywiście starszy, może to jakaś rodzina? jak się nazywa ten aktor?
Fakt, tzw. cliffhangerów tutaj nie uświadczysz. I mimo, że jest zawsze kontynuacja wątków, to do pewnego stopnia każdy odcinek tworzy odrębną całość, w takim sensie, że główny wątek danego odcinka zamyka się w jego obrębie - tak jak ostatnio motyw ze zdjęciem.Ten serial miło się ogląda, ale jednak daleko mu do porównywania go z np. "Savannah" bo jest taki familijny i nawet widze że większość odcinków się dobrze kończy zamiast urwania akcji w naciekawszym momencie
-
Dawidek
- Administrator
Wczorajszy odcinek serialu był najlepszy z dotychczasowych. On m bardzo poprawił humor.
Rodzina Walker'ów jest naprawdę zakręcona. Narkoman uczy Sarę, jak wstrzykiwać insulinę, a prawie 40-letnia Kitty śpi z mamą.
Ta stażystka Amber zaczyna mi przypominać Amber z MnS. Też t jest taka wygadana blondynka, która chwilami zachowuje się niewłaściwie.
Coraz bardziej podoba mi się para Kevin-Scotty.
I jeszcze jedna obserwacja. Wszyscy aktorzy grają bardzo naturalnie. Nie mam zastrzeżeń co do ich gry.
Rodzina Walker'ów jest naprawdę zakręcona. Narkoman uczy Sarę, jak wstrzykiwać insulinę, a prawie 40-letnia Kitty śpi z mamą.
Ta stażystka Amber zaczyna mi przypominać Amber z MnS. Też t jest taka wygadana blondynka, która chwilami zachowuje się niewłaściwie.
Coraz bardziej podoba mi się para Kevin-Scotty.
I jeszcze jedna obserwacja. Wszyscy aktorzy grają bardzo naturalnie. Nie mam zastrzeżeń co do ich gry.