Bracia i siostry (Brothers & sisters)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Wkurzyli mnie z opóźnieniem się z emisją odcinka! No, ale grunt że był, jeszcze nic specjalnego się nie dzieje w tym serialu, ale w miare miło się ogląda, jak dla mnie jednak mogli dobrać ładniejszych aktorów i aktorki :P
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Serial jest taki poukładany i spokojny, przemyślany, mądry i nie podobało mi się porównanie B&S do Dynastii w jednej z gazet z programem tv (podajże "Tele Tydzień") bo ten serial ma nie wiele z Dynastii, to coś zupełnie innego. Drugi odcinek świetny scena kiedy Nora kłóci się z Justinem moim zdaniem jest najlepszą sceną z 1 sezonu! Byłą genialna!
Nobody does it better
Tomala

Post autor: Tomala »

Serial coraz bardziej mnie wciąga. Narazie moimi ulubionymi postaciami są Kitty i Sara. Nie lubię tego kolesia, który powiedział Sarze (może nie wprost) że chce zostać prezesem. Jest pazerny. Myślałem że odratują tego dziadka a tu jednak umarł. Pierwszy raz spotkałem się z czymś takim w serialu, że uśmiercili postać już w pierwszym odcinku. I to mi się bardzo podoba.

Jeśli chodzi o opóźnienie z emisją, to zauważyłem że jedynka ma z tym problemy. Ostatnio kilka razy Moda na sukces też leciała troszke później.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Będę oglądać "BiS" dalej. Zaczyna mi się ten serial podobać.

Co do opóźnień, to mnie to nie dziwi, TVP nagminnie spóźnia się, szczególnie wieczorem.
Ja też z początku porównałem omawiany serial z "Dynastią" - podobny układ scen: "krótkie, ale treściwe". Mi się ten serial kojarzy jeszcze z inną produkcją, a mianowicie "Savannah", która w latach 90-tych leciała na TVP1.
Sam serial dosyć ciekawy. Rodzina wcale nie jest taka święta. Relacje zaczynają się komplikować i te 15 milionów USD dodaje smaczku temu serialowi. Kolejnym, jeszcze większym smaczkiem jest postać Kevina, prawnika, geja. Polubiłem tę postać, podobnie, jak Sarę, czy Kitty. Justin jest takim zbuntowanym chłopakiem - myslę, że młodość go tak ukształtowała. Na razie niewiele mogę powiedzieć o Saul'u i Tommy'm. Nora, jakos stara się układać te relacje rodzinne i całkiem dobrze jej wychodzi. Bardzo fajna była scena pogrzebu.
Trochę przeszkadza mi okrojona do minimum czołówka. Widać, że producenci maksymalnie chcieli zyskać czas.

[ Dodano: 2008-01-19, 22:46 ]
Obejrzałem dziś 3 odcinek pierwszej serii na FoxLife. Był maraton 3 odcinków serialu, od 3 do 5 odcinka. Skomentuję ten odcinek po poniedziałkowej emisji na TVP1, bądź we wtorek.

W "Telemagazynie" - dodatku telewizyjnym dziennika "Polska" jest artykuł o tym serialu. Zacytuję pierwszy i ostatnie zdanie, bo pozostała część to opis samego serialu. Pierwszy akapit:

"Weź pół kilo "M jak miłość", domieszaj drugie tyle "Dynastii", dopraw niezłym aktorstwem i okraś ciepłymi rodzinnymi kolacjami oraz licznymi rodzinnymi awanturami. Nie zapomnij o schowaniu paru szkieletów w szafie. Dwa z nich wypadły już w pierwszym odcinku..."

O pierwszym trupie to ja wiem, a gdzie jest drugi?? ::ke::
I ostatnie zdanie z tego artykułu:

"Uwaga! Serial może lekko nużyć mniej zagorzałych zwolenników sag rodzinnych, tym bardziej , że i godzina emisji do przyjaznych nie należy."

Artykuł znajduje sie na 13 stronie numeru 03/2007 dodatku.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dawidku, może mówiąc o drugim szkielecie z szafy chodziło im o Holly? Że kochanka owiana tajemnicą, itp... :wink:

Jak tam wrażenia po 1x03? Macie już swoich faworytów? Serial nabiera tempa! ::rad:: Zdecydowanie najlepsze sceny dzisiejszego odcinka to upokorzenie Holly przez Norę na oczach wszystkich, skok Nory do basenu oraz jak zwykle Scotty&Kevin. :wink:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Trzeci odcinek był najlepszy z posród tych, które widziałem. Na razie nie mam żadnych faworytów, każda z postaci mi się podoba. Scena upokorzenia Holly była największym, jak dotychczas zaskoczeniem. I fakt, że nora od 15 lat wiedziała o zdradzie męża. ::rad::
Kitty jakoś nieporadnie przekonywała swego adwersarza i widzów do swoich racji. I okazuje się, że jej konserwatywne poglądy, w niektórych sferach życia, legną w gruzach.
Fajne jest to, że rodzinka potrafi świętować w miarę możliwości. Wtedy spotykają się wszyscy i są razem, nawet jesli są nieporozumienia. ::rad::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Tak scena przy stole oraz to jak dowiadywali się o seksie Kitty to było dobre i jak Kitty do basenu wpadła ::rad:: aż rewelacji nie ma, ale nadal miłe do oglądania szczegolnie dzięki Kitty, Nora...Holly i Scotty ::chytry::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

"BiS" mi się coraz bardziej podobają.

Szkoda młodziutkiej Paige, że będzie walczyć z cukrzycą. Ale dzisiaj można z nią normalnie żyć. Przypomniał mi się podobny wątek z MnS, z Jessica'ią.
Ta rodzinka jest troszkę nietypowa. :serce: W jednym dniu kłócą sie do upadłego, a innego dnia ucztują pijąc winko i pozując do rodzinnego zdjęcia. :D Interesujący kontrast.
Moimi ulubionymi postaciami, jak na razie są Kitty i Kevin. Kitty, to kobieta, która chce przestrzegać swoich zasad, ale czasem jej to po prosu nie wychodzi.
Kevin, to jak na razie facet, który chyba nie ma żadnych problemów w swoim życiu, no może poza sprawami zawodowymi. Widać, że wszyscy zaakceptowali fakt, że jest gejem. :wink:
Justin, to jakaś zakała tej rodziny, nie potrafi sobie jakoś życia poukładać. Bez narkotyków sobie nie poradzi. Czuję, że ta jego szefowa mocniej odciśnie sie na jego życiu. :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Brat Nory jest łudząco podobny do Storma z B&B z USA tylko oczywiście starszy, może to jakaś rodzina? jak się nazywa ten aktor?
Ten serial miło się ogląda, ale jednak daleko mu do porównywania go z np. "Savannah" bo jest taki familijny i nawet widze że większość odcinków się dobrze kończy zamiast urwania akcji w naciekawszym momencie :roll:
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

Adex-fan Brooke pisze:Brat Nory jest łudząco podobny do Storma z B&B z USA tylko oczywiście starszy, może to jakaś rodzina? jak się nazywa ten aktor?
Ron Rifkin.
Ten serial miło się ogląda, ale jednak daleko mu do porównywania go z np. "Savannah" bo jest taki familijny i nawet widze że większość odcinków się dobrze kończy zamiast urwania akcji w naciekawszym momencie :roll:
Fakt, tzw. cliffhangerów tutaj nie uświadczysz. I mimo, że jest zawsze kontynuacja wątków, to do pewnego stopnia każdy odcinek tworzy odrębną całość, w takim sensie, że główny wątek danego odcinka zamyka się w jego obrębie - tak jak ostatnio motyw ze zdjęciem.
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Tomala

Podobała mi się końcówka ostatniego odcinka jak wszyscy pozowali do rodzinnego zdjęcia. Szkoda małej Paige, ma cukrzyce. Jeśli chodzi o firmę, to ten tatuś zostawił po sobie tylko bałagan i problemy. I jeszcze ten jego romans.
Primok

Post autor: Primok »

Ostatni odcinek był świetny - bardzo dobre zdjęcia i ujęcia kamer jak na serial. I mimo, że było spokojnie to cały czas czuło się akcję. Coś jest w serialu co przypomina mi "Ich pięcioro" :roll: .
Dawidek
Administrator

Wczorajszy odcinek serialu był najlepszy z dotychczasowych. On m bardzo poprawił humor. :serce:

Rodzina Walker'ów jest naprawdę zakręcona. Narkoman uczy Sarę, jak wstrzykiwać insulinę, a prawie 40-letnia Kitty śpi z mamą. ::plask wczolo: ::loll::
Ta stażystka Amber zaczyna mi przypominać Amber z MnS. Też t jest taka wygadana blondynka, która chwilami zachowuje się niewłaściwie.
Coraz bardziej podoba mi się para Kevin-Scotty. :serce:
I jeszcze jedna obserwacja. Wszyscy aktorzy grają bardzo naturalnie. Nie mam zastrzeżeń co do ich gry.
Tomala

Faktycznie gra aktorska w tym serialu jest bardzo dobra. Ostatniego odcinka widziałem tylko 25 min. bo oglądałem Telekamery. Śmieszy mnie to że narkoman uczy dawać zastrzyki.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Uwaga :!:

Nastąpiła zmiana emisji B&S na TVP! Od przyszłego tygodnia, nowe odcinki serialu będzie można oglądać w każdy piątek o godzinie... 15:10! ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ