Zresztą taka Kamilka niby nawet mieszka zawsze z którymś z najgłówniejszych bohaterów, a czasem znika na całe miesiące. Moglibyśmy zaproponować naukową nazwę dla tego zjawiska, np. Syndrom Bridget u Koleżanki
Klan
Ponoć wątek z nowym mieszkaniem jest właśnie po to, by mogła niby być w Wawie i być co jakiś czas wspominana, a jednocześnie mogło jej nie być. Brzmi całkiem logicznie. Ale to nie moja interpretacja, tylko Lansika
Zresztą taka Kamilka niby nawet mieszka zawsze z którymś z najgłówniejszych bohaterów, a czasem znika na całe miesiące. Moglibyśmy zaproponować naukową nazwę dla tego zjawiska, np. Syndrom Bridget u Koleżanki
Fajnie, że Ela dostała jakiś nowy wątek, o ile można to tak nazwać
Mam nadzieję, że scenarzyści nie zmarnują wątku i zrobią z Eli prawdziwą maniaczkę internetową. I nawet do naszej-klasy się dołączyła
Pamiętacie, jak Aga Kotulanka mówiła kiedyś, że chciałaby, aby w Krystynie zakochał się jakis młody student??
Student już jest, teraz tylko trzeba czekać na miłość...
Rysio zrobił dzisiaj niedobre pulpeciki, których dzieci nie chciały jeść
Nie chciał iść "dopieprzyć"
"Monika jest stąd, od nich z klanu..."
Zawsze wepchną gdzieś słowo "klan".
Jerzy i Leszek dobrze się dogadują, jeszcze zostaną przyjaciółmi...
Bożesz Ty Mój!!! W zapowiedziach widzieliśmy, że Leszek spędzi noc u Jurka

Mam nadzieję, że scenarzyści nie zmarnują wątku i zrobią z Eli prawdziwą maniaczkę internetową. I nawet do naszej-klasy się dołączyła
Pamiętacie, jak Aga Kotulanka mówiła kiedyś, że chciałaby, aby w Krystynie zakochał się jakis młody student??
Student już jest, teraz tylko trzeba czekać na miłość...
Rysio zrobił dzisiaj niedobre pulpeciki, których dzieci nie chciały jeść
"Monika jest stąd, od nich z klanu..."
Jerzy i Leszek dobrze się dogadują, jeszcze zostaną przyjaciółmi...
Bożesz Ty Mój!!! W zapowiedziach widzieliśmy, że Leszek spędzi noc u Jurka
Nazwa oczywicie nie padłaDamians pisze:Fajnie, że Ela dostała jakiś nowy wątek, o ile można to tak nazwać![]()
Mam nadzieję, że scenarzyści nie zmarnują wątku i zrobią z Eli prawdziwą maniaczkę internetową. I nawet do naszej-klasy się dołączyła![]()
![]()
![]()
Tiril, tak bardzo zdenerwowałaś Abeca, że aż zaczął zdanie od "Ja"
Warto wspomnieć, że to już drugie nawiązanie do tego portalu w Klanie
Fajnie, że Klan jest taki życiowy...
Nie zdziwię się, jak w poniedziałek Ciocia Stasia powie: Bożesz Ty Mój Elu, my z Jeremiaszkiem musieli przełożyć nasz bal XXX wieku, bo Bożesz Ty Mój, jak ogłoszono te żałobę, no te nerwową... yyy...narodową, to odwołano ten nasz bal... Och, jaka to tragedia się stała, że tylu tych generałów poginęło, Bożesz Ty Mój...
Abec, odcinki Klanu są kręcone z 3 - 4 tygodniowym wyprzedzeniem
A tutaj kilka spoilerków odnośnie Moniki
[shadow=black]Leszek odbiera z lotniska Monikę, która właśnie przyleciała z Londynu. Twierdzi, że Daniel nie chce wrócić do Polski. Daniel nie zamierza wrócić do kraju. Postanowił zlikwidować biuro turystyczne i chce jak najszybciej sprzedać swoje warszawskie mieszkanie.
Monika myśli o zamianie mieszkania na dom. Znalazła interesującą ofertę w internecie, a dzisiaj chce osobiście obejrzeć tę nieruchomość. Prosi o towarzystwo Leszka.
Monika wybiera się na Sadybę, aby upomnieć się o pieniądze ze spadku, które winna jest jej Elżbieta. Elżbieta informuje ją o chorobie Rysia.
Czesia prosi Monikę o zwolnienie, bo chciałaby się zająć Maćkiem i Kasią. Monika zgadza się. Sama również odwiedza brata w szpitalu.
Jerzy, który odwiedza Elżbietę na Sadybie pożyczy jej pieniądze dla Moniki. [/shadow]
Warto wspomnieć, że to już drugie nawiązanie do tego portalu w Klanie
Fajnie, że Klan jest taki życiowy...
Abec, odcinki Klanu są kręcone z 3 - 4 tygodniowym wyprzedzeniem
A tutaj kilka spoilerków odnośnie Moniki
[shadow=black]Leszek odbiera z lotniska Monikę, która właśnie przyleciała z Londynu. Twierdzi, że Daniel nie chce wrócić do Polski. Daniel nie zamierza wrócić do kraju. Postanowił zlikwidować biuro turystyczne i chce jak najszybciej sprzedać swoje warszawskie mieszkanie.
Monika myśli o zamianie mieszkania na dom. Znalazła interesującą ofertę w internecie, a dzisiaj chce osobiście obejrzeć tę nieruchomość. Prosi o towarzystwo Leszka.
Monika wybiera się na Sadybę, aby upomnieć się o pieniądze ze spadku, które winna jest jej Elżbieta. Elżbieta informuje ją o chorobie Rysia.
Czesia prosi Monikę o zwolnienie, bo chciałaby się zająć Maćkiem i Kasią. Monika zgadza się. Sama również odwiedza brata w szpitalu.
Jerzy, który odwiedza Elżbietę na Sadybie pożyczy jej pieniądze dla Moniki. [/shadow]
Zdenerwowała? I dalej twierdzisz, że jest coś złego w zaczynaniu zdania od tego zaimka, gdy chce się ów zaimek zaakcentować?Damians pisze:Tiril, tak bardzo zdenerwowałaś Abeca, że aż zaczął zdanie od "Ja"![]()
![]()
Skąd to wiesz, ze Świata Seriali czy jakiś prywatnych żródeł, czy jak?Abec, odcinki Klanu są kręcone z 3 - 4 tygodniowym wyprzedzeniem![]()
To nie jest złamanie zasad pisowni: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8470 To, że ktoś kiedyś ci tak powiedział, to jeszcze nie znaczy, że to prawda, pisałem już o tym kiedyś.Damians pisze:Można to zaakcentować w jakiś inny sposób, nie łamiąc zasad pisowni![]()
Z tego co wiem, to ona występuje najrzadziej z głównych aktorów i mieszka po troszę w Niemczech, więc w największym stopniu to właśnie jej z tego grona tyczy zasada kręcenia scen (właśnie scen, a nie odcinków, jak np. w wypadku Kotulanki, która jest o wiele bardziej dostępna) w blokach. Zresztą widać to w serialu - rzadko ma wspólne sceny z innymi głównymi postaciami. Stąd powołanie się właśnie na nią nie jest mądre.Nie ze ŚS, tylko od Izabeli Trojanowskiej
Nie Rysiek, tylko Piotr Cyrwus, bo to prywatna fotka tego chłopaka, oczywiście spoza planu serialuMisia, nieco wcześniej pisze:Na tym zdjęciu Rysiek wygląda całkiem całkiem

Ostatnio zmieniony 2008-01-24, 20:41 przez Abec, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież jasno jest tam powiedziane, że w formie mówionej tak, ale pisanej raczej już nie.To nie jest złamanie zasad pisowni: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8470
To źle wiesz. Twoje informacje sprzed kilku lat są gó... wartemieszka po troszę w Niemczech
A co ma wspólnego częstość występowania jakiegoś bohatera do informacji, z jakim odstępem czasu są kręcone odcinki??
Ktoś może w ogóle nie występować w serialu, a to wiedzieć.
Skoro rzadziej (a nie "raczej nie"), to twierdzenie, że to złamanie jakichś zasad jest błędem. Skąd ci się ono wzięło?Damians pisze:Abec pisze:
To nie jest złamanie zasad pisowni: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8470
Pezecież jasno jest tam powiedziane, że w formie mówionej tak, ale pisanej raczej już nie.
Czyli, ze gdybyś powołał się na Stasię Kowalską, to też byłoby w porządku? Naprawdę, własciwa kolejność, to najpierw pomyśleć, a potem pisać.To źle wiesz. Twoje informacje sprzed kilku lat są gó... wartemieszka po troszę w Niemczech![]()
A co ma wspólnego częstość występowania jakiegoś bohatera do informacji, z jakim odstępem czasu są kręcone odcinki??![]()
![]()
![]()
Ktoś może w ogóle nie występować w serialu, a to wiedzieć.